Neposredno pored Aquapolisa je hotel Forras, koji je spojen toplom vezom. Ako ideš u taj hotel, onda je ulaz na bazene uključen u cenu, a imaš i jedan ulazak dnevno u tihi wellness gde su saune i odvojeni baze, gde ne mogu deca. Zadnji dan boravka imaš samo za taj tihi wellness, bazeni nisu uključeni, tako da taj dan možeš da zujiš po Segedinu. Imaš i par manjih smeštaja neposredno pored Aquapolisa gde možda prođeš malo jeftinije, ali kad uračunaš ulaz na bazene onda i nije neka ušteda. Sračunaj sam. Forras je u svakom slučaju komforniji pošto možeš u hotelu da se obučeš u kupaći, uzmeš hotelski peškir i bade mantil, i toplom vezom da odeš do bazena. Ako uzmeš neki drugi smeštaj ponesi svoje peškire i bade mantile pošto se to ne dobija na bazenima. U samom Aquapolisu može da se kupi hrana i piće, koliko se sećam nije skupo. Imaju veliki lavirint igraonicu, prostoriju za presvlačenje beba, posebnu sekciju sa plitkim bazenom za malu decu, na manje tobogane možeš da odeš da se spustiš sa detetom u krilu, itd. Drugim rečima sve je prilagođeno deci. U hotelu je manji problem bio za večeru pošto je većina jela sa paprikom, jače začinjena ili nešto na šta nismo navikli. Meni ne da nije smetalo nego sam uživao, ali je bilo teže deci da se probere šta će im se svideti.
Možda je 4-5 dana i previše za bazene, mi smo bili 2 dana i to nam je bilo dosta. Grad je lep ali možeš da ga obiđeš za dan. Može i da se šopinguje ali za to gledaj onu posebnu temu o Segedinu. Svratili smo do Arkada ali mene nerviraju tržni centri pa mi je tamo bilo samo da preživim nekako tih par sati
Ako je ideja da se više šetkaš i da ostaneš 4-5 dana možda ima računice da se uzme nešto od tog jeftinijeg smeštaja, pa da bude dan bazena, dan šetnje pa u krug, da ne plaćaš ulaz u Aqapolis za sve dane. Ne znam kakvi su ti drugi smeštaji, samo sam ih gledao na bookingu. Za Forras smo gledali na bookingu ali sam kontaktirao i direktno hotel i dobio nešto bolju ponudu. I na recepciji i na mailu pričaju srpski. U Forrasu je ista cena išao ili ne išao na bazene.