Vežbanje, dijete, teretana...

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Re: Vežbanje, dijete, teretana...

Post od nidza »

Istina.

Meni se ne dopada što je izjednačio meso sa čipsem, viršlama, lisnatim testom, čokoladnim kremovima...

Suština je polako redukovati stepen prerađenosti hrane koja se unosi i u nekom momentu izbaciti prerađevine sasvim iz kuće.

Sećam se vrlo dobro reklama koje opisuju otrove od kremova i margarina kao i razne jeftine namaze kao zdrave namirnice. Bože me sačuvaj.

Tapatalk
botr
Reactions:
Pridružio se: 27 Maj 2013, 19:10

Post od botr »

Sentis :) :doubleup:

Vidim, diskutovali ste o zdravoj ishrani. Kad bi ste vi znali koliko sam se ja nagojio kad sam posao na fakultet ... Valjda sam se zasitio treninga, pa sam prestao da treniram, pa malo stresa i nervoze, a tad volim da jedem nesto slatko, krenulo je povremeno, pa sam onda krenuo non stop da se tako hranim i tako sam celu ishranu nacisto upropastio. Najmanje 2 litra soka, Cola, Sveps, itd. pakovanje plazme i eurokrema, prilicno ukusno kad se jede zajedno, noblice, rolati i slicno, voca i povrca 0 .... Za par meseci sam se ugojio 20+kg, onda vidim sebe na slici, kolika mi je glava, stomak, itd. i tu presecem, od sledceg dana totalno drugacija ishrana, doduse slatkise i sokove sam postepeno izbacio, tesko mi je bilo da ih izbacim odmah, stvaraju zavisnost, pa trening, i onda tek vidis kolika je muka da smrsas. Jedne nedelje sam istrcao 140km, svaki dan po 20km + trening u teretani, opet svakodnevno. Najteze je skinuti poslednjih nekoliko kg sala. Od hrane, jeo sam skoro sve, osim sto sam smanjio kolicinu, a uveo dosta voca i povrca. Ogranicio sam se na pola litra soka, i nesto malo slatkisa, kasnije sam ih izbacio u potpunosti, samo voda.

Bio sam uporan, pa sam se brzo doveo u red.

Kad pogledam svoje vrsnjake i vrsnjakinje 25-6 godina, jedno 70% je gojazno.

Ribu ne spremam vise, zamalo da spalim iznajmljen stan :)

Stavio ulje da se zagreje, a bio sam umoran i zaspao na trenutak. Kad sam se probudio, iz tiganja azdaja bljuje vatru :)
Korisnikov avatar
member
Reactions:
Pridružio se: 17 Jul 2012, 15:19

Post od member »

Pohvala za Crnog i Comija. I ja ko fol nesto skidam kile ,ali uz puno zabusavanja jer ne mogu da ispostujem zacrtani plan. Ali bitno je da ide. -7kg zasad. Ostalo je jos 17-18kg za skidanje dole.
Korisnikov avatar
HKS
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2013, 17:31

Post od HKS »

Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
Kontakt:

Post od Delija »

:kuku:
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Korisnikov avatar
milosg
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2014, 01:20
Garaža: XC90 D5

Post od milosg »

Je l' probao neko od vas MyFitnessPal aplikaciju? Lepo je urađena za iPhone, kapiram da je i za Android: https://www.myfitnesspal.com

Nije loša fora ako neko želi da beleži šta i koliko jede. Baza namirnica je ogromna, ali još bolja fora je što možeš da skeniraš i bar kod, pa on odmah prikaže nutritivnu vrednost. Probao sam sa više stvari iz kuće (razni sirevi, jogurti, iz zezanja kikiriki pakovanja itd) i sve je prepoznao.
Dosta olakšava beleženje, a možeš sebi da zadaješ ciljeve (kalorijske, odnos proteina, masti, UH itd).

Ja sam poslednjih par dana uspeo da izguram preko 200 grama proteina dnevno:
Slika
goblin
Banned
Reactions:
Pridružio se: 18 Nov 2014, 23:23

Post od goblin »

Kod mene je ove godine kilaza isla malo cudno.
Kao i svake sezone posle leta se dosta ugojim pa zimi skidam, vec standardno al bitno da se ne pustam da se skroz zapustim.
U novembru sam imao nesto malo preko 100kg (101-103kg), krenuo sam sa redukovanom ishranom i redovnim treninzima i dosao do nekih 92kg gde duze vreme stagniram sa kilazom. Ne prestajem sa treninzima, ishrana je sredjena, osecam se odlicno, u kondiciji sam... ali kilaza zakucana na 92kg.

I juce stanem na vagu da proverim tezinu posto mi se po garderobi ucinilo da sam malo skinuo kad ono 88kg :presrecan:
Totalno neocekivano, bas sam drzao istu iklazu duze vreme, sigurno 2 meseca, nista nisam menjao u programu i bukvalno odjednom (za mozda 10-15 dana koliko se nisam merio) odu 4kg da nisam ni bio svestan.

To mi je dalo podstreh i motivaciju pa sam zapeo malo rigorozniji rezim, bas sam zestoko skresao ishranu i pojacao treninge posto mi bas malo fali do "idealne" kilaze za moj pojam i konstituciju, posto zelim da dodjem na 86kg na 1,86m visine ali u dobroj kondiciji i solidnoj snazi.
Iako se i sada osecam jako dobro, bas mi prija trenutno stanje. Na treninge idem bukvalno kao kafic da popijem pice, sa uzivanjem i bez ikakvog opterecenja a odracujem solidne treninge, redukovana ishrana mi ne pada tesko (nisam gladan nikada), zadovoljan sam izgledom...

Sada je samo pitanje hoci li uspeti da izguram do novembra da se odrzim u koliko toliko prihvatljivoj kondiciji i kilazi.
Mada mi ove godine bas sve ide na ruku posto imam neuporedivo manje poslovnih obaveza (prakticno sam slobodan i totalno rasterecen posto sam izdao biznis), a svakako 4 puta nedeljno moram da ustajem rano i vodim sina na treninge tenisa a meni je stadion odmah pored teniskih terena pa iskoristim za odradim svoj trening u isto vreme. Pa zbog slobodnog vremena imam prostora i ranije da odem na plazu sa porodicom, da odradim plivanje, voznju biciklom..... tako da bi trebalo da se odrzim do kraja leta, a mozda cak i napredujem.
member napisao:Pohvala za Crnog i Comija. I ja ko fol nesto skidam kile ,ali uz puno zabusavanja jer ne mogu da ispostujem zacrtani plan. Ali bitno je da ide. -7kg zasad. Ostalo je jos 17-18kg za skidanje dole.
Pa koliko si se ti ugojio kad imas toliko viska?
Kada sam te poslednji put video nisi bio tako kritican.
Ako si skinuo 7 a imas jos 18, bio si na +25, sto je bas mnogo.

Mada na tako velikom visku, prvih 10kg se skida bas brzo.
Korisnikov avatar
crni
Banned
Reactions:
Pridružio se: 13 Nov 2012, 09:15

Post od crni »

nidza napisao:Istina.

Meni se ne dopada što je izjednačio meso sa čipsem, viršlama, lisnatim testom, čokoladnim kremovima...

Suština je polako redukovati stepen prerađenosti hrane koja se unosi i u nekom momentu izbaciti prerađevine sasvim iz kuće.

Sećam se vrlo dobro reklama koje opisuju otrove od kremova i margarina kao i razne jeftine namaze kao zdrave namirnice. Bože me sačuvaj.

Tapatalk
pa dobro, čovek lepo rekao da jede sve i da mu je veganska hrana 50%
tu u kampu je imao iskustvo potpuno sirove ishrane i na svom primeru iskusio sve dobrobiti takve ishrane.
da, margarin dobro jutro se reklamira kao da je pogodan za decu, eurokrem takođe...katastrofa
Ropstvo nikad nije iskorenjeno, samo se proširilo na druge rase.
-Čarls Bukovski-
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Eto, i ja sam 60% vegan.

Sent from my Sony
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
Ivan
Reactions:
Pridružio se: 03 Jan 2013, 09:22
Garaža: bmw 3 f31, bmw 5 f10,

Post od Ivan »

Obozavam 50% vegansku dimljenu vesalicu (sa pomfritom).

Послато са GT-N7100
nidza napisao: 12 Apr 2021, 10:56 nemam problem uvek sam najsporiji
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

55% ako je dimljena na svezim drvima, bez skidanja lisca :)

Sent from my Sony
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester

Post od Uroš S. »

A što je iskonski čovek-protovegan počeo da termički i na druge načine obrađuje svežu i sirovu hranu?
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Egzaktli.

Termička obrada je povećala višestruko količinu hranljivih materija, koje su pre svega uticale na razvoj mozga. To se poprilično odrazilo na evoluciju današnjeg čoveka.

Bar sam ja tako učio.

Tapatalk
Scuderia
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 20:20

Post od Scuderia »

milosg napisao:Je l' probao neko od vas MyFitnessPal aplikaciju? Lepo je urađena za iPhone, kapiram da je i za Android: https://www.myfitnesspal.com

Nije loša fora ako neko želi da beleži šta i koliko jede. Baza namirnica je ogromna, ali još bolja fora je što možeš da skeniraš i bar kod, pa on odmah prikaže nutritivnu vrednost. Probao sam sa više stvari iz kuće (razni sirevi, jogurti, iz zezanja kikiriki pakovanja itd) i sve je prepoznao.
Dosta olakšava beleženje, a možeš sebi da zadaješ ciljeve (kalorijske, odnos proteina, masti, UH itd).
Ne da olaksava, nego je druga dimenzija. Ja je koristim vec godinu dana, listu hrane sam napravio sam, rucno uneo da mi ne bi racunao proteine iz biljnih namirnica nego samo iz mesa, mleka, jaja i ribe. Poslednji prosek

Slika
Korisnikov avatar
crni
Banned
Reactions:
Pridružio se: 13 Nov 2012, 09:15

Post od crni »

danas sam trčao 5x500m jak tempo sa pauzama od 3m između intervala
sunce ti žarko kad dušu nisam ispustio
mislio sam da ću to lagano odraditi ali sam potpuno zaboravio kako ovakav tip treninga može biti naporan
malo sam posle radio trbušnjake i jedva otišao kući. tek sad sam se oporavio da napišem par reči.
Ropstvo nikad nije iskorenjeno, samo se proširilo na druge rase.
-Čarls Bukovski-
Odgovori