Upravo se vratio sa vožnje. Ekipa do 00, oduševio sam se. Organizacija Ciklo Svet Srbija. Tura je bila BG-Obrenovac-Boljevci-Progari-Sremska gazela-BG. Pošto sam ja kretao iz Obrenovca krenuo sam od kuće oko 7:45h, već išao Obrenovac-Progari-Boljevci-Jakovo-NBGD i došao do ade baš poranio, malo se motao sa bajsem po adi dok nije došlo vreme okupljanja. Ja sam već došavši na start ubio 55km. Sa ade u pravcu Obrenovca je krenula gomila nas biciklista po nekoj mojoj proceni 60-ak, a sigurno i više. Ja sam krenuo negde od sredine i cela kolona je počela da davi obiđem celu kolonu dođem do čela i uštekam se iza četiri karbonska drumaša koja su bila ispred mene uhvatio zavetrinu pored mene bio jedan dečko sa Cube Trekingom iza nisam ni gledao. Prvih 5km je bila smaračina jer je organizator rekao da se striktno drži brzina na 24km/h, a meni je to bila prilika da testiram svoje mogućnosti. Momci sa drumašima ispred mene su se smorili i udarili odličan tempo brzinu nisu skidali ispod 36km/h čak i do 40km/h svo vreme tik iza njih u zavetrini ja i treking. Prvo stajanje je bilo na Umci bivši pandurski punkt. Tik iza nas je bilo još 30-ak biciklista. Krenuli smo u tolikom broju kao da je bio maraton. Drumaša je bilo najviše skoro 80%. Tu smo čekali još jedno 10ak min. Ostatak ekipe još nema odlučimo da krenemo dalje istim tempom, istim redosledom. Brzinom kojom sam ja vozio MTB je za mene bila iznenađujuća nisam ni sanjao da mogu toliko brzo da vozim MTB još toliko km bez stajanja. Ulazimo u Obrenovac ja ekipu koja stigla samnom odnodim u park u hladovinu i na česmu. Tu smo sigurno pola sata čekali ljude. Kada je jedan deo došao ja sam odlučio da se tu završi moja vožnja jer sam već bio 83km na satu, do Progara i nazad imam još 46km. A bio gladan kao ker jer sam pojeo jednu frutabelu i dve male jaffa čokoladice. Predsednica tog kluba kao i jedan deo ekipe ubeđuju me da krenem sa njima, odlučim se i krenem. Vodio sam tada čelo kolone kroz Obrenovac do Mosta kod Tent-a brzinom oko 28km/h. Silazak sa mosta do Boljevaca 10km ravno kao tepsija obilaze nas ona četiri drumaša i udaraju do 00 tempo bar meni brzina bila ludačka vožnja brzinom do Boljevaca 45km/h ja udario opet zavetrinu iza njih brzina na bajsu maksimalna ali nisam odustajao. Taj tempo me i dotukao dolazimo do Boljevaca od ljudi trećina koja je krenula sa ade. Ja vidno umoran gladan i debelo premašio planiranu kilometražu odlučim da odustanem i krenem kući, do kuće još 14km. Usput sam sretao sve grupice po dvoje od ostatka ekipe, čak sam ih sretao i na mostu kada sam se vratio nazad. Bukvalno su bili u zaostatku po 15km do 20km od čela kolone.
Oduševio me jedan dedica od jedo 60-ak godina koji je krenuo sa nama, kao Jelena predsednica kluba koja za ženu vozi fenomenalno bajs.
Sve u svemu ja danas odradi 107km, oduševljen jer nikada nisam prevalio toliku kilometražu u tolikom broju biciklista. Tačno bi se pokajao da nisam otišao.
Sada da odem do Boljevaca sam i da vozim brzinom kojom sam vozio iza onih momaka nema šanse da bi izdržao.
Slika nešto i nemam, ali za mene fenomenalno iskustvo.