Vežbanje, dijete, teretana...
- branja
- Pridružio se: 25 Feb 2015, 10:44
- Garaža: jtd,bajo moj; cannondale bad boy
Re: Vežbanje, dijete, teretana...
Ajde Heroj reci sta je bolje od trcanja za skidanje pojasa za spasavanje?
Nista zlonamerno, samo da vidim na sta ciljas.
Poslato sa Lumia 925
Nista zlonamerno, samo da vidim na sta ciljas.
Poslato sa Lumia 925
tako je, konačno glas razumaMartin napisao:Ljudi bre.....trcanje je osnovna fizička aktivnost.
Atletika je kraljica sportova...upravo zbog trčanja.
I to je to.![]()
trčanje spada u osnovne ljudske pokrete i svako negiranje trčanja kao korisne sportske discipline je potpuno diletantska rabota
Ropstvo nikad nije iskorenjeno, samo se proširilo na druge rase.
-Čarls Bukovski-
-Čarls Bukovski-
Nisam Heroj, al' mogu da pogledambranja napisao:Ajde Heroj reci sta je bolje od trcanja za skidanje pojasa za spasavanje?

Hod/brzi hod, tj low intens cardio bilo kog tipa, 65-70% max HRa 45-60min (4-5x nedeljno). Ili druga krajnost HIIT kao intervalni trening 15-20min (3x nedeljno).
Xepoj87 napisao: Za pluca? Kako trcanje utice na pluca?
Srce? Mislis da su povisen pritisak i puls tokom trcanja zdravi za srce? Srce se cuva ishranom.
Naravno da utiče i na srce i na pluća, i to baš baš baš mnogo.Ivan napisao:Kako trcanje utice na pluca hahahahah
High-intensity interval training. U intervalima smenjujes lagan tempo i ''pun gas'', tipa sprint 10-15sek, 30-60sek lagano trcanje/hod i tako u krug 20ak min. Moze se primeniti na bilo koju aktivnost, vijacu, biciklo, skakanje u mestu, sta god, bitno je da u odredjenim kratkim intervalima puls bude max, a onda odmaras izmedju.branja napisao:Sta je hiit?
Poslato sa Lumia 925
Ja sam koristio ove tri vezbe, ali po svojim intervalima koje mogu da izdrzim. Tipa 30sek radim to sto brze mogu, a 30 odmaram, a kako se blizi kraj dizao sam taj odmor i na 45-60sek, mada meni je kondicija jako losa. Oni rade minut, pa 10sek odmaraju, to mogu da sanjam samo

https://www.youtube.com/watch?v=QCqWeAL2xb4
Treba se dobro zagrejati, imao sam ziganja u kolenima ako hladan pocnem, kontam da bi mi crossfit i slicna skakanja sahranili zglobove.
- Uroš S.
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
- Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester
Trčanje je najprecenjenije rekreativcu, i bilo kome ko se ne takmiči u disciplini tipa koliko mogu da pretrčim za x vremena. Neefikasno, preopterećujuće, prestresno za ogroman deo organizma, a benefiti slabi.
Ja sam prvi smatrao trčanje majkom, dok se nisam edukovao, slušao ljude koji znaju, koji su na sebi isprobali razne vrste treninga i sistema, a ne one koji su u 35 godina otkrili šipku i patike za trčanje, istrčali 5km, pa su najpametniji.
Edit: Malo kad bi se znalo o GH-u, kortizolu, insulinu, itd., i tome kako funkcioniše telo (osnovno), priče tipa trčanje povećava GH bi razumeli kako treba, a ne tako da trčanje zaista povećava GH. Uostalom, ako znaš osnove, znaćeš i da ima boljih stvari koje daleko više povećavaju GH od trčanja.
Ja sam prvi smatrao trčanje majkom, dok se nisam edukovao, slušao ljude koji znaju, koji su na sebi isprobali razne vrste treninga i sistema, a ne one koji su u 35 godina otkrili šipku i patike za trčanje, istrčali 5km, pa su najpametniji.
Edit: Malo kad bi se znalo o GH-u, kortizolu, insulinu, itd., i tome kako funkcioniše telo (osnovno), priče tipa trčanje povećava GH bi razumeli kako treba, a ne tako da trčanje zaista povećava GH. Uostalom, ako znaš osnove, znaćeš i da ima boljih stvari koje daleko više povećavaju GH od trčanja.
Poslednja izmena od Uroš S. u 14 Feb 2016, 22:31, izmenjeno 1 put ukupno.
Slažem se da ima boljih metoda, doduše razlike su minimalne, ali je glupo reći da trčanje ne utiče na srce i pluća a utiše izuzetno mnogo.
ne pametuj mnogo jer ispadaš glup u društvuUroš S. napisao:...a ne one koji su u 35 godina otkrili šipku i patike za trčanje, istrčali 5km, pa su najpametniji.
prve lekcije iz trčanja me učio Franjo Mihalić kad ti nisi postojao ni u obliku embriona, sa 53 trčim 10km za 28min, a šta radim na šipci možeš da dođeš i da vidiš pa da se okušamo...hehehe
daklem, svakakvih gluposti sam se načitao po forumima, ali da je trčanje beskorisno, nezdravo i takoreći opasno po život, e to je vrh
Ropstvo nikad nije iskorenjeno, samo se proširilo na druge rase.
-Čarls Bukovski-
-Čarls Bukovski-
Ne trčiš 10km za 28 minuta, nemoj se blamirati. Ovo je najveća laž (ili neznanje) koju sam čuo u poslednjih mesec dana.
- Ivan
- Pridružio se: 03 Jan 2013, 09:22
- Garaža: bmw 3 f31, bmw 5 f10,
Nestvarno, majke mi. Pročitam i ne verujem. Može da se izvuče ako kaže da je 2 ukucao umesto 3, ali i to je 99% nemoguć rezultat.
- pedja
- član 001
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
- Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi
To znaci da bi drug crni bio svetski rekorder na 10000m, tamo negde sezdesetih godina proslog veka 

I da je brži od najboljeg atletičara Srbije 600 metara na trci od 10km 

- Uroš S.
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
- Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester
Opušteno, jači sicrni napisao:sa 53 trčim 10km za 28min, a šta radim na šipci možeš da dođeš i da vidiš pa da se okušamo...heheheUroš S. napisao:...a ne one koji su u 35 godina otkrili šipku i patike za trčanje, istrčali 5km, pa su najpametniji.