A zamisli tek kad mi koji se jos manje razumemo uzmemo da podesavamoBax napisao:PS danas posle posla sam opeglao 4 kruga oko Ade, ala drumas jede put, rastura, i bas sam primetio da kod ovog jednog boli vrat, bukvalno je u 1 cm, igra oko podesavanja bicikla, toliko mora da ga ustelujes prema sebi, da bi uzivao, ako bezi iz tog idealnog opsega, ne valja...
Fabrička Cannondale C4BAJKER napisao:Sh@rance@
Koja je ova sticna koja se savila. Ritchey je ozbiljniji proizvodjac, meni je Ritchey WCS sticna izvucena do onog markera. Odlicno se pokazala.
Sta sve ljudima pada na pamet.Bax napisao:fiksiras tocak na mestu koje je ulubljeno, za ogradu, ja sam za gelender, i onda krenes da kotrljas tako vezan tocak, pravi se velika poluga, koja felnu izvlaci nazad u zoni kanapa.
Naravno mora da se tenzijom zbice, kontorlise koliko ce se ibruc istegnuti, jel je poluga tako jaka, da se lako pretera....
Za podešavanje i probu potrebno je od 10-20 km.srdjanyo napisao:Ovo bi trebalo da da pomogne.
http://www.bikegremlin.com/category/podesavanje/
Tesla 6.1
nikaragva napisao:Ove godine moram pristupiti ozbiljnijem podesavanju polozaja na biciklu. Nadam se da cu imati zivaca za to
Koliko min km treba da provozas da se primeti razlika?
Npr. moji problemi kada vozim biciklo su sledeci (ne moraju da imaju veze sa polozajem):
- trnu mi sake
- laktovi me nekad posle duze voznje bole (drzim ruke skroz opruzene na volanu, prakticno ih zaglavim, zakljucam ispruzenim laktom i navalim se)
- trnu mi tabani (ovo bih pripisao mekanom djonu i mozda nepravilnom drzanju stopala na pedali, mislim da su mi prstivise nesto sto bi trebalo na pedali - nije kao na onoj slici sto je neko postavio)
- buljson- ovo sam umanjio gatjama sa uloskom, ali opet duga voznja je duga voznja. Meni su minimalne distance 50km.
Sto bi jedan kolega rekao: zamisli da tri sata sedis u najudobnijoj fotelji i gledas film, pa utrnes, a kamoli na biciklu