Nekretnine, kupovina, saveti, iskustva

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:41
Garaža: BMW 540i xDrive

Re: Nekretnine, kupovina, saveti, iskustva

Post od Laki021 »

goblin napisao:Drugar ima gradjevinsku firmu u Londonu a pritom je bas mnogo putovao, cesto i zajedno putujemo... i on kaze da nije boravio u skupljem gradu od Londona.

Jel navracao do Ciriha i Zeneve skoro :)
Korisnikov avatar
dragan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 13:09
Garaža: BMW M340i, Peugeot 2008

Post od dragan »

Gobline od onakvog stanja u papirima do sređenih papira za mesec dana?
Ajde baš da vidimo...sve je to super dokle god je teorija. Onda zapne.
Ili eto ja grešim, pa će se valjda naći neko onda da sutra pazari tako neverovatnu ponudu, unese stvari u taj namešten stan i dobije sve papire u maju...
Nadam se da ćeš nas obavestiti kad sve bude gotovo, da ti priznam da si bio u pravu ;)

Sent from my D5503 using Tapatalk
Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester

Post od Uroš S. »

Idealna celina :kezo:
Korisnikov avatar
AcaKayak
Reactions:
Pridružio se: 18 Jan 2012, 11:13

Post od AcaKayak »

Laki021 napisao:
goblin napisao:Drugar ima gradjevinsku firmu u Londonu a pritom je bas mnogo putovao, cesto i zajedno putujemo... i on kaze da nije boravio u skupljem gradu od Londona.

Verovatno nije :)
goblin
Banned
Reactions:
Pridružio se: 18 Nov 2014, 23:23

Post od goblin »

Laki021 napisao:

Da, bas sam mu rekao da poredi sa Cirihom (posto sam licno svedok da su i tamo cene paprene) ali kaze da je London mnogo skuplji. Cak je poredio i sa nekim gradovima poput Moskve, Njujorka, Tokija...
Ja nisam bio u Londonu, samo prenosim njegov utisak posto tamo cesto boravi i ima firmu a znam da bas mnogo putuje.
dragan napisao:Gobline od onakvog stanja u papirima do sređenih papira za mesec dana?
Ajde baš da vidimo...sve je to super dokle god je teorija. Onda zapne.
Ili eto ja grešim, pa će se valjda naći neko onda da sutra pazari tako neverovatnu ponudu, unese stvari u taj namešten stan i dobije sve papire u maju...
Nadam se da ćeš nas obavestiti kad sve bude gotovo, da ti priznam da si bio u pravu ;)

Pa mozemo da vidimo samo ako si kupac. :mrgreen:

U principu ja sam ponudu izneo kao nesto najpovoljnije sto sam imao prilike da vidim, naravno da ne trazim kupca na auto forumu.
Mada ne planiram ni oglasavanje po oglasima i agencijama, cisto cu pustiti pricu medju poznanicima pa ako prodje prodje, ako ne, ostaje meni i to je to.

Ali ne znam samo sto se toliko cudis oko svega, ko god je ucestvovao u poslovima sa nekretninama ovakve stvari su mu itekako poznate. Pa jel mislite da su se na trzistu poslednjih godina prodavale samo 1/1 ciste nekretnine? E cega je sve bilo i sa cime sam sve trgovao, i kupovao i prodavao. Pa mogu slobodno reci da je odprilike 50% bilo sa skroz cistim papirima a druga polovina sa raznim zavrzlavama, ali opet sve se na kraju resi.
Pa ja sam u BD prodao jedan stan "u izgradnji" gde je kupac isplatio 100% svoj stan a da zgradu jos nisam ni poceo da radim, samo je video lokaciju i projekat, nije video jos ni gradjevinsku dozvolu a isplatio je stan 100% po 1.800e/m2. i to bez ikakvih dodatnih garancija, samo na osnovu predugovora.
Ali naravno da ce covek dobiti ono sto je platio u dogovorenom roku, nisam ja prevarant i to poverenje se ipak stice kod ljudi tokom vremena. ;)
Uroš S. napisao:Idealna celina :kezo:
Kao sto sam vec napisao, taj izraz "idealna celina" se rasprostranjeno koristi prilikom trgovine sa tim tipom nekretnina iako je nepravilan.
Cuo sam ga X puta i od strane agenata i od strane investitora, pa sam ga tako i ja koristio mnogo puta. Jeste nepravilo ali bitno da je klijentu jasno o cemu se radi.
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:

Post od Laki021 »

goblin napisao:
Laki021 napisao:

Da, bas sam mu rekao da poredi sa Cirihom (posto sam licno svedok da su i tamo cene paprene) ali kaze da je London mnogo skuplji. Cak je poredio i sa nekim gradovima poput Moskve, Njujorka, Tokija...
Ja nisam bio u Londonu, samo prenosim njegov utisak posto tamo cesto boravi i ima firmu a znam da bas mnogo putuje.
Vidi, to prosto nije istina :)
Bio sam u Londonu dva puta zadnjih godina, da je jeftin nije, ali ja bih ipak Cirih stavio na prvo mesto.
Uostalom, mnogobrojne statistike ih stavljaju u potpuno isti rang i koji ce se naci prvi na listi je vise samo pitanje trenutnog odnosa franke i funte, kad je franka skoci malo Cirih je najskuplji, kad Funta skoci, London je skuplji, imas lista na kojima je London broj jedan i na kojima je Cirih broj 1, zavisi i sta i ko kako meri... Ali govoriti da je London mnogo skuplji je besmisleno.

Evo npr sad sam iskopao, Cheesburger je u Cirihu 2.5chf a u Londonu 1.36chf...
Poslednja izmena od Laki021 u 18 Apr 2016, 16:00, izmenjeno 1 put ukupno.
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

Cirih je skuplji za život ali u Londonu postoje skuplje nekretnine. To ništa nije čudno što obzirom da je ipak svetska metropola.
goblin
Banned
Reactions:

Post od goblin »

Nisam bio u Londonu pa ne mogu da tvrdim, samo sam preneo utiske.
U Cirihu sam bio (cak i kao opcija da ostanem da zivim, posto su mi sestra i zet ziveli u Svajcarskoj dok je zet igrao fudbal u St Galenu...) i tamo su cene bas zestoke.
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:

Post od Laki021 »

Evo npr sad sam iskopao, Cheesburger je u Cirihu 2.5chf a u Londonu 1.36chf...
Korisnikov avatar
dragan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 13:09
Garaža: BMW M340i, Peugeot 2008

Post od dragan »

Elem, čujemo se u maju za tu gajbu :)

Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

http://www.numbeo.com/cost-of-living/co ... ty2=London

Cene stanova u Cirihu i nisu toliko velike u odnosu na primanja ali je cena hrane nerealno visoka. 80 CHF (8000 dinara) kg govedine.
Poslednja izmena od Floyd u 18 Apr 2016, 16:06, izmenjeno 1 put ukupno.
goblin
Banned
Reactions:

Post od goblin »

Ako si kupac, samo pusti PP i stvar moze da se ubrza.
Mozes da dobijes i slike i da odes uzivo da vidis o cemu se radi...
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:

Post od Laki021 »

Floyd napisao:http://www.numbeo.com/cost-of-living/co ... ty2=London

Cene stanova u Cirihu i nisu toliko velike u odnosu na primanja ali je cena hrane nerealno visoka. 80 CHF (8000 dinara) kg govedine.

Ogromne su cene stanove u Cirihu, potpuno sulude, samo su u Londonu jos gore, pa nije bas neki reper :)
Eto vidimo, Cirih je prakticno u svemu osetno skuplji osim u nekretninama...

Bacite pogled i na ovo, Ch je potpuno van ovog univerzuma :)

http://www.economist.com/content/big-mac-index
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
Kontakt:

Post od Delija »

Skup zivot - jeftin auto i HiFi :)
Sve ima svoje...
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:

Post od Laki021 »

Tako je!!!
Jeftina i letovanja i putovanja :)
Odgovori