Vežbanje, dijete, teretana...

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
Kuzmanovic
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31

Re: Vežbanje, dijete, teretana...

Post od Kuzmanovic »

Aco koliki je tebi puls u stanju mirovanja? Davno si pricao kako (bivsi) sportisti imaju nizi puls nego obicni ljudi ali sam zaboravio cifre. :)

Sent from my SM-G900F using Tapatalk
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

Pa ne toliko bivši koliko aktivni. To je jedan od odraza kondicije.
Korisnikov avatar
Kuzmanovic
Reactions:

Post od Kuzmanovic »

Koliko se secam price trebalo bi da ostaje duzi period. Naravno nije isti puls kod aktivnog i bivseg sportiste, ali se ne podize znacajnije.

Korisnikov avatar
crni
Banned
Reactions:
Pridružio se: 13 Nov 2012, 09:15

Post od crni »

meni je ranije godinama bio povećan puls...pio sam binevol za stabilizaciju.
pod tim lekom sam uvek imao 70-80
kad sam počeo sa tretiranjem svog života i tela i kad sam počeo mnogo bolje da se osećam izbacio sam binevol a puls mi je i dalje bio između 70-80
pre par nedelja sam povećao intenzitet i učestalost treninga na 6 dana u nedelji i prošlog ponedeljka kad sam bio na sistematskom puls mi je bio 54. pitao sam doka jel to ok, on je rekao da jeste i da je to normalno.
Ropstvo nikad nije iskorenjeno, samo se proširilo na druge rase.
-Čarls Bukovski-
goblin
Banned
Reactions:
Pridružio se: 18 Nov 2014, 23:23

Post od goblin »

Jedno pitanje ako neko zna.

Za petnaestak dana planiram da idem u jednu duzu "setnju". Radi se o setnji od nekih 80km ali po teskim terenima, ozbiljne duge uzbrdice, probijanje kroz sumu gde nema staza (ne celim putem, ali ima i takvih terena bas dosta)... pesacilo bi se 2 dana.

Ono sto me najvise zanima i plasi jeste odabir patika.
Sta mislite, da li mi smeo u takav poduhvat da krenem u patikama za trcanje ili da trazim nesto drugo?

Svakako planiram da odradim krajem ove nedelje jedan test od nekih 25km ali po dosta laksem terenu nego sto cemo imati tokom ture, pa cu videti kako se pokazuju. Najvise me plase zglobovi i zuljevi.
Korisnikov avatar
Mr.Rotor
Reactions:
Pridružio se: 18 Sep 2014, 21:42
Garaža: ПОЛУПРЕМИЈУМ

Post od Mr.Rotor »

Pazi da ti obuća ne bude velika. Zna da bude jebeno kada hodaš nizbrdo.
Korisnikov avatar
HKS
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2013, 17:31

Post od HKS »

http://www.youtube.com/watch?v=rgYDfporX00
goblin
Banned
Reactions:
Pridružio se: 18 Nov 2014, 23:23

Post od goblin »

Citao sam svakakve savete a i slusao od drugara koji su vec nekoliko puta isli tu turu i sada idu samnom.

Neki su kupovali obucu za hajking ili planinarenje, jedni se kunu u njih a drugi kazu da im je katastrofa.
Opet jedni kazu da uvek traze bas knap broj, dok drugi uvek uzimaju za broj vece i onda nose po 2 debelih carapa.
Pa neki kazu da im od klasicnih plitkih patika za trcanje (kakve imam) posle 20-30km oticu zglobovi (a ja jesam malo tezi za takve ture - oko 92kg).
Al onda isto tako slusam da mi je vec kasno ako planiram da menjam obucu posto je kasno 15 dana pred toliku deonicu kupovati novu obicu koja vec nije razgazena i noga navikla na nju....

Uglavnom je svima glavna tema i problematika obuca.

Ima i ostalih stvar, kakav ranac, podmetanje sundjera preko ramena da te ranac ne nadzulja, nikako pamucne majice, sta nositi u rancu da sa jedne strane imas sve sto ti treba al da ne bude tezak, da li nositi stapove...... ali obuca je glavna tema i problematika.
Korisnikov avatar
AcaKayak
Reactions:
Pridružio se: 18 Jan 2012, 11:13

Post od AcaKayak »

Kuzmanovic napisao:Aco koliki je tebi puls u stanju mirovanja? Davno si pricao kako (bivsi) sportisti imaju nizi puls nego obicni ljudi ali sam zaboravio cifre. :)

Bio je malo ispod 40 a sada je izmedju 50 i 55 :)
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012

Post od grujicd »

Sećam se kad sam kupovao patike za trčanje da nisu bile iste za trčanje po betonu i one za offroad. Ove druge su bile čvršće. A i sam sam primetio kad sa ovim mekanim patikama krenem malo po prirodi koliko se noga mrda na svakom kamenčiću ili grančici. Doduše to su bila kraća trčanja a ne dva dana šetnje. Po asfaltu da, ali za teren mislim da nisu.
Imam neke relativno čvrste Marel treking patike. One jesu čvrste što se tiče djona i oplate, ali su tako tapacirane iznutra da je noga kao u nekoj peni ili vati. Od svih patika koje sam ikad nosio sa njima bi se najpre usudio da krenem na duži put a da su nerazgažene. Nemam pojma da li je to samo u tom modelu ili su im sve takve, ali ako budeš gledao novu obuću probaj i neke Marel.
Korisnikov avatar
Kuzmanovic
Reactions:

Post od Kuzmanovic »

Da, da, secam se da je bila neka jeziva cifra u pitanju. :D

Meni je izmedju 56 i 65 kada mirujem, a bavio sam se sportom 12 godina i sada rekreativno vozim bajs i igram mali fudbal. Dok drugar koji se nije bavio sportom u zivotu i rekreativno vozi bajs ima puls oko 80 u istim uslovima kao ja (npr. sedimo u kaficu).

Korisnikov avatar
Mladen7
Reactions:
Pridružio se: 10 Jul 2014, 17:11
Garaža: Alfa Romeo 159 1.9 JTDm 16v Sportwagon

Post od Mladen7 »

goblin napisao:Jedno pitanje ako neko zna.

Za petnaestak dana planiram da idem u jednu duzu "setnju". Radi se o setnji od nekih 80km ali po teskim terenima, ozbiljne duge uzbrdice, probijanje kroz sumu gde nema staza (ne celim putem, ali ima i takvih terena bas dosta)... pesacilo bi se 2 dana.

Ono sto me najvise zanima i plasi jeste odabir patika.
Sta mislite, da li mi smeo u takav poduhvat da krenem u patikama za trcanje ili da trazim nesto drugo?

Svakako planiram da odradim krajem ove nedelje jedan test od nekih 25km ali po dosta laksem terenu nego sto cemo imati tokom ture, pa cu videti kako se pokazuju. Najvise me plase zglobovi i zuljevi.
Ja bi se iz nekog mog iskustva za ove terene svakako opredelio za čizme, naravno odgovarajuće.
Pre svega neki lakši model brenda 5.11 tactical boots, eventualno Magnum...možda model Responese 2 ( imam i jedne i dr).
5.11 ima i patike, s njima nemam iskustvo ali je to proveren brend.

Možda sam malo čudan, ili šta već ali na zahtevan teren, duge deonice po opisanim terenima ja u patikama nikako.
Korisnikov avatar
AcaKayak
Reactions:
Pridružio se: 18 Jan 2012, 11:13

Post od AcaKayak »

Ma kupio sam onaj fitbit, sad znam u svakom momentu koliki mi je puls :D

Nasao sam i mega zgodnu devojku za trenera, tako da sada idem i na personalne treninge :D
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Ja sam pesacio 50km u jednom danu po divcibarima u patikama za trcanje, sa odmorima za jelo i cak i kupanje u potoku od kog smo napravili bazen kamenjem, tako da ne bi trebao biti neki problem. Imao sam oko 90kg tada, Georgije Nazarov je takodje 85-90kg, sa njim sam isao, on je imao neke Solomon patike za planinarenje.

Sent from my Sony
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
member
Reactions:
Pridružio se: 17 Jul 2012, 15:19

Post od member »

Kupi stapove obavezno...mnogo znace kad se hoda po neravnom terenu.
Nemoj patike Adidas koje nosis za trcanje...jer ces ih unistiti po kamenju i dzombama. Njihov djon je mekan i lako se deformise. Posle ih samo mozes baciti. Kupi nove trekking patike sa vibram djonom, na isprobavanju u trgovini ih obuj na duplu carapu, nosi ih malo po BD u Hemingvej ( hahha) da ti se noga privikne. Ponesi flastere za bradavice kad se oznojis- sitnica koja mnoge ljude iritira.
Odgovori