Sent from mTalk
Nekretnine, kupovina, saveti, iskustva
- methane.master
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
- Garaža: Clio III ph2 1,2 16V
Re: Nekretnine, kupovina, saveti, iskustva
Stavljaju i prirodnu vunu, ali to je DE, a mi smo daleeeko 
Sent from mTalk
Sent from mTalk
Širim haos!
- shandu90
- Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
- Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo
Stan na dugme, ono je uzivanje bilo gledati.
Sent from my LG-H440n
Sent from my LG-H440n
- Martin
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 17:38
- Garaža: 2021 Dacia Logan Comfort Eco-G
Koliko li to kosta po kvadratu? 
- shandu90
- Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
- Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo
Nisam skontao ali renta ide 14e po m2 
Sent from my LG-H440n
Sent from my LG-H440n
- Martin
Skupo bajo.
A mozda i nije...za Nemacku.
A mozda i nije...za Nemacku.
U BG office space ide do 20€/m2.
U americi u proseku 4x vise i plate bar 4x vise. Nobrainer ako u americi imas firmu da je autsorsujes kod nas.
Nekretnine, kupovina, saveti, iskustva

Ova faza, tzv siva ukljucujuci cenu placa, projekat i 100% legalnu gradnju ~ 53k euro. Ako iskljucimo plac (20k), bruto je oko 170m2 znaci do sada oko 170-180e/m2.
Radile su 2 firme, jedna temelj, druga ostatak, ja sam nabavljao materijal. Angazovao sam i nadzor.
Sta moze da se smatra skupljim od standarda:
- 3 krovna prozora Velux
- Crep nemacki creaton
- zidanje ciglom je mislim skuplje od blokova zbog utroska drugog materijala
- ima drugih stvari, kvalitetniji cement, kondor, itd...
Tek me cekaju zanimljive stvari, koje mogu jeftinije:
- stolarija, PVC rehau sa kvalitetnim staklima 6500e
- grejanje/hladjenje zidno/podno sa toplotnom pumpom ~12k
- fasada, kontaktna kamena vuna 15cm ~ 6k
- podovi...nemam pojma, to nema limita
Uglavnom, bice oko 125m2 neto, racunam da ce da izadje oko 85k sve zajedno sto je oko 700e/m2. Nisam rekao, ali Novi Sad/Veternik. Ono sto nije u racunici je oko 6k eura taksa za uredjenje gradj. zemljista koju sam uzeo na rate, 20 godina, sto nas vodi do nekih 750e/m2.
Detaljno vodim troskove, rekao bih da je ovo kvalitetna ali nikako luksuzna gradnja. Trebace mi jos jedno 2 godine, zbog novca naravno, do sada sam u okviru 5% devijacije od planiranog budzeta, nadam se da cu uspeti da to ispostujem do kraja.
- Martin
@dgajic
Šta da ti kažem, osim - svaka čast.
Ipak je to fina svota novca samo za gradnju i papirologiju.
Da li imaš u planu da betoniraš dvorište? Danas se dosta ljudi odlučuje za popločavanje placa behatonom....
Šta da ti kažem, osim - svaka čast.
Da li imaš u planu da betoniraš dvorište? Danas se dosta ljudi odlučuje za popločavanje placa behatonom....
Mislio sam da drugacije ne mozeMartin napisao:@dgajic
Šta da ti kažem, osim - svaka čast.![]()
Vidim da ide diskusija oko cena, pa sam hteo da podelim cifre posto se desava sada, da li je moglo jeftinije, verovatno - ali ne bas mnogo cini mi se. Za sve sam trazio bar 3 ponude, cenkao se, kupovao unapred, jedino sto je moglo da se ustedi su ruke verovatno, posto je to izaslo oko 10k, ali ja radim po ceo dan i prosto mi nije bila opcija da probam sa lokalnim majstorima. Ljudi su ovo podigli za ispod mesec dana (bez temelja), a padala je kisa solidno (radili su u martu)...vidi se da imaju know-how, tacno se zna ko sta radi, tako da sam sa te strane zadovoljan.
Verovatno behaton, mislim da ide oko 20e/m2 sa postavljanjem i materijalom. Nisam samo siguran za one staze oko kuce, da li da betoniram ili behaton - ali sam ulaz ce biti behaton. Ono sto pokusavam je da dobijem dozvolu da napravim nadstresnicu/garazu za dvoje kola odmah do ulice, tu gde stoje kola ali unutra naravno. U urbanizmu kazu da moram na dnu parcele, a meni to ne odgovara, em treba cistiti sneg, em bi nazad da mi bude zelenilo. Videcemo, nisu mi objasnili zasto mora nazad u smislu da se pozovu na neki urbanisticki plan ili slican propis, moracu juriti neku vezu izgleda. Ima i ograde da se uradi preko 40m, tu sam gledao neke dekorativne betonske blokove - to mi deluje najbolje resenje...tako da da ima da se radi jos dosta.Da li imaš u planu da betoniraš dvorište? Danas se dosta ljudi odlučuje za popločavanje placa behatonom....
Sada sam pitao, izasla nas je kuca izmedju 500 i 550e kvadrat, cela kuca je na stubovima i plivajucim plocama, temelj je takodje neki plivajuci, i malo preteran, kao i debljina stubova i dubina sto su preterani.
Poenta je bila mogu svi zidovi da se ruse i prepravljaju, unutrasnji i spoljasnji.
Zid je klasicam, blokovi unutra, po 7.5cm maltera sa obe strane i 10cm izolacije.
Uzimani su majstori na dnevnicu, jer mi je majka arhitekta, a ne radi i imala je vremena da nadgleda, inace bi to dosta skuplje bilo.
Sent from my Sony
Poenta je bila mogu svi zidovi da se ruse i prepravljaju, unutrasnji i spoljasnji.
Zid je klasicam, blokovi unutra, po 7.5cm maltera sa obe strane i 10cm izolacije.
Uzimani su majstori na dnevnicu, jer mi je majka arhitekta, a ne radi i imala je vremena da nadgleda, inace bi to dosta skuplje bilo.
Sent from my Sony
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Ovo su i meni govorili neki koji su zidali. Dosta neprakticno, em sto ti staze zauzmu veliki deo placa, em sto nije blizu ulice.dgajic napisao:U urbanizmu kazu da moram na dnu parcele,

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Koliko otvora ima na kuci? Ne slaze mi se velicina objekta sa cifrom uopste?dgajic napisao:
What i do for the livin'? I live for the livin'.
Imam jedan otvor od 5.5m sirine u dnevnoj sobi gde sam bio rad da stavim staklo, inicijalno sam hteo 2 klizna krila svako sirine oko 2.70m. Takvo staklo sa odgovarajucim termo karakteristikama je jako skupo, recimo alumil s700 klizni sistem sa takvim staklom je preko 5k evra. PVC, isto Rehau, ali podeljeno na 4 dela, sa jednim kliznim vratima je oko 2200e, tako da cu ici sa tim.superboss napisao:Koliko otvora ima na kuci? Ne slaze mi se velicina objekta sa cifrom uopste?dgajic napisao:
Imam:
3 x 160x140
1 x 140x140
2 x 65x190
2 x 90x60
3 x 60x60
1 x 90x250
1 x 40x58
Rehau synego, alu roletne (integrisano), komarnik (integrisano).
Bez onog velikog portala, oko 4200e.
EDIT by mod: Ne citirati poruku neposredno iznad. Za ostala pravila ponašanja pogledati PRAVILNIK Garaža foruma!