A4 B8 i varijacije na temu

Razne informacije u vezi kupovine automobila
Odgovori
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Re: A4 B8 i varijacije na temu

Post od Xepoj87 »

Jbg, ipak je to auto, a ne dnevna soba, pa cak i kada bi izdvojio samo dva zvucnika, bio bi to krs zvuk i na pogresnoj poziciji.

Ne mozes nikako izdvojiti dva zvucnika, jer napred imas 7 zvucnika :D
Ja volim kada mi zvuk dolazi sa svih strana, jer volim da se izolujem, da mi zvuk bude kao u glavi :)
Opet, sve je to stvar ukusa.
Ne moras ti ni da miksujes stereo zvuk, imas prosti pass na 4 zvucnika, pa ide izvorni snimak, samo pusta na 4 zvucnika, umesto 2, bez centralnog, naravno, za centralni vec mora da se dekodira, barem na svim sistemima sa kojima sam ja imao dodira.
Meni je samo zao sto nikada nisam imao para za ozbiljan sistem, ali i te kako cenim iste i rado slusam gde god stignem :)

Pazi, kada sam rekao izvirni zvuk, mislio sam da bude kao da mi na uvce sviraju, kao da sam u studiu dok snimaju, bez ikakvih zvukova sa strane koji ometaju melodiju.
Recimo, odusevio sam se kada sam slusao neku familijarnu poznanicu kako svira klavir i jos jedna pored nje violinu uzivo, ali da su svi ti ljudi pored mene kao na koncertu pravili buku, bilo bi sranje :D
Mislim, kakva je to pesma, uz vristanje i dranje publike?

Evo ti primer, uzivis se u melodiju i onda ti idioti tapsu i zvizde u sred pesme :)

https://www.youtube.com/watch?v=P2xT7dlyX8Y
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
goblin
Banned
Reactions:
Pridružio se: 18 Nov 2014, 23:23

Post od goblin »

Ja nisam neki profi audiofil niti imam apsolutni sluh niti sam skolovan za te stvari... ali "probao" sam i imao mnoge sisteme u svojim automobilima (BOSE u TT-u i S8, Harman Kardon u S63AMG, B&O u A8 i A4...) tako da vrlo dobro osetim sta mi prija.
Iskreno, najprijatniji zvuk mi pruza B&O i to cak u daleko nizoj klasi (A4) nego sto sam slusao npr BOSE u S8 ili Harman Kardon u S63AMG.

Da li je zvuk neprirodan zato sto imam 14 zvucnika u maloj kabini, da li to nije "ispravno" za slusanje... nemam pojma. Ali znam da je ono sto ja cujem izuzetno prijatno, da stvara prijatan zvucni ambijent dok boravim u kabini a to i jeste bitno.
Korisnikov avatar
Ivan
Reactions:
Pridružio se: 03 Jan 2013, 09:22
Garaža: bmw 3 f31, bmw 5 f10,

Post od Ivan »

Bose mislim da najvise prija ljudima kojie se slabo razumeju u ozvucenje u koje i sebe ubrajam, ima jak bas pre svega, zapravo bose je isforsiran dosta marketingom pre svega, drugar koji je u toj prici kaze da je dynaudio iz vwa (mislim da ide i u volva i jos neke) znacajno kvalitetniji. Spominjao je i neke marke za koje nisam cuo tipa bowers wilkins i mark levinson.
Siguran sam da ljudi upuceni u materiju znaju dosta vise, ali poenta da niko ili skoro niko od entuzijasta nema reci hvale za bose.
nidza napisao: 12 Apr 2021, 10:56 nemam problem uvek sam najsporiji
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

B&O zvuk i meni prija, svidja mi se tako mekan zvuk, zvuci "skuplje" :D
Cuo sam B&O u a8 i ono je predrkavstina od zvuka, a najmanje mislim na jacinu istog.
Bukvalno je super za svaku vrstu muzike, sto je jako retko.
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

Sam B&O u toj klasi košta kao dobar polovan auto. Baš me čudi da je odličan :)
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
Kontakt:

Post od Delija »

Bose ima klasican loudness zvuk i kod kucnih sprava :ccc:
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Odgovori