Dobro, dobro, ti ćeš da praviš reportažu na onoj drugoj trasi.codemaker napisao: Tako da, otpada reportaža u Bugarskoj
Ako mi je Bugarska opcija da odem do Grčke, ne idem kolima do Grčke onda i rešen problem.

Dobro, dobro, ti ćeš da praviš reportažu na onoj drugoj trasi.codemaker napisao: Tako da, otpada reportaža u Bugarskoj
Ako mi je Bugarska opcija da odem do Grčke, ne idem kolima do Grčke onda i rešen problem.

Nisam se javljao ranije,jer sam se maksimalno opustio,prvi put u zadnjih 7 godina.
  Nisam se javljao ranije,jer sam se maksimalno opustio,prvi put u zadnjih 7 godina.   

) guzva na autoputu je evidentna,sam put kroz Srbiju je ok,malo losiji kroz Makedoniju ali odlican u Grckoj.
) guzva na autoputu je evidentna,sam put kroz Srbiju je ok,malo losiji kroz Makedoniju ali odlican u Grckoj.  

Gledam na Google mapr i predpostavljam da misliš da je za Asprovaltu pravac Serres - Nea Zichni - auto-put. Alvirko je išao ka Tasosu pa zato nije ovim pravcem izbio na auto-put nego je jurio najkraću varijantu.Tibor021 napisao:
Obzirom da sam se raspričao o Bugarskoj, nisam pisao o grčkom delu puta. Ovo o čemu pišeš je opet Alvirkovo maslonije mi jasno zašto je išao mimo autoputa, već "ukoso" na Kavalu. Moguće je da se držao navigacije (podešene na najkraći pravac). Upravo sam pre dve godine išao za Vrasnu (i to dva puta - u junu i septembru) kroz Bugarsku.
LM kod Seresa, odnosno ako se dobro sećam nešto iza Seresa, ali nikako se ne ide do Drame, hvata se pravac ka jugu i na autoput Solun-Kavala se izlazi nekih 10-15 kilometara pre (gledano iz pravca Kavale) Asprovalte. Upravo na mestu gde se Strumica uliva u moreTu onda ideš desno, prolaziš (čini mi se) dva tunela i silaziš za Asprovaltu pa onda volja levo (Asprovalta) volja dole (Vrasna) volja desno (Stavros).

Bio sam tamo 2010.grujicd napisao:Idem u hotel Aristoteles, par kilometara od Uranapolisa.

Upravo tako, mada mislim da najkraće ovde ne znači i najbrže, a uz to mnogo mesta za "obratite pažnju skretanje posle druge A bandere..."paja napisao: Gledam na Google mapr i predpostavljam da misliš da je za Asprovaltu pravac Serres - Nea Zichni - auto-put. Alvirko je išao ka Tasosu pa zato nije ovim pravcem izbio na auto-put nego je jurio najkraću varijantu.
Ili što smo svi nekako navikli na taj pravac, pa deluje kraće. Za mene je još uvek pojam početka letovanja onaj put oivičen oleanderima posle Evzonija (i obavezno vožnja uz spuštene prozore prvih par kilometara), a na radiju grčka muzikapaja napisao: Na kraju ću pred sam polazak prelomiti kojim ću pravcem. Preko Bugarske ću ako je preko Makedonije haos na granicama. Preko Makedonije mi je ipak konfornije.