Xepoj87 napisao:
Prvo izbaci sir, kiselo mleko, jogurt i ostale mlecne proizvode, nista korisno nemaju u odnosu na negativne strane, kao i bilo kakav hleb.
Povecaj unos voca i voce samo na prazan stomak, ako zelis da dobijes ista od vitamina i vlakana koje voce ima, tako da je ujutru super, kao i za uzine, par sati posle obroka.
Limun i pomorandzu mozes i posle jela.
Ubaci raznovrsno voce, kupuj i jedi kivi, on je pun vitamina C i jos nekih stvari, ali gledaj da u prodavnici bude meksi, nikako tvrde kao sto vecina prodavnica prodaje, jer su zeleni.
Voce ne stavljaj u frizider.
Pojacaj meso i salatu, kada je u pitanju belo meso, biftek, pa cak i sv. file, tu maltene ne mozes da pojedes bitnu kolicinu kalorija.
Sve to gledaj da ako moras na ulju da spremas, bude to samo premazano uljem, nikako da rokas u tiganj ulje, a jos bolje ako volis maslinovo ulje, ali pazljivo, jedna supena kasika ima 110 kalorija.
Broj obroka povecaj, uvedi 5 malih obroka ili tri obroka i dve uzine, ali pri tom moras da naucis da racunas kalorije obroka, ako hoces da mrsavis u tvom rezimu, nemoj prebacivati 2000kcal dnevno, mozda i 2500 ako ti je ubrzan metabolizam i ako vezbas dovoljno, ali to sam moras isprobati i odrediti na kom limitu dobijas, a na kom gubis kilazu.
Uvece gledaj da ubacujes samo proteine, a koje namirnice koliko proteina, ugljenih hidrata i masti sadrze, kao i koliko kalorija imaju, mozes videti kada skines tabele na netu.
Kao i svuda sto ces naci, dorucak treba da je najjaci i da sadrzi najvise ugljenih hidrata i masti od svih obroka, ali opet treba da gledas da ceo dnevni kalorijski unos ne prelazi odredjenu kolicinu, koju ces morati sam da pronadjes tako sto ces nedelju dana da unosis 2500kcal, pa vidis kako kilaza napreduje. Ako opada, nema nikakvog razloga da smanjujes vise od toga, jer ni izgladnjivanje tela nije dobra stvar, ako ne moras. Ako zadrzavas kilazu i to zelis, to je to, ako se dize, smanji.
Malo je zajebano kada vezbas, jer ne znas zbog cega raste kilaza, moze rasti i od rasta misica i zadrzavanja vode u istima, a da zapravo mrsavis.
Prvo deluje komplikovano i smorno, ali vremenom ti sve to udje u glavu i postane rutina.
Sustina je da si ti na nekoj ok kilazi, gde sam moras da provalis sta ti i kako odgovara, dosta stvari je individualno.
Hvala puno na odgovoru!
Znam da racunam kalorije, to mi nije problem, dosta sam procitao o tome, postoje zaista detaljne tabele na netu. Hleb mi nije problem, ustvari vec sam ga izbacio, da izbacim ali mlecni proizvodi...Obozavam sir, jogurt, kiselo mleko...Da li bas toliko smetaju, mislim ne jedem ja pola kg sira dnevno, dve tanje kriske, jedno kiselo mleko dnevno?
Ja sam zadovoljan kilazom, bitno mi je odrzati je na duzi period, a ne bih da se izgladnjujem jer to nije resenje.
Vidis ti kazes da dorucak treba da sadrzi najvise masti od svih obroka, a ja sam zadnjih 4-5 meseci za dorucak jeo samo ovsene mekinje sa jogurtom, i 1-2 jabuke.