LoLJi 4Tze napisao:Defrinol za zdravo i jako telo?

Prehladjen sam bio - trebalo mi je nesto da mi pomogne da disem

Najgore je kad o "stetnosti" suplemenata krenu da pricaju ljudi koji pojma nemaju niti su se potrudili da uopste nesto nauce.
LoLJi 4Tze napisao:Defrinol za zdravo i jako telo?
Postizu se rezultati bolji nego ranije jer je ukinut limit sirine camca u promenjen je oblik vesla i to skida 10 sekundi na 1000.Martin napisao:Bravo za ćaleta!!!Sh@rance napisao:Apropo priče za suplemente. Moj otac je 48. godište ceo svoj život se bavio sportom tačnije kajakom, bio je odličan kajakaš kao i njegov rođeni brat, čak šta više čovek od skoro 70 godina svaki dan je u teretani sa decom kajakašima vežba i svakodnevno vozi bicikl. Veslao je sa poznatim imenima iz sveta Kajaka i poznat je kod starijih kajakaša. Jedan je od osnivača Kajak Kanu Kluba Zabrežje kod Obrenovca i do pre neku godinu bio je u Disciplinskoj komisiji Kajakaškog saveza Srbije. Čovek koji je ceo svoj život posvetio Kajaku. Sve svoje uspehe kao i cela ta generacija postigla je isključivo radom i ishranom. Ja sam počeo da veslam u svojoj 6. godini života do svoje 19. dok nisam otišao u vojsku, i učen sam i treniran od strane moga oca. Otac mi je do skoro bio predsednik kajakškog kluba, hteo je da napravi promene u klubu i doveo mlade i ambiciozne trenere koji su tokom svoje karijere koristili suplemente, a moj otac nema pojma šta je togrujicd napisao:Znaš ono kad jedeš hleba i slanine, a slanina sva mesnata pa moraš hleb dodatno da namažeš mašću da bi bolje klizilo. E ta mast ti je suplementKada je video da su sa njihovim dolaskom deca počela da piju neke čudne tablete ovaj poi**i i na jednoj sednici se žestoko posvađaju gde je moj otac zauvek napustio Kajak klub. Kaže meni ćale na sve to mamicu im j***m počeli da drogiraju decu daju ime neke tablete da piju
Danas se u "takmičarskom" kajaku postižu takva vremena koje priroda ne može dostići. Takav je svetski trend i ako se teži rezultatima, neophodno je koristiti neke dodatke (ili kako ja volim da ih nazovem - hemija).
I korišćenje dodataka je opravdano za nekog ko se profesionalno bavi time, ko zaradjuje za život, za stipendiju ili teži ka tome - vrhunskim rezultatima.
Mi ovde pričamo uglavnom o rekreativnom bavljenju sportom ismatram da je taj neki prirodni put (ishrana, normalan život, odmor, bez dodataka....) sasvim dovoljan.
Opet neka hemija.AcaKayak napisao: Kajakasi iz tvog vremena su bili amateri naspram ovoga sada, veslali ste 5 meseci godisnje i imali trenere koji ne znaju sta je mlecna kiselina.
Aco ja sam prestao da veslam kajak pre tačno 20 godinaAcaKayak napisao:
Postizu se rezultati bolji nego ranije jer je ukinut limit sirine camca u promenjen je oblik vesla i to skida 10 sekundi na 1000.
Nemoj pricati tako bezveze, posto suplementi kao sto su protein i slicni su 100% priroda.
Nijedan kajakas nije pao na dopingu iz bilo cega sto se bode u venu, dupe itd.
Samo u okviru nase reprezentacije se uradi godisnje preko 50 kontrola, tako da i ne vezano sto ih znam sve licno, niko nista ne uzima nedozvoljeno.
S obzirom da uzimaju medalje redovno, verovatno su i ostali cisti.
Nije kajak sport u kom ima nekome da se gleda kroz prste ili tako nesto.
Kajakasi iz tvog vremena su bili amateri naspram ovoga sada, veslali ste 5 meseci godisnje i imali trenere koji ne znaju sta je mlecna kiselina.
I onda ih upropastiš CrossFit-om?Uroš S. napisao:Uvek jača, jačaju zglobovi, tetive, mišići dobijaju na gustini i kvalitetu...
Pa zbog ovakvih rasprava koji nemaju kraja ja zbog toga i slabo pišem po forumu i samo ga čitam.Mr.Rotor napisao:Pa i moj matori malo malo pa prisere sa "šta piješ ta sranja" ali kada on spuca pola kila jagnjetine u 11 uveče i popije dva piva to je vrh.
Bilo kakav vid preterivanja nije zdrav i najbitnija je umerenost u svemu. E sad, neki su svesni posledica preterivanja ali biraju da preteruju i to je njihovo pravo.