Ne mogu gume i tockovi da nadomeste polozaj tela u voznji.
Stvar je prilicno jasna: mtb - offroad, drumas - drum, treking - kombinacija ova dva. Samo je pitanje licnih potreba tj. da li za offroad mora bas mtb (koliko je to bespuce gde vozis) i da li za drum mora bas drumas (koliko km na drumu i koja brzina).
Da se razumemo, sve moze da se vozi sa bilo kojim bajsem, ali kada probas nesto sto je za bas tu namenu onda dileme nema. Osim ako su finansijske mogucnosti ogranicavajuci faktor pa vozis to sto imas.
Pa ja sam i napisao iz ličnog iskustva. Imam Trekking i MTB er 29 i onaj treking na asfaltu ne može da prismrdi 29ki. Drugar imao Meridu full XT trekinga i prodao ga kada je probao moj MTB kupio Cannondale Lefty isto er29. Moje WTB gume koje su bile na bajsu i ove nove što sam stavio Continental Race King Race Sport su dupe i oko razlika na asfaltu. Ja više volim MTB bolje mi leži i 30km/h po ravnom možeš laganica da ga voziš da ne zapinješ. Vozio sam i kvalitatnije drumaše pozajmljivao od drugara na grupnim vožnjama i jednostavno to nije za mene.
Boj ne bije oruzje no...Cinjenica je da sa svakim drumasem ili nekim CK ili trekingom lakse moze da se vozi asfalt nego sa MTBom. Dzaba nekom sve prednosti takvog bicikle ako nema u nogama kilometre i kilometre.
Ramovi su ovako golisavi, a zasluzili su da na njima stoji ime kuce koja ih je radila, pa makar sa malim "repaired by Bax" negde u uglu.
Hvala na utiscima , razmisljao sam oko nalepnica dosta, ali ove opcije sto se ovde nude, su mi previse ruzne. opcija koja je vrhunska, je opet poskupa (radi se tanka nalepnica koja se stopi sa lakom koji ide preko nje).
Moji projekti su do sada bili jeftiniji, i zahtevali su uglavnom puno manuelnog rada, i puno obilazenja kandidata, posto je sve iskljucivo u svrhu hobija, moram da pazim i na finansijski momenat.
Imao sam opciju da uradim neke inicijale u kozi sedista, jedino bih tu mogao mozda da napravim neku foru.
Uglavnom svaki novi bicikl mi donese dosta iskustva, i jos sam u intenzivnoj fazi sticanja znanja....
baxe, potpis na zadnju viljusku i to je to, bez puno filozofiranja, neka bude nalepnica, najtanja moguca ali ima da legne ko dupe na nosu, i kod mene na cilu stoji nesto slicno, videces
Neko je pisao može li volan da se podigne, pa sam uslikao kod mene. Nisam previše skratio vrat vile, ostalo deset mm iznad, moćiw podići ako želim. Prvo ću da provozam, pa onda da ocenim kakav je položaj.
Kuzmanovic napisao:Cilo? Krenuo si Baxovim stopama?
Sent from my Huawei P8 Lite using Tapatalk
Ne jedan, dva ma moji stari samo su sada tu gde treba da jesu, jedna drumska specijalka i jedan sportski. Dugo su stajali pa sad mora prvo komplet rasturanje i podmazivanje i tek onda voznja
Uf, ajd preko mosta, idi do brankovog, na lift i odatle ka hotel yu i dalje ka zemunu. Na nbgd strani nije kompletna staza pa ima jedan deo kroz neku industrijsku zonu, mozda oko kilometar.
Kroz taj industrijski deo sa NBG strane sam prošao samo jednom i to me je neki lik proveo. Ali računam da ne može da bude preteško, držiš se do reke koliko možeš i to je to, u nekom trenutku malo posle gazele kreće i staza na keju. Ili da pređeš novim mostom a vratiš se brankovim, tu je sve spojeno biciklističkom stazom, čak i deo koji ide oko gradilišta za bg h2o