Limuzine vs karavani

Opšte diskusije o markama i modelima automobila
Odgovori
Korisnikov avatar
milosg
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2014, 01:20
Garaža: XC90 D5

Re: Limuzine vs karavani

Post od milosg »

:mrgreen:
Slika
Slika
Slika
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

passenger napisao:Na brdima ih vidjam dosta (sve osim Levorg). Skorije sam bio na nekom brdu i nikad u životu nisam video više Subarua. Živi ravno 200 ljudi tu (po Wiki), a bar 20 Subarua sam video + ko zna koliko ih ima po drugim kućama.
:plusone:

Mislim da ne postoji bolji auto u toj cenovnoj klasi, za tu namenu.
Korisnikov avatar
passenger
Reactions:
Pridružio se: 07 Maj 2016, 10:20
Garaža: KIA Cee'd sw 1.6 crdi Opel Corsa C GSI

Post od passenger »

Zarkofinska napisao: To sta sam ja video ili nisam to mozemo u drugoj temi, izneo sam svoj stav i zapazanje, a stvarno jos nisam video nekog bankara ili programera da vozi karavan to sto imas dvoje dece je lepo bas ali ne kapiram opravdanje time da ti treba zbog dece karavan sve sto moze da stane u karavan staje i u limuzinu i krovni gepek skije mogu da se iznajme svuda tako da je ta prica busna a to da ima skupih karavana ima ali ima i skupih majstora. Uostalom ako zelis mozes voziti i traktor, tvoja stvar je to ja sam izneo svoj licni stav SlikaSlikaSlikaSlika
U redu je izneti stav, ali on je pogrešan. Pa čime se bave ljudi koji voze karavane od 60-70000 eura sa dva deteta pozadi? Nisu valjda moleri i stolari? Pre bih rekao visokoobrazovani ljudi na pozicijama, doktori, zubari, pa i bankari i menadžeri itd.

Sve može da se iznajmi, na kraju i auto. Ali zašto bi neko iznajmio 20-30 dana godišnje skije za 2-3-4 osobe (roditelji + deca)? Znaš li koliko to košta? Premašuje cenu skija. I to nije neki kvalitet skija, a mnogi zahtevaju kvalitet. Isto je i sa sankama, snowboard-ovima itd. Zašto bih platio 20 eura dnevno sanke (mislim da je prijatelj platio 40 eura za njega i suprugu za jedan dan) + žičaru ceo dan 20-30 eura, kad mogu da kupim i kupio sam sanke za 20 eura. Polovne, kao nove i nosim ih kući.

Isto je i za bajk, ja imam svoj za downhill, a prijatelj neće da kupi, nego iznajmljuje i puca pare bespotrebno.

on topic: prijatelj vozio u to vreme E39 i trebalo je njegovim kolima da idemo, ali smo odustali i on je popizdeo jer nije mogao da stavi dvoje sanki u gepek. Sad vozi F11.
''...and into the forest I go to lose my mind and find my soul''
Korisnikov avatar
Velja
Banned
Reactions:
Pridružio se: 06 Avg 2013, 18:43

Post od Velja »

Off topic
Laki021 napisao:Off topic
... rasparada se Subaru po savovima...
Off topic

Meni je XV vrh... Ima jedan beli u kraju, izgleda perfektno :doubleup:
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Starce, to kada kazes specificno, mozes i da kazes da je sranje, jer nude samo jedan motor sa najgorim automatikom :D

Klirens ima isti kao C klasa karavan bez AMG paketa i vazdusnog ogibljenja, 13cm, a C klasa se spusta do 11cm.
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
Ivan
Reactions:
Pridružio se: 03 Jan 2013, 09:22
Garaža: bmw 3 f31, bmw 5 f10,

Post od Ivan »

Sada se cudis kao odakle dobrom moleru i stolaru lubenicar od 60-70k u evropi a pogotovo ch a negde pre spominjao kako su ti neki majstori nudili r8 da provozas :)

Послато са GT-N7100
nidza napisao: 12 Apr 2021, 10:56 nemam problem uvek sam najsporiji
Xepoj87
Reactions:

Post od Xepoj87 »

Mene zanima kako vi to zamisljate da skije mogu da se spakuju u karavan, a ne mogu u limuzinu, kada su iste duzine?
Ako ne mogu u sedan, ne mogu ni u karavan da stanu.

Koji ti to auto vozis kada mogu sanke, skije i stvari da ti stanu u gepek, sa dvoje dece i zenom, passenger?
Korisnikov avatar
passenger
Reactions:

Post od passenger »

A ko je rekao da ne mogu? Skije idu na krov, mogu i na Dačiju.
Pričamo o porodičnim ljudima, da ih većina vozi SUV ili karavan zbog dečijih kolica i stvari, a ne limuzinu. Porodičnog čoveka boli patka što je to karavan, nego ga interesuje praktičnost i prostor. Samo u Srbiji si mentol ako voziš karavan, makar imao 4 dece.
Poslednja izmena od passenger u 15 Avg 2016, 13:35, izmenjeno 1 put ukupno.
Korisnikov avatar
passenger
Reactions:

Post od passenger »

Ivan napisao:Sada se cudis kao odakle dobrom moleru i stolaru lubenicar od 60-70k u evropi a pogotovo ch a negde pre spominjao kako su ti neki majstori nudili r8 da provozas :)
taj klinac je tvoj kolega :) Pravi websajtove za solidne pare i R8 iznajmljuje i još ove godine u montaži venecijanera (jer je to po struci). Jutros sam ga video, naravno ne javljam mu se od prošlog konflikta :)
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58

Post od starac vujadin »

Xepoj87 napisao:Starce, to kada kazes specificno, mozes i da kazes da je sranje, jer nude samo jedan motor sa najgorim automatikom :D

Klirens ima isti kao C klasa karavan bez AMG paketa i vazdusnog ogibljenja, 13cm, a C klasa se spusta do 11cm.
Stavio sam Levorga ne zato što je dobar ili loš, nego zato što je lep i netipičan. Da je sranje nisam nigde video, a ni sam nisam to utvrdio, pa ću se uzdržati od takve ocene. Znam da ga ne bih kupio kada bih kupovao karavan, ali ne zato što je loš, nego mi se ne uklapa u moej rezone koje bih imao kada bih kupovao karavan.

Podatak za klirens sma našao na više mesta, nisam ga proveravao. To smatram specifičnošću, za karavan više nepraktičnom nego pozitivnom osobinom. Da je nizak jeste i zbog toga privlači pažnju.
Korisnikov avatar
Milos
Reactions:
Pridružio se: 04 Feb 2012, 23:30
Garaža: tedeijevi geteijevi

Post od Milos »

Svaki put kad procitam pricu o R8,sajtovima i venecijanerima,jedna mozdana celija mi umre.
Bob Akin : You can't make a racehorse out of a pig . But if you work hard enough at it you can make a mighty fast pig .
Korisnikov avatar
passenger
Reactions:

Post od passenger »

Ne veruješ ili se nerviraš što je takva situacija? :mrgreen:
Eto ga na par minuta od mene, pa da slikam ako ne veruješ. Nemam razloga da lažem :) Pre toga je imao A8L. Klinac je pun para, radi do 16-17h sa tim venecijanerima, posle ide u office i radi sajtove sa nekim likom iz CRO.
Korisnikov avatar
Milos
Reactions:
Pridružio se: 04 Feb 2012, 23:30
Garaža: tedeijevi geteijevi

Post od Milos »

Zasto se ne posveti samo IT onda ?
Bob Akin : You can't make a racehorse out of a pig . But if you work hard enough at it you can make a mighty fast pig .
Korisnikov avatar
passenger
Reactions:

Post od passenger »

Od iduće godine.
Dodatnih 4-5k mesečno kao monter mu je okej i voli to da radi.
Ranije je imao firmu za montiranje venecijanera dok nije pao sa merdevina i zaglavio u bolnici.
Xepoj87
Reactions:

Post od Xepoj87 »

https://www.youtube.com/watch?v=jvCLRxmI3N8

Drugo, ja ti kazem da je isti klirens kao kod C klase karavana, koja nije nista posebno niska, cak je 2cm visa od limuzine, pa ta izjava da je nizak, prosto nije tacna, cak se i na snimku vidi da nije nizak. A C klasa moze biti daleko niza od istog tog Subarua za koji ti tvrdis da je nizak, sa opet napomenom da C klasa nije nizak auto.
Opet, trazio sam ti sta je to specificno i atipicno kod njega, rekao si to sto ima jedan bzvz motor i jos bezvezniji menjac.
Dakle, specificno je to sto je daleko losiji od konkurencije.

passenger napisao: U redu je izneti stav, ali on je pogrešan. Pa čime se bave ljudi koji voze karavane od 60-70000 eura sa dva deteta pozadi? Nisu valjda moleri i stolari? Pre bih rekao visokoobrazovani ljudi na pozicijama, doktori, zubari, pa i bankari i menadžeri itd.

Sve može da se iznajmi, na kraju i auto. Ali zašto bi neko iznajmio 20-30 dana godišnje skije za 2-3-4 osobe (roditelji + deca)? Znaš li koliko to košta? Premašuje cenu skija. I to nije neki kvalitet skija, a mnogi zahtevaju kvalitet. Isto je i sa sankama, snowboard-ovima itd. Zašto bih platio 20 eura dnevno sanke (mislim da je prijatelj platio 40 eura za njega i suprugu za jedan dan) + žičaru ceo dan 20-30 eura, kad mogu da kupim i kupio sam sanke za 20 eura. Polovne, kao nove i nosim ih kući.

Isto je i za bajk, ja imam svoj za downhill, a prijatelj neće da kupi, nego iznajmljuje i puca pare bespotrebno.

on topic: prijatelj vozio u to vreme E39 i trebalo je njegovim kolima da idemo, ali smo odustali i on je popizdeo jer nije mogao da stavi dvoje sanki u gepek. Sad vozi F11.
passenger napisao:A ko je rekao da ne mogu? Skije idu na krov, mogu i na Dačiju.
Pričamo o porodičnim ljudima, da ih većina vozi SUV ili karavan zbog dečijih kolica i stvari, a ne limuzinu. Porodičnog čoveka boli patka što je to karavan, nego ga interesuje praktičnost i prostor. Samo u Srbiji si mentol ako voziš karavan, makar imao 4 dece.

:pop:

Dodatno, ne vidim zasto smatras da su ljudi koji voze karavan u Srbiji mentoli i jel to lepo tako reci?
Odgovori