Obrazovanje i školstvo

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
member
Reactions:
Pridružio se: 17 Jul 2012, 15:19

Re: Obrazovanje i školstvo

Post od member »

Slika

Plata doktora nuklearne fizike u Vinci.
goblin
Banned
Reactions:
Pridružio se: 18 Nov 2014, 23:23

Post od goblin »

shandu90 napisao:Jedan ludak iz srednje s kojim sam se dugo druzio je bukvalno od prvog razreda dolazio kolima. Matori mu pun ko brod a on se sprdao i svaki mesec drugim autom, samo sto je ovaj i tada bio pouzdan za volanom.

Sent from my LG-H440n using Tapatalk
I ja sam dobio auto od caleta sa 16 godina (odprilike u slicno vreme i prvi motor).
Isao sam u srednju skolu u mjesto koje je udaljeno 15km i islo se autobusom. Krenuo sam tako prvo polugodiste i onda sam dobio auto sa kojim sam isao u skolu. Radi se o manjim mestima gde se svi znaju tako da nisam imao problema sa policijom...
A samostalno (sam u kolima) sam vozio jos u osnovnoj. Posto mi otac nije vozac, davao mi je njegovog vozaca da me uci da vozim sa nekih 14 godina i kad sam "savladao" voznju uzimao sam auto kada god sam hteo, samo nisam smeo da izlazim iz mjesta stanovanja.
Vec sa 18 kada sam polozio, bukvalno sam iz stanice policije sa tek izdatom vozackom dozvolom seo u auto i otisao "da se provozam" do CG i nazad oko 1.200km.
Korisnikov avatar
shandu90
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo

Post od shandu90 »

Ima vecu platu od kasirke ili salteruse, ako mu je za utehu.

goblin
Banned
Reactions:

Post od goblin »

Stvarno sramota!
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
Kontakt:

Post od Delija »

:kuku:
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Superb III
Reactions:
Pridružio se: 16 Maj 2016, 23:15

Post od Superb III »

I posle vi biste da taj covek bude motivisan za posao...

Usput po meni deca od 15-16 godina iako su fizicki spremni ,imaju odlicne reflekse nisu spremni psihicki za da budu u saobracaj.Jos nisu svesni koja sve opasnost moze da bude brza vozanja,trke i sl. Po meni recept da izgubis dete je kupi mu sportski auto ili sportski motor dok je "klinac" i brzo ce ti se odbiti ta odluka od glavi. Svi smo mi pravili gluposti na 18-19 godina dok dodju godine pa se malo smirimo. Al da detetu das auto Porsche na 15 god ... no comment. Posebno u danasno vreme kada se kupuju dozvole, ima previse auta, ne postoju se propisi u saobracaj...
goblin
Banned
Reactions:

Post od goblin »

Slazem se, al evo moj drugar je sa 16 godina postavio rekord staze na Lovcenu (jedna od najzahtevnijih brckih staza gde bukvalno nemas prava na gresku).
Pored svih civenih imena iz auto moto sporta, pojavio se on kao klinac sa 16 godina sa kartingom i postavio rekord staze (kacio sam i snimke).
I taj rekord mu nikada nije priznat zato sto je postavljen sa kartingom, pa je morao u ovih par godina cak 2 puta da ga potvrdi sa bolidima koje vozi i obara rekorde prakticno gde god se pojavi...
Da ne pricam sta je sve radio sa motorima i BMW M3 (ozbiljno tjuniran) tada dok je imao 16 godina, to je bilo jezivo. Ali interesantno da nikada nije imao ozbiljnije havarije.

Ili trkac Miljkovic, isto je vec sa 16-17 godina uveliko bio prisutan na trkackim stazama, vec osvajao trofeje, a cak godinama unazad vozao kartinge....

I zamisli njima neko da kaze sa takvim vozackim umecem da nisu spremni za saobracaj. :mrgreen:

Naravno, to su ekstremni primeri i samo sam ih pomenuo kao izuzetak a ne pravilo, posto se generalno slazemo.
Ja bi svome sinu dao da vozi pre punoletstva i sigurno da cu ga uciti da vozi ranije, ali u kontrolisanim uslovima i uz moje prisustvo. Samostalno ce voziti kada dobije dozvolu i plus kad ja procenim da je sposoban za to.
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:41
Garaža: BMW 540i xDrive

Post od Laki021 »

member napisao:Slika

Plata doktora nuklearne fizike u Vinci.
Ne znam da li je istina, verovatno jeste mada ko zna na kojoj poziciji zapravo radi.

No ne znam ko je ludji onaj ko daje takvu platu ili onaj ko je prihvata i za nju radi.
Superb III
Reactions:
Pridružio se: 16 Maj 2016, 23:15

Post od Superb III »

goblin napisao:Slazem se, al evo moj drugar je sa 16 godina postavio rekord staze na Lovcenu (jedna od najzahtevnijih brckih staza gde bukvalno nemas prava na gresku).
Pored svih civenih imena iz auto moto sporta, pojavio se on kao klinac sa 16 godina sa kartingom i postavio rekord staze (kacio sam i snimke).
I taj rekord mu nikada nije priznat zato sto je postavljen sa kartingom, pa je morao u ovih par godina cak 2 puta da ga potvrdi sa bolidima koje vozi i obara rekorde prakticno gde god se pojavi...
Da ne pricam sta je sve radio sa motorima i BMW M3 (ozbiljno tjuniran) tada dok je imao 16 godina, to je bilo jezivo. Ali interesantno da nikada nije imao ozbiljnije havarije.

Ili trkac Miljkovic, isto je vec sa 16-17 godina uveliko bio prisutan na trkackim stazama, vec osvajao trofeje, a cak godinama unazad vozao kartinge....

I zamisli njima neko da kaze sa takvim vozackim umecem da nisu spremni za saobracaj. :mrgreen:

Naravno, to su ekstremni primeri i samo sam ih pomenuo kao izuzetak a ne pravilo, posto se generalno slazemo.
Ja bi svome sinu dao da vozi pre punoletstva i sigurno da cu ga uciti da vozi ranije, ali u kontrolisanim uslovima i uz moje prisustvo. Samostalno ce voziti kada dobije dozvolu i plus kad ja procenim da je sposoban za to.
Ja pa bih mogao da dam dosta primera kada su 16-17 godisnjaci izgubili zivote od brze voznje sto sa motorom sto sa kolima. Al uglavnom se slazemo. Ponekad i nije problem dete,vec ceo haos koji vlada u saobracaj a dete bez iskustva... Ja sam ipak za varijantu "obican" prvi auto pa kada stekne za 2-3 godine iskustvo onda bolji. A i hormoni rade u te godine(16-20),da se ne lazemo :) Svi smo hteli da probamo opasne stvari a iskustvo je malo.Hvala Bogu pa nismo upali u neki problem. Imam komsija koji je veoma bogat. Njegov sin tu je 16-17 sada vozi neki sporstki crveni jaguar (izmeju ostalo oni su zastupnici i za Jaguar za MKD) i svaki put kada prodje vidi se da ga vozi bas brzo i samo sreca je sto nije udario nekoga. Aj za auto boli ga kupice mu tata jos bolji i brzi al moze da ubije nekoga pa da mu se promeni zivot.
Korisnikov avatar
McGruja
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:48
Garaža: Suzuki Vitara 1.6 16v AT

Post od McGruja »

Korisnikov avatar
superboss
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:09

Post od superboss »

Laki021 napisao:
No ne znam ko je ludji onaj ko daje takvu platu ili onaj ko je prihvata i za nju radi.
30 000 je u SRB psihološka granica "dobre" plate.
What i do for the livin'? I live for the livin'.
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

Možda ali ovo je plata kurira kome je dovoljna i osnovna škola.

S druge strane, naučnici koji rade po institutima se ne mogu pohvaliti nekom posebnom platom ni u Evropi. Uglavnom su oko lokalnog proseka.
Korisnikov avatar
shandu90
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo

Post od shandu90 »

On bolje da je ostao pri fakultetu, ziveo bi kao gospodin.

Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester

Post od Uroš S. »

Naravno da to nije plata u Vinči. Čak ni u Srbiji.
ikac2000
Reactions:
Pridružio se: 08 Jul 2012, 22:50

Post od ikac2000 »

Ovde u Poljskoj lektor srpskog jezika na fakultetu, nas skolovan covek, radio je na gradjevini kao dopunu.

Drzavna sluzba ima manje plate od realnog sektora.

Sent from my SM-G903F using Tapatalk
Odgovori