Ergonomija jeste faktor nakon što sam rasprodao Canon 40D sa pratećom opremom i sigurno bi mi jeftiniji kompakt završavao posao, ali posle DSLRa je teško vratiti se na point & shot.
Da napomenem da aparat koristim samo iz ličnog zadovoljstva, na putovanjima I sl.
Canon G9 sa teleobjektivom koji još imam je zastareo gedžet bez mogućnosti snimanja videa što je meni jako potrebno.
S druge strane, samo sa kit objektivom 16-50 bio bih prilično ograničen, morao bih da uzmem barem I 70-200, I tako se opet vraćam na torbu sa objektivima i dodacima. Ipak me to više ispunjava nego slikanje smartfonovima, tako da ću nastaviti da ženi uvaljujem po neki objektiv u tašnu.

Upravo sam pretragom u temi preleteo preko nekih postova i pročitao da se zuzazu žali na komplikovanost, zatim nidza na lcd koji nije touch. Pretpostavljam da će meni sony biti manje komplikovaniji zato što nisam pro, mada svakako ne koristim samo auto režime.
Najpre sam gledao a5100, ali odsustvo viewfindera I duplo manje fps odnosi prevagu ka a6000.
@nidza, zašto kažeš da je snimanje videa sa tačom – prajsles? Jel zbog lakšeg fokusiranja?
Još nisam prodao Canonov objektiv 50 mm 1,4 koji je praktično nov (200-300 okidanja) i možda bih mogao da ga menjam za neko zeissovo staklo.