Nekretnine, kupovina, saveti, iskustva

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Re: Nekretnine, kupovina, saveti, iskustva

Post od Xepoj87 »

Pa hoces kucu u elitnom delu grada, sta bi ti, za 50k? :)
Odes u Krnjacu i imas istu takvu za duplo manje :)

Pa da, takvi placevi postoje za 40k, a ako pricamo o normalnom placu od 6,7 ari, cao, zdravo.

Sent from my Sony
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
swemir
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:52
Kontakt:

Post od swemir »

I na fruskoj gori ima dosta klizista sto je skiveni problem nekih parcela
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58

Post od starac vujadin »

methane.master napisao:
Uhhhh nisam u toku, ali cena za Koloniju je jeziva :o

Sent using Tapatalk
350 hiljada u Prof. koloniji je zapravo vrlo dobra cena...sve zavisi od ulice i mikro lokacije.
Korisnikov avatar
methane.master
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
Garaža: Clio III ph2 1,2 16V

Post od methane.master »

Nisam odavno pratio.... Baš visoko to otišlo. :nemampojma:
Širim haos!
Korisnikov avatar
nuk
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
Garaža: Renault Espace 2.0dCi
Kontakt:

Post od nuk »

Nije to toliko visoko otišlo koliko smo mi nisko pali :)
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

pda, sve zavisi od tacke gledista :)
Korisnikov avatar
AcaKayak
Reactions:
Pridružio se: 18 Jan 2012, 11:13

Post od AcaKayak »

S obzirom da je u centru Londona oki 20.000e kvadrat stana, moguce da je do nas :D
Korisnikov avatar
shandu90
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo

Post od shandu90 »

U Monte Karlu 36.000 evra :D

Sent from my LG-H440n using Tapatalk
goblin
Banned
Reactions:
Pridružio se: 18 Nov 2014, 23:23

Post od goblin »

Da, ali to su i za njihovo trziste neke ful cene, najskuplje lokacije i objekti...
Pa evo i u CG ima kvadrata koji se prodaju preko 7.000e/m2, i to ne da se nude vec da se sve rasproda (Porto, Zavala...) ali to bas i nije realno stanje trzista.

Ali inace se slazem sa konstatacijom. Bas kad neko komentarise cene po inostranstvu pa se zacudi kako je nesto skupo, moj komentar je uvek da nije to skupo nego smo mi siromasno drustvo.
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

Pa pre su to uobicajene cene za monte karlo i centralni london a te cene za budvu su ipak neka naucna fantastika gde je pre 10 godina neko nekom rusu sa prljavim parama uspeo da uvali.
goblin
Banned
Reactions:

Post od goblin »

Ma kakvih 10 godina i uvaljivanje. To ti je cena po kojoj je prodata cela zavala, sve one vile (koje su podeljene u stanove) su rasprodate po 7.000e/m2, pa onda ceo Porto Montenegro po 6-8.000e/m2.... Radi se o stotinama hiljada kvadratnih metara, stotinama stanova.... po ovim cenama koje sam naveo.
Vec u samom gradu cene od 4-5.000e imas u masovnoj prodaji koliko hoces, to nije nikakva retkost na dobrim lokacijama...
Ali naravno, sve je to top ponuda a ne neki prosek trzista.

A da li je 36.000e/m2 u Monte Karlu neki prosek trzista ili se isto radi i top ponudama, stvarno ne znam ali mi vise zvuci da se radi o nekim bas vrhunskim lokacijama....
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

Pa cekaj ta zavala je nudjena jos pre skoro 10 godina i promenila je nekoliko vlasnika i tek skoro je kao zavrsena? U tom prvom naletu se secam da je bilo price o 5-6k za m2 a tad su cene bile na vrhuncu pa mi je malo cudno da je sad prodato po vecoj ceni nego tad. Isto i za porto montenegro je bilo price 4-5k, ni blizu 7, al ok sigurno da si upuceniji.
goblin
Banned
Reactions:

Post od goblin »

Zavalu je poceo da radi ruski Mirax koji je tamo planirao i izgradnju hotela (replika hotela jedno u Dubaiju). Medjutim Mirax je bankrotirao na globalnom nivou (nevezano za poslovanje u CG) pa je zbog toga projekat obustavljen iako Mirax tu nije mnogo ni u radio, pa je par godina sve stajalo, pa su se udruzili kupci da sami zavrsavaju projekat ali je i to propalo... sve dok nije dosao Dukley koji je uzeo ceo projekat pre 2-3 godine i evo za ovu sezonu ce 90% kapaciteta biti useljeni.
Cene kvadrata je uvek bila oko 7.000e/m2 koliko je i danas, mada nije ostalo mnogo slobodnih nekretnina, ako ih uopste i ima, posto se na trzistu vise ni ne nude u direktnoj protaji, eventualno ako se pojavi neki preprodavac.

Sto se tice Porta. Tamo su najjeftinije nekretnine prodavane za 5.000e/m2, ali to je bila cena samo u prvoj fazi, i samo u izgradnji, i samo za losije pozicionirane nekretnine.
U zavrsenim objektima cena se kretala oko 6-7.000e/m2 zavisno od raznih detalja, dok je kvadrat stanova u okviru hotela (posto hotel ima dva nivoa sa stambenim jedinicama) prodavan za 8.000e/m2 ali to se sve rasprodalo jos u izgradnji i tamo je nemoguce kupiti nekretninu.

Dok su se neke aktraktivne lokacije u BD prodavale preko 5.000e/m2, pritom ne mislim na nikakve izolovane primere, klepanje pojedinaca... vec na citave objekte koji su rasprodani po tim cenama. Do je sada cena za takve lokacije oko 4.000e/2. Doduse, moze se naci i za 3.500e (ispod toga 100% ne) a ima i onih koji ne daju ispod 5.000e. Tako da bi rekao da se cena na vrhunskim gradskim lokacijama krece bas izmedju 3.500-5.000e/m2

Dok se za lokale i dalje dobijaju vrhunske cene. Evo bas parcela tacno pored moje gde planiram da gradim, poznanik je napravio zgradu koja ce ovo leto biti useljiva, i prodao je celo prizemlje/poslovni prostor jednom kupcu za 8.000e/m2 i to 100% avansna uplata za objekat u izgradnji koji je tek zapoceo. Ladno mu je uzeo oko 2,5 miliona za poslovni i bukvalno sa njegovim parama napravio ceo objekat da mu cela zgrada ostane cista zarada, sa jednim lokalom isplatio celu investiciju. Sto je najveci fazon, kupac uopste nije rus vec covek iz CG.
Mada, sa druge strane ja to ne bi prodao (niti cu prodavati) ni za duplo veci kes ali to je druga stvar...
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
Kontakt:

Post od Delija »

grujicd napisao:Naleteo sam na oglas za mnogo dobru vikendicu, za mene čak i idealnu:

http://www.halooglasi.com/nekretnine/pr ... ?sid=48873

Na žalost nisam potencijalni kupac, s obzirom na cenu od 350k, ali bi možda mogao da je iznajmim na par dana kad dođe lepo vreme. Sa slika nemam zamerki, super pogled, sve je sređeno, malo izolovano što volim, blizu je da može da se ode i na veče, ima bazen, u šumi... Lepo je videti da postoji tako nešto.

Slika

Slika

Slika
aleksa napisao:Po meni je 350.000 evra bas bas puno.... :zbunjen:
Pala cena na 295.000 :)
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Korisnikov avatar
AcaKayak
Reactions:
Pridružio se: 18 Jan 2012, 11:13

Post od AcaKayak »

Gobline, ima u Londonu i preko 50.000e, i to na 100 puta vise kvadrata od 7.000e u Budvi.

20.000e je cena za jedno 100 miliona kvadrata u 5 km u svakom pravcu od centra.

Zapravo u Londonu ima vise stanova gde je kvadrat 30.000e nego sto cela Crna Gora ima stanova.

Nemoj da poredimo Budvu i London 'leba ti.

Monako je jos osetno skuplji od Londona.
Odgovori