Plata doktora nuklearne fizike u Vinci.
I ja sam dobio auto od caleta sa 16 godina (odprilike u slicno vreme i prvi motor).shandu90 napisao:Jedan ludak iz srednje s kojim sam se dugo druzio je bukvalno od prvog razreda dolazio kolima. Matori mu pun ko brod a on se sprdao i svaki mesec drugim autom, samo sto je ovaj i tada bio pouzdan za volanom.
Sent from my LG-H440n using Tapatalk
Ne znam da li je istina, verovatno jeste mada ko zna na kojoj poziciji zapravo radi.member napisao:
Plata doktora nuklearne fizike u Vinci.
Ja pa bih mogao da dam dosta primera kada su 16-17 godisnjaci izgubili zivote od brze voznje sto sa motorom sto sa kolima. Al uglavnom se slazemo. Ponekad i nije problem dete,vec ceo haos koji vlada u saobracaj a dete bez iskustva... Ja sam ipak za varijantu "obican" prvi auto pa kada stekne za 2-3 godine iskustvo onda bolji. A i hormoni rade u te godine(16-20),da se ne lazemogoblin napisao:Slazem se, al evo moj drugar je sa 16 godina postavio rekord staze na Lovcenu (jedna od najzahtevnijih brckih staza gde bukvalno nemas prava na gresku).
Pored svih civenih imena iz auto moto sporta, pojavio se on kao klinac sa 16 godina sa kartingom i postavio rekord staze (kacio sam i snimke).
I taj rekord mu nikada nije priznat zato sto je postavljen sa kartingom, pa je morao u ovih par godina cak 2 puta da ga potvrdi sa bolidima koje vozi i obara rekorde prakticno gde god se pojavi...
Da ne pricam sta je sve radio sa motorima i BMW M3 (ozbiljno tjuniran) tada dok je imao 16 godina, to je bilo jezivo. Ali interesantno da nikada nije imao ozbiljnije havarije.
Ili trkac Miljkovic, isto je vec sa 16-17 godina uveliko bio prisutan na trkackim stazama, vec osvajao trofeje, a cak godinama unazad vozao kartinge....
I zamisli njima neko da kaze sa takvim vozackim umecem da nisu spremni za saobracaj.![]()
Naravno, to su ekstremni primeri i samo sam ih pomenuo kao izuzetak a ne pravilo, posto se generalno slazemo.
Ja bi svome sinu dao da vozi pre punoletstva i sigurno da cu ga uciti da vozi ranije, ali u kontrolisanim uslovima i uz moje prisustvo. Samostalno ce voziti kada dobije dozvolu i plus kad ja procenim da je sposoban za to.
30 000 je u SRB psihološka granica "dobre" plate.Laki021 napisao:
No ne znam ko je ludji onaj ko daje takvu platu ili onaj ko je prihvata i za nju radi.