Limuzine vs karavani

Opšte diskusije o markama i modelima automobila
Odgovori
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Re: Limuzine vs karavani

Post od Day Walker »

Dobar A4! :doubleup:

Merc ima uzasnu boju. Gledao sam takav u salonu. Bas mu bzvz stoji, nekako bezlicno.
Bar nije reso pod haubom :)
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Korisnikov avatar
Risto
Reactions:
Pridružio se: 24 Dec 2012, 23:51
Garaža: BMW 316d Sport Line, OEBB Desiro

Post od Risto »

Stvar ukusa, ja ne bi ni pola sekunde razmislio, znam koji bi ključ uzeo u ruke. Audija sam našao čisto da ti pomognem da ne uzme karavana :D
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Post od Day Walker »

Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Korisnikov avatar
passenger
Reactions:
Pridružio se: 07 Maj 2016, 10:20
Garaža: KIA Cee'd sw 1.6 crdi Opel Corsa C GSI

Post od passenger »

bivša dačija

Slika

standarni tovar ka Srbiji + na podu pozadi i deo zadnjeg sedišta. Turkostyle

Slika
''...and into the forest I go to lose my mind and find my soul''
Korisnikov avatar
shandu90
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo

Post od shandu90 »

To je mazohizam, nikada to ne bi radio makar 5x dovlacio ili bi jednostavno iznajmio teretnjaka (kao sto smo i uradili kad smo se selili iz cg).

Sent from my LG-H440n using Tapatalk
Korisnikov avatar
passenger
Reactions:

Post od passenger »

Više od 50% nije moje. Zamole me par prijatelja koje ne mogu da odbijem. Sad praktikujem slanjem autobusom. U petak baš šaljem neke kompjutere dole.

Vrhunac je bio kad sam jednom išao sam i imao sam svoj kofer, a ostatak auta kompletno pun za druge.
Jednom prijatelju sam preterao 30 dasaka za skejt :mrgreen:
goblin
Banned
Reactions:
Pridružio se: 18 Nov 2014, 23:23

Post od goblin »

Kako bi se onda pakovao za zimovanje sa 2-3 dece?
Karavan ili SUV su itekako potrebni za porodicu koja cesto putuje, znam po sebi.
Ne vozim karavan i nisam ljubitelj ali da su prakticni i potrebni za porodicu to stoji (ili SUV)
Korisnikov avatar
passenger
Reactions:

Post od passenger »

Šta ima da se pakujem, ima 200 centara u krugu od nešto malo km :mrgreen:

A što se tiče letovanja sa decom kad ih budem imao, pa stane tu dosta stvari u 535 litara. Ako ne, onda krovni kofer dodatno, ali za do dvoje dece mislim da bi bilo dovoljno. Ali do tada se nadam zameni ka višem segmentu.

(sestra i zet juče došli iz Tivta Korsom C sa dva mala deteta (3 i 1), jer crkao motor na njihovom autu, pa uzeli tu Korsu. Zgurali se nekako sa sve kolicima).

Inače, ko ima dovoljno novca, SUV bez ikakvog razmišljanja o karavanu :) SUV je skuplji pri kupovini i skuplji za održavanje i više troši.
Korisnikov avatar
Ji 4Tze
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain

Post od Ji 4Tze »

Mislim da si pogrešno primetio glede averzije prema karavanima. Ovde ti je, kad dobiješ decu odmah karavan ili SUV s koferom minimum za preživeti na put do mora i nazad.
Ako imaš tri deteta onda si nagrabusio. I treba da gledaš što ružniji jer ovi lepši karavani imaju gepek gabarita Civica :)
Boringly average, but also perfect for school run mums
Korisnikov avatar
dunx81
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:20
Garaža: Civic 1.8

Post od dunx81 »

Ovako je to kad seliš kuma :-)
SlikaSlikaSlikaSlika

t
Korisnikov avatar
passenger
Reactions:

Post od passenger »

Mora tako, kum nije dugme.
Ja kad selio brata od tetke ovde, uzeo od druga Opelov kombi sa 6 točkova :mrgreen:
Korisnikov avatar
Ivan
Reactions:
Pridružio se: 03 Jan 2013, 09:22
Garaža: bmw 3 f31, bmw 5 f10,

Post od Ivan »

Kada smo bio klinac isli porodicno autom do spanije seat toledom nas 4 i nista nam nije falilo, dok prijatelji isli sa vw sharanom i jedva su se popakovali, valjda kada naviknes na brdo prostora onda ti sve treba, a takodje na skijanje smo isli sa tim toledom, kao i sa passatom posle, moze da se otvori naslon na ruke na zadnjem sedistu i opusteno vozis skije, 3 para smo nosili (majka ne skija) i pancerice i odela i sve, krovni kofer niko tada video nije.
nidza napisao: 12 Apr 2021, 10:56 nemam problem uvek sam najsporiji
Korisnikov avatar
Sloba
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
Kontakt:

Post od Sloba »

Meni je firma za selidbe uzela 12.000 dinara za preseljenje iz cetvorosobnog u cetvorosobni stan, bez jednog jedinog ostecenja namestaja, zidova, stolarije. Kamion 5t. Kombi prevoz u lokalu je 10 evra, sa radnicima po dogovoru... Gde je racunica da se cimaju prijatelji, braca i kumovi sa karavanima i prikolicama, stvarno ne znam.
Korisnikov avatar
dunx81
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:20
Garaža: Civic 1.8

Post od dunx81 »

Ovo je bila međugradska tura :-)

t
ljubitelj
Reactions:
Pridružio se: 10 Sep 2012, 21:16

Post od ljubitelj »

nidza napisao:Karavan jeste praktičniji, za slične ili potpuno iste spoljne gabarite vozila imaš više tovarnog prostora. Na zapadu vole karavane, više nego na istoku.

Ja sam čovek istoka. :D
Da se nadovezem. I covek sa istoka voli karavane kada dodje u priliku da isproba potrebe koje ima covek zapada.
Na zapadu su prakticni ljudi, vole prakticnost karavana za svaku priliku. Na primer 3cm je manji spoljni gabarit (duzina)vozila, karavan ima gepek 990 litara (uz 5 putnika) limuzina oko 600 litara.
Kada se obore sedista karavan ima 2100 litara uz 2 osobe.
U limuzinu ne moze da stane nista duze od 107cm, u karavanu je ravni pod duzine 188cm pri oborenim sedistima. U limuzini ne mozes da prevezes obicnu saksiju sa malo visom biljkom, recimo neku malu jelku ili tuju.
U karavanu izvadis sedalni deo zadnjeg sedista u 2 poteza i dobijes 1m visine prostora i bez problema prevezes isto ono sto ne moze u limuzini.

Hoces rolnu staklene vune, mozda cak i recimo 3 komada, u limuzinu ne mozes da spakujes ni da si madjionicar. A mekano, jedino je sirina rolne 120cm a duzina 150cm obicno.
U karavan stane 3 komada bez obaranja sedista i utovaris u 30 sekundi.
Ili neki komad cevi, oluka, antenu, nesto dugacko 2metra ili vise. U karavan lako u limuzinu tesko ili nemoguce.
Kupis radni sto ili krevet ili zidnu policu za TV, u paketima u rasklopljenom stanju.
U limuzinu ne moze u karavan ide bez problema.
Primer je naravno Volvo karavan, pricam iz iskustva.
I jos hiljadu situacija gde je karavan ocigledno superioran po funkcionalnosti u odnosu na limuzinu.

Svako ko ima kucu zna da ceni karavanski oblik karoserije, limuzina nije prakticno ni alternatvia. A takvih je najvise na zapadu.
Isto ko gdo se bavi nekim sportom ili boravkom u prirodi. Sator i ostalu potrebnu opremu za par dana boravka u prirodi, recimo da si planinar, ne mozes da popakujes u limuzinu i prevezes 5 putnika.

U karavan mozes da spakujes sve sto ti moze zatrebati i pri tome ne boli glava od kombinatorike kako da uglavis.

Camac na naduvavanje, u vreci spakovan, u limuzinu tesko ubacis, u karavan ocas posla.

Karavane na zapadu voze i bogati, otuda i ima skupih karavana, koji u gepeku prevoze komplet za golf, opremu za tenis i slicno. Lekari, advokati, inzenjeri, tipicni korisnici tih karavana skuplje klase.

Nauticari, kamperi, redom svi se odlucuju za karavanski oblik u nekoj varijanti, limuzine se veoma retko srecu.

Kod karavana je glavna osobina prakticnost, estetika spoljasnosti je stvar ukusa i sporedna stvar kod mnogih, mozda cak i vecine kupaca, a estetika interijera je ista kod karavana i limuzine po pravilu.

I sad ljudi na zapadu glupi i kakvi sve ne, a tamo karavani su u modi ne od juce. Uz klasicne karavane kombi, SUV i razni venovi su pravljeni na principima gde je funkcionalnost glavna prednost.

E sad ako je neko kancelarijski covek, ne stavlja u gepek nista komplikovanije od akt tasne ili malog kofera, ne bavi se sportom, ne ide u prirodu samostalno van hotela, nema kucu, nema psa ili drugu slicnu potrebu njemu svakako limuzina moze da bude krajnji domet svih potreba. Moze i kupe ili kabrio ili neki dvosed ili bilo sta nezahtevno.

Iz 5 iskustava kupoprodaje karavana i kod nas je znatno promenjeno shvatanje, i polako se shvata koje su prednosti te koncepcije. Vidi se u saobracaju da karavani vise nisu retkost.
Odgovori