Dobro veče

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
AcaKayak
Reactions:
Pridružio se: 18 Jan 2012, 11:13

Re: Dobro veče

Post od AcaKayak »

Ma ko god da nema nikakav problem startujemo ga.

Slika

ftj, može da se uradi mega jaka nalepnica za smešne pare, moglo bi i tako nešto. Napravimo neku poveću iz par delova i zalepimo preko celog vozačevog dela šoferke. Kažem iz par delova jer se teže skida.
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Post od pedja »

A da li nosite i vesla?
Faktor koji nije zanemarljiv :mrgreen:
goblin
Banned
Reactions:
Pridružio se: 18 Nov 2014, 23:23

Post od goblin »

Dusan napisao:Mislim nije da podrzavam takve stavri, ali trebalo bi da prihvati i onda odes ti i jos par ortaka i objasnite decku zasto se to ne radi. I zbog tvoje drugarice i zbog ostatka zenskog sveta.
Upravo to. Pokusaj mu je bas pacenicki i sulud.
Valjda ta devojka ima brata, oca, druga, mozda cak i momka. Najlogicniji nastavak price jeste da ucenjivac vrlo brzo zavrsi na intenzivnoj.
Uz sve to, moze prijaviti i policiji i vrlo lako da mu napravi ozbiljan problem (mada sam ja vise za varijanu resavanja problema bez mesanja policije).

Kako god, ako ovaj decko prodje bez ozbiljnih posledica, onda nesto nije uredu sa devojkom.
AcaKayak napisao:Imam ja drugu akciju u planu pa ko hoće može sa mnom, planiram ovih dana da odem s drugarom koji nema nogu u Merkator i ko god da se parkira na mesto za invalide da mu priđemo i kažemo da snimamo za RTS i da će ići emisija u tom i tom terminu i da pitamo da li oseća odgovornost što neko ko nema nogu ne može sada tu da se parkira pa da napravimo kompilaciju.

Baš me interesuju reakcije kada saznaju da će ih cela Srbija gledati kako dečku bez noge objašnjavaju što su mu zauzeli mesto.
Kako imas zivaca a i potrebu da ispravljas krive drine?
Jel stvarno mislis da se takvim "privatnim inicijativama" moze nesto postici u globalu?

Da me ne shvatis pogresno, naravno da osudjujem takve postupke i da licno nikada ne bi uradio nista slicno. Ali da idem u "akcije" da spopadam ljude zbog pogresnog parkiranja u fazonu Stop Ham u Rusiji, to nikako ne kapiram.
Cak, stavise sa jedne strane i osudjujem takve postupke posto mogu dovesti i do ekcesnih situacija bez ikakve potrebe, dovodi se narod (doduse bahati narod) u obmanu, bavis se necim za sta nisi ovlascen niti imas prava.....
A na kraju krajeva, sta zelis da postignes, sta je cilj svega toga?
Korisnikov avatar
AcaKayak
Reactions:

Post od AcaKayak »

Ne moram sve u životu da radim da bih imao korist od toga. Postižem da debilima presedne dan i narednih par dana dok čekaju da izađu na RTSu ili Pinku da ih vidi pola prijatelja.
Kabal
Reactions:
Pridružio se: 05 Avg 2015, 10:01
Garaža: Volvo XC60 D5 AWD

Post od Kabal »

+1
Kad god odem u taj Merkator zgrozim se kako masa masovno parkira na mestima za invalide, sta li je tim ljudima u glavim sem sto su invalidi u istu...

6s+ TT
Korisnikov avatar
Velja
Banned
Reactions:
Pridružio se: 06 Avg 2013, 18:43

Post od Velja »

AcaKayak napisao:Ne moram sve u životu da radim da bih imao korist od toga. Postižem da debilima presedne dan i narednih par dana dok čekaju da izađu na RTSu ili Pinku da ih vidi pola prijatelja.

Pa bio bi glavni među ortacima momentalno, a i verovatno bi imao trojku to veče :D
Korisnikov avatar
H4wkeye
Reactions:
Pridružio se: 12 Feb 2013, 02:48
Garaža: Citroen C5 X7 Exclusive 2.0 HDI

Post od H4wkeye »

AcaKayak napisao:
Dusan napisao:Pa neka ona objavi poruke gde je ucenjuje. :kezo:
Poslala je meni, nije objavila javno.

Slika
Jbt, da li taj ima i gram mozga? :ccc: I sta ocekuje da ce ta devojka sada da dodje i da se vidi sa njim? :glavomuzid:

A sto se tice ovih sto parkiraju na mesto za invalide, to me opasno nervira. Po gradu ih nema jer nosi pauk, ali DIS na primer redovno staju. A vecina su invalidi u mozgu samo....
Korisnikov avatar
AcaKayak
Reactions:

Post od AcaKayak »

Velja napisao:
AcaKayak napisao:Ne moram sve u životu da radim da bih imao korist od toga. Postižem da debilima presedne dan i narednih par dana dok čekaju da izađu na RTSu ili Pinku da ih vidi pola prijatelja.

Pa bio bi glavni među ortacima momentalno, a i verovatno bi imao trojku to veče :D
Pa to, ako neka zgodna parkira na mesto za invalide ponudimo joj da se iskupi, na'vatam tako 5 njih za dan i eto Dan Bilzeriana novog :D
goblin
Banned
Reactions:

Post od goblin »

Nisam ni mislio na licnu korist. Sta generalno postizes takvim aktivnostima? Sta je motiv, sta je cilj, sta mislite da konkretno postizete nakon akcije?
Po ovome sto si napisao cilj uopste nije da popravis stanje vec da naneses neki vid pakosti bahatim pojedincima?
Ako je to cilj, onda ti sredstvo nije opravdano ni najmanje, cak sta vise onda osudjujem tvoj postupak i stavljam te u isti kos sa njima.

Mene isto nerviraju debili koji parkiraju na mesta za invalide, i generalno ko god parkira nepropisno a time ugrozava bilo koga.
Ali isto tako sam apsolutno svestan da ja kao pojedinac pa cak i kada bi pokusao bilo kako da se organizuje, tu jednostavno ne mogu promeniti apsolutno nista sa svojih pozicija.
Druga stvar da sam neki visokopozicionirani lokalni politicar, da sam direktor parking servisa, da sam nacelnik za saobracaj.... e onda bi se licno aktivirao i organizovao akcije koje bi mogle nesto da promene. A ovako kao obicni gradjanjin da obavljam duznosti vec postojecih sluzbi, uzimam zakon u svoje ruke a da me pritom neko nije direktno ugrozio.... ne vidim poentu, osim ako za cilj nije cisto malo iskaljivanja unutrasnjeg besa, demonstracija ne znam ni ja cega....

Ako ti smeta parkiranje na invalidska mesta i zelis na takav nacin da se aktiviras. Zasto onda lepo ne zapucas kod nekih narko dilera za koje apsolutno svi znamo i gde su i ko su (svako u svom kraju) pa lepo skupis ekipu i krenes da ih snimas, da ih sramotis, da ih tuces ako treba. Zasto to ne uradite?
Zar to nije daleko ozbiljniji problem od prakiranja na invalidsko mesto?
Ali ne, tu je daleko veca sansa da naletite na nekog ko ce vam mnogo zustrije odgovoriti na akciju. Ovako je dovoljno da se skupi 4-5 spremnih momaka (nista lakse danas) i gotovo je nemoguce da naletis na nepropisno parkirano vozilo u koje ce bas u tom trenutku naici "jaca ekipa" koja vam se moze suprodstaviti, i svesni svoje nadmoci onda mozete da se sprdate i radite sta hocete, snimate.... a zasto se to isto ne uradi tamo gde je problem mnogo ozbiljniji a isto se odvija ispred ociju i smeta mnogo vise od nepropisnog parkiranja? E onda je odjednom to problem koji resavaju samo institucije, a ovo nije, nego treba da ga resavaju gradjani svojim licnim akcijama. Ma da.....

Problem je u motivima takvog delovanja koji nisu usmereni onako kako se misli. Da je motiv i cilj takvog delovanja da se smanji pojava nepropisnog parkiranja, a da je taj cilj ujedno i realno ostvariv takvim akcijama, ja bi prvi podrzao.
Medjutim, pravi motivi su sasvim drugaciji. Jedni snimaju takve klipove i postavljaju na drustvene mreze i tako uzimaju ozbiljnu lovu, drugi zadovoljavaju svoj ego i sujetu tako sto ce se izivljavati nad evidentno slabijima od sebe, treci uzivaju u tome sto jedino na takav nacin uspeju u jednom malom segmentu zivota da doskoce onome sto vozi besna kola a ne moze nikako drugacije da mu pridje i doskoci....... a pravi motiv nikada nije ono za sta se u principu bore.
AcaKayak napisao:
Velja napisao:

Pa to, ako neka zgodna parkira na mesto za invalide ponudimo joj da se iskupi, na'vatam tako 5 njih za dan i eto Dan Bilzeriana novog :D
Ovo vec podrzavam :mrgreen:
Korisnikov avatar
Vladapetr
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT

Post od Vladapetr »

Ti si egoista, "me, myself and I" varijanta i zato ne kapiraš ništa što čoveku ne donosi ličnu i materijalnu korist. Hvala Bogu nisu svi takvi, ali nema potrebe da nas zbog toga maltreriraš beskonačnim propovedima zašto je to kako ti misliš dobro i ispravno.
There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
goblin
Banned
Reactions:

Post od goblin »

Profo, ne pratis na casu
goblin napisao: Nisam ni mislio na licnu korist. Sta generalno postizes takvim aktivnostima? Sta je motiv, sta je cilj, sta mislite da konkretno postizete nakon akcije?
Po ovome sto si napisao cilj uopste nije da popravis stanje vec da naneses neki vid pakosti bahatim pojedincima?
Ako je to cilj, onda ti sredstvo nije opravdano ni najmanje, cak sta vise onda osudjujem tvoj postupak i stavljam te u isti kos sa njima.

Problem je u motivima takvog delovanja koji nisu usmereni onako kako se misli. Da je motiv i cilj takvog delovanja da se smanji pojava nepropisnog parkiranja, a da je taj cilj ujedno i realno ostvariv takvim akcijama, ja bi prvi podrzao.
Ili mozda mislis da se takvim samoinicijativnim akcijama nesto moze promeniti u globalu a da nema nikakvih negativnih strana?
Korisnikov avatar
Vladapetr
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT

Post od Vladapetr »

Postoji toliko primera kada je pojedinac ili grupa svojim delovanjem uspela da izboksuje boljitak koji su osetili svi, samo što se to naravno ne može ni navesti kao primer nekome ko je u stanju tako da banalizuje svaku raspravu. Na kraju krajeva, nebitno je i šta su čiji motivi za odredjenu akciju ako će doneti neko dobro.
Sve i da samo jedan invalid tog dana uspe da se parkira na ulaz jer je zbog opisane akcije sklonjen odredjeni broj automobila sa njihovog parkinga, bolja je situacija nego dan pre kada to nije bilo moguće.
There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Najjaci deo mi je onaj sa dilerima :D Koja logika, majko mila :)

Sent from my Sony
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
goblin
Banned
Reactions:

Post od goblin »

Da, ali se takvim akcijama nelegitimno stavljaju u ulogu kojim mogu da izazovu veci problem nego sto jeste.
Svesni smo gde zivimo i ko nas sve okruzuje. Da li je cela akcija koja pritom sigurno nece doneti neki opsti boljitak, opravdava rizik od nastajanja vecih komplikacija? To je vrlo diskutabilno...

Uz sve to se postavlja i pitanje pravog motiva i pozadine takvog delovanja.
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

Ako goblin ne parkira na invalidskim mestima ja secem kurac odma.
Odgovori