Vozim Škodu Fabiju već 4 godine.Motor je 1.9 TDI,74 kW.Auto je karavan,2004.godište.
Do početka 2015. služio je perfektno, ali od početka te godine pretrpela je 2 ozbiljna kvara.Na menjaču i na diznama.
Svojevremeno sam pisao u toku tih kvarova i rešavanja istih,zatim o bezobraznim automehaničarima novosadskim i o tome kako se trude da isisaju i poslednju paru,tobože rešavajući kvarove. Sve se to završilo dobro (po Fabiju,ne po moj novčanik).Auto ponovo radi kako treba. Išlo se i na more,sa rekordno malom potrošnjom. I tako.
Da pređem na stvar.

U skorije vreme treba da se desi ogromna promena u životu moje porodice, a to je da konačno izađemo iz podstanarstva. Sve ima svoju cenu,tako i to. Za opremanje stana podićićemo kredit.Računali smo da će nam ostati taman keša da uložimo u ovaj ili da dodamo i kupimo drugi polovnjak (opet Škodu).
Ali,pošto je to relativno mala cifra (oko 2000€),pitam vas da li uložiti u Fabiju ili kupiti (sumnjivi) polovnjak sa 123456km na satu?
Fabia ima već 12 godina i oko 400000 km,pravih,mada piše 185000.
Vidljiva su popuštanja na karoseriji,pojedini kederi propuštaju,sedišta škripe, volan je "oglodan".
Motor ne pije ulje, prešao sam na Castrol,troši oko litre na 10000. Mada ja jako malo prelazim sa njom tokom godine.
Farovi su matirali,potrebno je proveriti instalacije. Trapovi su im boljka i to se redovno održava zamenom ishabanih delova.
Mogu do sutra ovako, uglavnom shvatate poentu.Šta uraditi?
Ako treba da priložio slike,to mogu sutra.
Hvala,nadam se konstruktivnim predlozima.
Sony Xperia Z3