Vežbanje, dijete, teretana...

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
milosg
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2014, 01:20
Garaža: XC90 D5

Re: Vežbanje, dijete, teretana...

Post od milosg »

Xepoj87 napisao: A sto se tice mesa, nista u mesu nema, sto nema u drugim proizvodima.

Uz dužno poštovanje, ovo je jedna od češćih zabluda danas. :)

Gomila voća i povrća koje važe kao "jedi ovo i bićeš zdrav" zapravo nemaju ništa osim šećera, odnosno imaju procentualno smešno nutrijenata uz dosta lošiju apsorpciju. Teško je nadoknaditi vitamin D, B12, gvožđe itd. ako ne jedeš meso. Spanać npr. u narodu važi kao namirnica koju treba da jedeš ako imaš problem sa gvožđem, i onda pogledaš da treba da uneseš pola kilograma (ili više zbog lošije apsorpcije) da bi nadoknadio dnevnu dozu, što postižeš sa 70-80 grama npr. džigerice. Da ne pričamo o dovoljnom unosu (i apsorpciji) proteina, masti..

Ljudi takođe trpaju šargarepu u sva kuvana jela, a glikemijski indeks raste nenormalno kad je skuvaš i samo se tovariš šećerom (veći je nego kod koka kole!).

Šta jabuka ima od nutrijenata? Faktički ništa: http://nutritiondata.self.com/facts/fru ... ces/1810/2

Da ne bih pametovao, najbolje pogledati npr. nutritiondata.com pa uporediti neke od namirnica koje čovek redovno konzumira. Za neke je baš iznenađenje.
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
Kontakt:

Post od Delija »

Zna se ko su kroz istoriju bili vegetarijanci - losi lovci :)
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Korisnikov avatar
milosg
Reactions:

Post od milosg »

:mrgreen: Slika
Korisnikov avatar
crni
Banned
Reactions:
Pridružio se: 13 Nov 2012, 09:15

Post od crni »

milosg napisao:
Xepoj87 napisao: A sto se tice mesa, nista u mesu nema, sto nema u drugim proizvodima.

Uz dužno poštovanje, ovo je jedna od češćih zabluda danas. :)

Gomila voća i povrća koje važe kao "jedi ovo i bićeš zdrav" zapravo nemaju ništa osim šećera, odnosno imaju procentualno smešno nutrijenata uz dosta lošiju apsorpciju. Teško je nadoknaditi vitamin D, B12, gvožđe itd. ako ne jedeš meso. Spanać npr. u narodu važi kao namirnica koju treba da jedeš ako imaš problem sa gvožđem, i onda pogledaš da treba da uneseš pola kilograma (ili više zbog lošije apsorpcije) da bi nadoknadio dnevnu dozu, što postižeš sa 70-80 grama npr. džigerice. Da ne pričamo o dovoljnom unosu (i apsorpciji) proteina, masti..

Ljudi takođe trpaju šargarepu u sva kuvana jela, a glikemijski indeks raste nenormalno kad je skuvaš i samo se tovariš šećerom (veći je nego kod koka kole!).

Šta jabuka ima od nutrijenata? Faktički ništa: http://nutritiondata.self.com/facts/fru ... ces/1810/2

Da ne bih pametovao, najbolje pogledati npr. nutritiondata.com pa uporediti neke od namirnica koje čovek redovno konzumira. Za neke je baš iznenađenje.
uz dužno poštovanje, veću glupost ne čuh
Ropstvo nikad nije iskorenjeno, samo se proširilo na druge rase.
-Čarls Bukovski-
Korisnikov avatar
branja
Reactions:
Pridružio se: 25 Feb 2015, 10:44
Garaža: jtd,bajo moj; cannondale bad boy

Post od branja »

Milos napisao:Slagao te neko,ali takav je zivot.

Inace zna se odakle dolazi energija za trening

Slika
To Milose legendo.
Vo na raznju. Bacanje kamena s ramena. Natezanje konopca.
Ajd baci kamen kad jedes saNgarepu :)
Slika
Scuderia
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 20:20

Post od Scuderia »

Milos je u pravu. Vegeterijanstvo jeste krajnost. Bazna sredina i manjak preradjevina bilo kog tipa sigurno vise prija organizmu, ali to se resava umerenoscu, a ne takvim krajnostima. I jeste zdravije pojesti jedno jaje ili tih 70g dzigerice ili parce pastrmke, krisku sira, nego kilo spanaca.

Ni u cemu ne treba preterivati, bilo da je meso, bilo da je zeleni sejk. Izem ti to veganstvo sa kilo hemije i suplemenata da bi se odrzao izgled, a kao jede se trava, nidje veze.

Nisu sir, meso, jaja otrovni, nego neko sedne pa pojede dnevno 10 celih jaja i 2kg prsute. Normalno da ne valja tako.
Korisnikov avatar
milosg
Reactions:

Post od milosg »

crni napisao: uz dužno poštovanje, veću glupost ne čuh
:) Gde sam pogrešio?
Scuderia
Reactions:

Post od Scuderia »

Ovaj period gladi kod nas moze da se postigne kroz post. A ovih 1900kcal i malo proteina su umerenost o kojoj pricam, ne treba filozofirati sa jogama, vegeterijanstvom i slicnim glupostima, samo ukljuciti malo mozga.
Korisnikov avatar
crni
Banned
Reactions:

Post od crni »

Milos napisao:Slagao te neko,ali takav je zivot.
http://www.supersport.rs/tenis/novak/38 ... vegan.html
-Čarls Bukovski-
Korisnikov avatar
HKS
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2013, 17:31

Post od HKS »

Slika
Korisnikov avatar
crni
Banned
Reactions:

Post od crni »

Scuderia napisao:Ovaj period gladi kod nas moze da se postigne kroz post. A ovih 1900kcal i malo proteina su umerenost o kojoj pricam, ne treba filozofirati sa jogama, vegeterijanstvom i slicnim glupostima, samo ukljuciti malo mozga.
vegetarijanstvo i joga nisu gluposti
glupost je jesti industrijsku hranu, krkati roštilj i sendviče u ponoć, sedeti za kompom 10 sati, buljiti u telefon i tv ceo dan...glupost je biti debeo, lenj, cirkati, pušiti, prdeti i smrdeti ceo svoj život, a vrhunac gluposti je biti toliko glup i podcenjivati i ismejavati one koji drugačije žive i koji su pokazali svojim životom da može drugačije i lepše.
-Čarls Bukovski-
Scuderia
Reactions:

Post od Scuderia »

Crni popizdeo :D
goblin
Banned
Reactions:
Pridružio se: 18 Nov 2014, 23:23

Post od goblin »

Presao sam sa trake na trcanje na otvorenom, i bas mi prija.
Slusao sam kako neko ima problem sa tim prelazom, pa mu je teze da trci napolju u pocetku. Meni bas obratno, lakse mi je napolju nego na traci. Jedino sto posle prvih par treninga imam upalu u listovima, neki specifican misic ali to je vec proslo, i malo je teze odrzavati tempo ali ne u smislu da fizicki teze nego je teze pratiti posto je to traka odradjivala sama.

Uglavnom vec sam odradio 5-6 treninga. I dalje idem ka ciljevima a to su polumaraton ispod 2h i 86kg kilaza (ovu sezonu sam poceo sa 101kg i 3km trcanja za 20min.)
Juce sam istrcao 15km za 90min (nesto malo brze) a jutarnje merenje pokazuje 91kg.
Tezina je jedno vreme stagnirala al sad sam nekako odjednom izgubio 2-3kg.
Trcanje odlicno podnosim, i nakon ovih 15km sam se osecao odlicno, opusteno sam mogao da nastavim ali necu da se preforsiravam pa da mi trpi sutrasnji trening...

Zao mi je sto necu moci da izadjem na NS maraton za koji sam se i spremao cele zime posto mi se termin poklopio sa jednim slavljem na koje sam pozvan. Ali resio sam da ne odustajem od cilja, istrcacu "polumaraton" u sopstvenoj reziji, sam za sebe, samo da ispunim zacrtan cilj.
Plan mi je da negde sredinom maja ispunim sve sto sam zacrtao.
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012

Post od grujicd »

Idi na Beogradski maraton, on ti je 16. aprila. Šteta da trčiš na "prazno" kad imaš tako veliki dogadjaj blizu. Atmosfera je nevidjena i veliko je zadovoljstvo učestvovati. Samo je pitanje da li ćeš uspeti ispod 2h jer beogradski nije baš za rekorde jer te na kraju sastavi par kilometara u uzbrdicama, most, Brankova, Kneza Milioša kod Londona. A i u startu se ide sporije zbog gužve. Ali je granica od 2h potpuno nebitna u poredjenju sa tim da istrčiš polumaraton.
Odgovori