Bas sam skoro nesto gledao neke firme i zaprepastio se koliko firmi ima u tom delu Kalifornije. Nisu samo u pitanju ogromne firme za koje svi znamo da su tamo i culi smo za njih (Google, Facebook, Oracle, Cisco, Uber...) nego ima i mali milion drugih start up-ova od po 1-100 miliona vrednosti i navise vrednosti, zaista je impozantno koliko tech firmi je u toj oblasti. Ovo je sa jedne strano zgodno jer ima jako puno kvalitetnih ljudi na jednom mestu, ideje se brzo sire i sl a sa druge povecava se konkurencija firmama za zaposlene. I pored ogromnih plata (tamo su stvarno velike plate za inzenjere) firmama je problem da nadju i zadrze kvalitetne ljude. Olaksavajuca okolnost je sto je lepo vreme, lepa okolina, ljudi se rado sele tamo. Sa druge strane zbog tako velike konkurencije i visokih plata uspeli su da obezvrede te svoje visoke plate jer previse ljudi dobro zaradjuje pa su cene svega otile u tri lepe time degradirajuci visoke zarade, pride su porezi momacki.sunnyvale napisao:Mislim da je to cirkulisanje zaposlenih vise vezano za trizte rada u Bay Area.
Trenutno je toliko velika potraznja za zaposlenima u tom delu Kalifornije (Silicijumska dolina) da regruteri idu od vrata do vrata.
Samim tim svako od tih celnih ljudi na pozicijama gleda da se proda sto bolje i to sto oni "odlaze" je zapravo samo znak da su nasli nesto bolje.
Trenutno je u Bay Area jedna vrsta krize jer nema dovoljno radnika.
Licno mislim da bi nekim firmama i njihovim zaposlenima bilo bolje da se isele odatle.