Da ponovim preporuku za Perun - i uopste hranu u hotelu Zlatibor Mona. Pisao sam vec da ljudima i ne padne na pamet da svrate, smatrajuci da su cene dosta vise.
U odnosu na zlatiborske cene, a sa obzirom gde se nalazi, cene su OK, a kvalitet odlican. Posle 17h, uz najavu preko maila/sajta, ide i 20% popusta.
Lep restoran, sada i lepa terasa. I zimi je super, pogotovo kada je napolju sneg. Minus je to sto je ipak u hotelu gde je dosta njih sa decom, pa se uvece na tamburaskoj veceri (gde je ekstra muzika bila, kulturno, sa merom) pojave ljudi u trenerkama (da ne kazem pidzamama), posalju dete u igraonicu i sednu malo da zameze ili koje vince popiju (imaju akciju na vina inace).
Prosle zime, nas petoro, skuplja glavna jela (rolovane stvari i bifteci - ja sam uzeo + pola porcije neke kobaje, kao dodatak

), tanjir domacih, pa tanir stranih sireva, corbe, salate, nesto za popiti, pa posle 2-3 konjaka, i jos ponesto... manje od 100€, uz muziku, pun stomak, milina. I tokom dana je lepo sesti na terasu, ali ljudi (sa strane) stvarno nemaju obicaj da svrate, kao da ce ih neko ujesti.
Druga stvar, uvek imate opciju da za 990,00 dinara banete na pansionsku veceru (Vila, na spratu) - svedski sto, nije IKEA, ali je kvalitet i izbor hrane sasvim dobar.
Malo drugacija atmosfera i samousluzivanje, ali... sve ima svoju cenu
Za 990,00 dinara je tesko naci (pogotovo na Zlatiboru) supu/corbu, vise vrsta predjela, vise glavnih jela, dosta salata, slatkise, a vala i platnene salvete, uz neograniceni 'leb, a nema ni kuvera... Naravno da je izbor ogranicen, ali i vise je nego dovoljan. Za one "malo pazljivije po novcanik" - nema ni baksisa

Subotom ili nedeljom organizuju bife rucak.
Ne znam da li sam ovde pisao, ali sam odlucio da povremeno svracam u (solidne) hotele, ukoliko sam na putu, a ogladnim u vreme dorucka ili vecere. Svedski sto je odlicno resenje, po pitanju odnosa ulozenog i dobijenog. Dobro, osim u Bianki/Kolasin, ali kazu da im nije bio dan
Na Zlatiboru, takodje, nema greske ni sa Talija keteringom, vise puta potvrdjeno. Sada imaju i lokal u centru, u koji ne svratih, ali na staroj lokaciji nikada nije bilo promasaja. Najbolju pohovanu papriku, punjenu sirom, sam kupio kod njih. Pojasnila/o, ko god da je spremao...