Ima tih primera koliko volis, generalno se narod ovde obogatio ni kriv ni duzan, lovu nije uzeo samo onaj ko nije hteo ali to mislim bas bukvalno.
Ja sebe ne svrstavam tu posto ja nisam budvanin, niti sam ista nasledio od placeva... Ja sam dosao u BD ali je ispalo da sam se zadesio u pravo vreme na pravom mestu.
Evo bicu iskren.
Moj otac se bavi privatnim biznisom vec vise od 30 godina, ima nekoliko firmi...
Ja sam otisao da radim u BD sa pocetnim kapitalom koji mi je on obezbedio. Medjutim nakon buma rusa koji naravno da sam i ja iskoristio najbolje sto sam mogao, njegov komentar je bio sledeci "Eto ja radim 30 godina, u biznisu sam, i mislim da sam dosta stekao, imam uspesnu firmu... a ti odes u BD, zajebavas se i za 4-5 godina zaradis ono za sta sam ja radio celog zivota".
Ono sto je nas ovde snaslo malo je i nerealno ali mogu samo reci hvala bogu. Nije tu bilo nikakve sposobnosti ni vlasti ni stanovnistva, vec cista sreca i prilika koja je jednostavno iskoriscena.
Sto bi rekao jedan moj prijatelj "Ono sto je do nas, mi smo sjebali, ali srecom pa sve ono sto nije do nas to nas kenja"
Evo ja sam svoju parcelu o kojoj sam gore pisao, kupovao od vise vlasnika koji su bili rastrkani zbog nasledstva (CG, Makedonija, Kosovo, Vojvodina, Amerika... bas sam ih skupljao godinama). Ta parcela ima oko 750m2 i iskreno mene je sve to zajedno kostalo oko 100.000e i to nisam sve isplatio u kesu vec sam dao i jedan stan. Doduse posle me ucrtavalje objekta kostalo jos toliko, tako da sam prakticno ulozio 200.000e.
Sada dobijam 40% od izgradjenosti i kada se odbije bruto neto, podeli na poslovni i stambeni deo... mene tu sleduje poslovni prostor od oko 200m2 i oko 700m2 stanova (oko 12 jedinica posto cu namerno ici na komforniju varijantu), i 10 garaza.
U prevodu, lokali se na toj lokaciji prodaju po preko 7.000e/m2 a stanovi za minimum 3.000e/m2, a garaze po 30.000e, sto mu u zbiru dodje vrednost blizu 4 miliona, a projektovano u neki pasivni prhod oko 12-13.000e mesecno, i sve to na ulozenih 200.000e i sve potpuno legalno i transparentno.
Drugu parcelu koju imam (srednja lokacija, oko 500m od mora), za 450m2 sam dao samo jedan stan u NS koji mene nije kostao vise od 30.000e i doplatio jos samo 15.000e.
Sada mi i tamo ostaje cista razlika 7 stanova po trzisnoj ceni oko 2.000e.
Ima primera gde su ljudi dolazili u BD da rade na gradjevini (npr vodoinstalater) a da su sada vlasnici ozbiljnih hotela. Evo konkretno bas ove sezone se otvara u BD hotel Moskva, bas luksuzan objekat (okacicu slike). Vlasnik objekta je vodoinstalater koji je radio kod mene u hotelu kao obicni majstor.
Covek se jednostavno kroz svoj posao igrom slucaja upoznavao sa imucnim ljudima, iskoristio ta poznanstva da uzme velike provizije na razna posredovanja. Isto u kompenzaciji za radove uzeo deo parcele koju je godinama kompletirao i sada je vlasnik hotela koji ne vredi ispod 5 miliona. Sve potpuno legalno.
A primera bahacenja tek ima da bi mogao do sutra da pisem.
Jedan drugar je otisao u setnju za vreme odrzavanja sajma nautike i sasvim slucajno je usao unutra da vidi sta ima (a na sajmu nautike se uvek izlozi i po koji auto, motor...). Decko je posle pola sata setnje rivom od 50m izasao sa sajma kao vlasnik jahte od 600.000e, kupio je izlozeni RS6 i dva motora.
Pa jedan kupi najnapucaniji moguci Audi S8 i donese u kafanu fakturu na nekih 160.000e da se pohvali. A drugar iz istog drustva ode u Roksped i trazi isto S8 ali da bude jos skuplji, ovi mu kazu da ne moze posto je prvi kupac uzeo apsolutno sve sto Audi nudi. Medjutim on uzme isto sve, samo drugu boju, i od Rokspeda trazi da mu naplate 5.000e vise i daju racun da bi on mogao ovoga da zajebava kako ima jeftiniji auto.
Pa do organizovanja svadbi u Hajatu sa sve zakupom carter leta za sve goste svadbe a pravi se svadba od preko 500 zvanica, placenim boravkom u najboljim hotelima za sve goste na 7 dana....
A verovatno nazesci primeri bahacenja su isli preko nautike, na te jahte se potrosilo gomila novca... pa na kupovinu nekretnina po celom svetu, gde je BG bio nezaobilazan ali se kupovalo bas svuda...