Vežbanje, dijete, teretana...

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Scuderia
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 20:20

Re: Vežbanje, dijete, teretana...

Post od Scuderia »

Uglavnom vlakna, minerali, vitamini, sto se makronutrijenata tice kilavo. Kasika ovsenih ima nesto smesno uh, kostunjavo je ok ima zdravih masti, mada zavisi koju kolicinu stavis.

Nezahvalno je komentarisati ove stvari oko hrane jer svako ima razlicit cilj. Crni odradi po njemu vrhunski trening na kajsiji i lanenoj plocici. Najbolje da se drzimo vezbi, jer ovde svako svoje fura, a mozda je i najbolje tako jer ako nesto radi posao, to ne treba menjati.
Korisnikov avatar
passenger
Reactions:
Pridružio se: 07 Maj 2016, 10:20
Garaža: KIA Cee'd sw 1.6 crdi Opel Corsa C GSI

Post od passenger »

Dok pospremiš sto opet gladan :kezo:
''...and into the forest I go to lose my mind and find my soul''
goblin
Banned
Reactions:
Pridružio se: 18 Nov 2014, 23:23

Post od goblin »

Uglavnom jako jednostavno i brzo (mada sve zena sprema ali znam i ja). Imamo cinijicu za svaku od namernica, samo uzmes teglicu sa zatvaracem i od svake mamernice ubacis po veliku ili malu kasicicu, zalijes i promesas. A spremis jednom za naredna 2 dana. Celo spremanje ne traje duze od 3min a nema nikalvog sklanjanja posle pripreme. Jednostavno, brzo, ne pravi se brlog.

@scudi, ovaj dorucak bi trebao da bude dobar u smislu zdrave ishrane a primenljiv je i kod redukovane.
Meni je jako ukusno, drzi me da ne ogladnim brzo, dobro utice na stomak/varenje (provereno), a uz takav dorucak sam skinuo i kilazu.
Poslednja izmena od goblin u 08 Jul 2016, 17:41, izmenjeno 2 puta ukupno.
Korisnikov avatar
passenger
Reactions:

Post od passenger »

Žena otvara teglice, jer ti nemaš snage od te hrane :kezo:

Zezam se. Verujem da tako, ali meni je to previše cimanja :) Suzio sam doručak na 4-5 stvari i to kombinujem.
goblin
Banned
Reactions:

Post od goblin »

Cimanje je samo otici u nabavku i uzeti bas sve namernice, povesti racuna o detaljima kod biranja... i pre toga uzeti cinije u koje ce se te namernice rasporediti u kuhinji i teglice iz kojih ce se konzumirati. Posle sve ide brzo...
Korisnikov avatar
passenger
Reactions:

Post od passenger »

Verujem da je tako.

Ja sam sve na mleko-plazma, med, ponekad marmelada, jaja sa mlekom i izgnječim sir, musli i mleko i još 2-3 doručka i to kombinujem. Doručak mi je najgori obrok, jer me mrzi da se cimam oko toga.
Comi
Reactions:
Pridružio se: 11 Nov 2014, 09:49

Post od Comi »

Svidja mi se ovaj prestigeov dorucak.
Svega ima, ali kontam da ima mnogo kalorija!

Hahaha, goblinov dorucak, pardon :D

Ja pre treninga jabuku i jogurt najcesce (svaki trening u 9h), posle treninga jaci obrok tipa 100g piletine, kuvano jaje i veliki krastavac ili paradajz.
Izmedju tog i sledeceg obroka (koji je oki 17h), pojedem jednu bananu ili 30g indijskog oraha/lesnika/badema.
Poslednji obrok je u 21h, slican ovom posle treninga.

I tako iz dana u dan...
Dobra sisa zlata vredi.
goblin
Banned
Reactions:

Post od goblin »

Comi, probaj ovaj dorucak, nije toliko kalorican a uvek mozes da redukujes neke od namernica koje su kaloricnije a i radi se o dorucku kojeg ces naklakse da utrosis.
Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester

Post od Uroš S. »

Scudi jel dobijam nesto bitno sa int pirincem u odnosu na beli? I sta konkretno.
Korisnikov avatar
crni
Banned
Reactions:
Pridružio se: 13 Nov 2012, 09:15

Post od crni »

Ropstvo nikad nije iskorenjeno, samo se proširilo na druge rase.
-Čarls Bukovski-
goblin
Banned
Reactions:

Post od goblin »

Mi spremamo sa integralnim. Koji su konkretni benifiti nemam pojma ali verujem da ih ima. Isto kao i mnoge druge namernice koje imaji "integralnu opciju" (testenine, pirinac, testa) uvek biram ispred klasike (bele varijante). Kao sto biramo organske i neke druge zamenske/zdravije namernice za obicnu so, sirce, suncokretovo ulje....

Koliki su benifiti svega toga ne mogu znati posto nisam toliko upucen, ali verujem onima koji jesu i po kojima to jesu bolje/zdravije opcije.
Korisnikov avatar
crni
Banned
Reactions:
Pridružio se: 13 Nov 2012, 09:15

Post od crni »

nenad.fil napisao:
Delija napisao:Takva je moda - danas se lako prodaje bilo koje govance za koje napravis (laznu) reklamu u kojoj se pominju fraze: fitness, lekovito, ne goji, mrsavi, topi, 10 kila za 2 nedelje, leci rak i sidu... I jos ako se kaze da ne treba prstom mrdnuti, a da se misici pumpaju sami od sebe i kita raste pride - pun pogodak za mase cija je inteligencija na nivou prosecnog puza :glavomuzid:
U redu je Delija najjači si, najpametniji voziš najbolji auto imas najvecu kitu sve cool.

Tonus sam poceo da jedem 2012.godine (tada mi je nitricionista rekao) kada skoro niko nije ni čuo za njega.

Ali dobro jbg ne možemo svi kao ti, neko mora da bude deo bezube, proste glupe mase.

Sent from my SM-G935F using Tapatalk
a tek da vidiš kako ima najbolje pojačalo, pa slušalice...u izboru zvučnika je nepogrešiv, dok svi ostali pojma nemaju :)
po svima i svemu se posere, na svim forumima je takav
a uživo, fejs tu fejs...na leba da ga mažeš, garant :kezo:
Ropstvo nikad nije iskorenjeno, samo se proširilo na druge rase.
-Čarls Bukovski-
Korisnikov avatar
Milos
Reactions:
Pridružio se: 04 Feb 2012, 23:30
Garaža: tedeijevi geteijevi

Post od Milos »

Crni dodji na sledeci rostilj da te upoznamo sa Delijom.
Bob Akin : You can't make a racehorse out of a pig . But if you work hard enough at it you can make a mighty fast pig .
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
Kontakt:

Post od Delija »

A uzivo imam metar i po i 50 kila sa sve krevetom :oops:
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Scuderia
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 20:20

Post od Scuderia »

Uroš S. napisao:Scudi jel dobijam nesto bitno sa int pirincem u odnosu na beli? I sta konkretno.
http://www.pansport.rs/tekstoteka/ishra ... irina.html

Ja sam ga prvenstveno uzeo zbog toga sto ga ima manje kad se skuva i da promenim ukus. Izvuci iz teksta jos ako ti znaci neka prednost, meni se svidja jos nizi GI u odnosu na beli, ali generalno nisam se upustao u detaljisanje, bitna mi je samo kolicina, jeo sam beli 3 god pre toga.

Sad gledam ovo za azotni balans i smanjivanje svarljivosti proteina, ne znam koliko je bitno i koliko utice, pogotovo sto jedem to za rucak posle treninga. Raspitacu se jos pa videti.

@Comi da li ti je to komplet dnevna ishrana? Tu imas <1000kcal ako su ti tacne mere. Razumem da meni ili forumu neces verovati, sve treba uzeti s rezervom, ali da se ne bi upropastio pitaj bar trenera za kog si rekao da mu verujes sta on misli o tome?

Skinuces kg (vec vidim da leti dole nerealnom brzinom), skinuces salo, otice i misici, vratices se na staro i za dve nedelje vratiti pola toga, sto je najgore sjebaces metabolizam. Da je neki i veci deficit ok, tvoje telo, ali ovo je ozbiljno promasen unos 600-1000kcal dnevno, recept za propast.
Poslednja izmena od Scuderia u 08 Jul 2016, 21:02, izmenjeno 1 put ukupno.
Odgovori