Peugeot 206 dihtung glave,pinjon,itd.

Iskustva sa servisima, cene održavanja, pranje i poliranje
Korisnikov avatar
Sloba
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
Kontakt:

Re: Peugeot 206 dihtung glave,pinjon,itd.

Post od Sloba »

Imaju i noviji menjaci pinjone, samo elektricne. Dijagnostika je verovatno pokazala odsustvo signala sa pomenutog. Cajgeri su motorizivani, naravno da nema sajle.

Slika

Sent from my Sony EXPERIA M2 Aqua
ljubitelj
Reactions:
Pridružio se: 10 Sep 2012, 21:16

Post od ljubitelj »

Ako nema signala dijagnostika nije ni ocitala sta salje senzor, i nema pojma u kakvom je stanju signal ni senzor.
A gubitak signala od senzora do ECU moze da bude zbog "hiljadu" stvari koje su sve verovatniji dogadjaj od crkavanja senzora.
I ovaj na slici je elektronski senzor, doduse kontaktni, nema bas mnogo dodira sa pinjonom osim sto podseca izgledom. Kako god, na tako malim kiliometrazama i tako novim autima ne ocekuje se kvar takvog senzora.

Meni deluje da je taj servis povrsno uradio dijagnostiku problema i nije uopste ispitao ceo tok putanje signala, zice, konektore, sve do samog ulaska na konektoru ECU. Najlaske je opaliti cenu da se za svaki slucaj promeni nesto pa ako se ubode... uzgred da nije i ovaj senzor neka fabricka greska koja je poznata za taj model pa su u servisu odmah isli na zamenu?
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Post od dragvorl »

Pinjon se zove taj mali zupcanik, odatle je i dobio ime pinjon za brzinomer, ovaj eto daje elektronski signal.
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Korisnikov avatar
Sloba
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
Kontakt:

Post od Sloba »

Po tebi na slici nije elektricni pinjon nego senzor pa jos kontaktni... Komplikujes bez potrebe.:-)

Klasican pinjon, onaj na koji si mislio u pretproslom postu, okretaje zupcanika sajlom prenosi do cajgera, a elektricni, kakav je na slici, okretaje pretvara u impulse koji na kraju obradjeni stizu do cajgera koji ima svoj elektro-motor kojim pokrece kazaljku. Pinjon je i jedno i drugo, zasto gurati reci davac ili senzor samo samo da ne bi bio pinjon? Uostalom, pinjon izvorno znaci zupcanik, google>pinion...

Sto se dijagnostike tice, gledao sam kako radi pezoov Planet i nema dileme moze li pokazati koja pozicija na motoru ne radi ono sto treba. Sad, da li je do pinjona ili do neceg treceg, to prepustimo majstorima. Oni su ti koji osam sati svakog dana popravljaju kola, pretpostavimo da znaju sta pricaju. Majstori iz ovlascenih, sve da i nisu neki majstori, samo na osnovu statistike i iskustva mogu prilicno precizni da budu u proceni kvara, bez da pogledaju kola. Popravljaju jednu marku, u dusu je znaju. Ako im je ovo osamnaesti slucaj sa istim simptomima i uvek je bilo do pinjona, i sada je 99% pinjon. Onaj 1% je da su misevi u ambaru pojeli kablove.

Evo i slike koju sam kropovao juce...
uploadfromtaptalk1458376259116.jpg
uploadfromtaptalk1458376259116.jpg (7.76 KiB) Pogledano 2474 puta

Sent from my Sony EXPERIA M2 Aqua
igord
Reactions:
Pridružio se: 16 Mar 2016, 16:50

Post od igord »

Zakazan pregled za ponedeljak. Majstor mi je rekao da taj motor zna često da "balavi" ulje na tom mestu i da ne mora značiti da je dihtung, pogledaće. Nikada mi nije javio da fali ulja, auto je garažiran i u garaži nema ni kap ulja nigde. Videće se u ponedeljak šta je, ja sam se psihički pripremio na 300-400 evra troška, pa šta bude :)
Pretražio sam mnoge teme oko toga kada stane sat i počne da gubi snagu, u većini slučajeva je bobina, neki senzor na bregastoj i neki senzor za vazduh ako se dobro sećam i pinjon.
Od tog malog servisa još se nije desilo da auto izgubi snagu, radi uvek normalno.
Ma, nije da sam ja neka poštena cvećka, ali da me neko nazove za mesec dana i kaže desila mi se havarija, bilo bi mi glupo, jer sam obavešten da nije sve kako treba.
Uostalom, javljam u ponedeljak šta je, kada majstor pogleda.Rekao mi je da je to poznat problem, ali da zna biti slučaj da se ne mora menjati sve to. Na motoru ima mala fleka od ulja, nekih 5cm x 10cm.
Korisnikov avatar
LukaMaletin
Reactions:
Pridružio se: 31 Maj 2015, 23:43
Garaža: Renault Clio 1.5 dci 2015

Post od LukaMaletin »

Sto se tice ovog gasenja, bilo bi odlicno da taj majstor ima sve te delove polovne , pa da isproba sa ispravnim polovnim delovima, da ne bacas pare na delove.

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk
igord
Reactions:
Pridružio se: 16 Mar 2016, 16:50

Post od igord »

To bi bilo odlično,mada je teško očekivati da ima to sve majstor, a i da će tako raditi, ali ko zna.

Sent from my SM-G925F using Tapatalk
mikiv065
Reactions:
Pridružio se: 21 Avg 2016, 12:05

Post od mikiv065 »

Ajde pokusaj sledece da vidimo je li to isti problem sto ima i moj pug, kada ugrijes masinu izadji na neki pravac i pritisni ga iz druge ili trece skoro do crvene zone, ako ti se onda ugasi imamo isti problem. Mene je prodao na jednom preticanju srecom nije bilo guzve na putu

Послато са ZTE Blade A460 уз помоћ Тапатока
Odgovori