Ji 4Tze napisao:
Je l onaj "soliter" u pozadini isto stiropor na fasadi?
Kakav bre soliter, ono je smejurija i od objekta i od lokacije. U zivotu tamo nisam bio, ne znam ni kako se stize do tamo, verovatno planiraju neku zicaru
Ima po tim periferijama svacega, nekada se i ja iznenadim kad me put navede na neku zabaceniju lokaciju koliko je ustvari i to izgradjeno i sta sve ljudi kupuju...
Ali iskreno, gora kad popnes prosecnog rusa, cim ga izvedes na terasu odakle mu puca pogled na more, on automatski zaboravlja sto se do gore jedva popeo i sto auto mora da drzi 300 stepenica nize na ulici, a kvalitet gradnje ga i ne interesuje... jednostavno su opsednuti tim pogledom i odmah vade lovu, prosto neverovatno sto sam licno video mnooogooo puta. Tako da me ne bi cudilo da su stanovi i u tom soliteru minimum 2.000eur/m2 sto jeste suludo al ako ima kupaca onda je opravdano.
Al ja ovde ipak govorim o nekim daleko boljim lokacijama i ozbiljnijim projektima u svakom pogledu.
Ova moja parcela se nalazi odprilike na 500m peske od setalista i prve plaze (800-900m od starog grada), uz glavni put, a na visim nivoima ce biti i pogled na more (naravno parking ili garaza za svaki stan...).
Dok druga lokacija koju radim posle ove spada u Prvu LUX zonu, odmah uz TQ centar (evo meber zna tacno gde je), najekskluzivnija zona u gradu. Na toj lokaciji se cene stanova krecu od 3.500 do 5.000e, a poslovni prostori se kao prvo jako tesko mogu i kupiti ali im je trzisna cena 7-8.000e/m2 a rentiraju se od 40eur/m2 mesecno pa na dalje...
Dusan napisao:Mogu da grade od cistog zlata objekte u Budvi, ali ono sto je fascinantno je saobracajna infrastruktura. Tolike stotine hiljada luksuznih kvadrata je izgradjeno, a kapacitet saobracajnica ostao isti kao pre 30 godina. Tokom sezone, od 5 popodne, pa do 1-2 ujutru, je prakticno nemoguce stici od tacke A do B u nekom razumnom vremenskom periodu za tu razdaljinu. Put od Budve do Boke, je tek ocaj, 20km se putuje lagano 2 sata, ako ne i vise. Bio ovog leta 4 dana u Becicima, posle 9 godina i pokajao se.
Pa ne bi rekao da je putna infrastruktura ista kao pre 30 godina sto se tice BD:
- Odradjen kompletan bulevar kroz celu BD
- Bulevar kroz Becice i Rafailovice
- Sredjena obilaznica oko BD (nadam se da se secas kako je to nekada izgledalo)
- Napravljen donji bulevar u BD (od glavnog bulevara do Tre Cane pa dalje do TQ centra)
- Kompletno nova petlja sa kruznim tokom na ulazu iz pravca PG
- Kruzni tok kod spajanja bulevara/obilaznice i ulaza iz pravca Becica
- Spajanje BD i Becickog bulevara
- Prosiren i obnovljen put preko prijevora za Lastvu i Jaz
- Desetak manjih ulica koje bi mogao da ti nabrojim...
Isto tako, saobracaj kroz sami grad uopste nije ozbiljan problem.
Najveci je problem doci do starog grada u vecernjim casovima. Sve ostalo se zavrsava u razumnom vremenu.
Medjutim ono sto je bas ozbiljan problem to je prilaz gradu iz pravca Jaza/Tivta gde se prave cepovi oko 6-8h predvece kad se vracaju sa plaze (ko ne zna za alternativni pravac preko prijevora gde se prolazi glatko).
A najveci problem si i sam napisao, to je put prema Kotoru. Prvo te saceka stravicna guzva prema Tivtu gde opusteno mozes provesti 1h u koloni, i onda ako krenes u Kotor a tamo stigao kruzer onda si ugasio jos 2h u kolini, pravi horor!
Da ne bude da nesto branim, samo sam izneo cinjenice sta je zaista odradjeno i koji su i dalje problemi... ipak se u globalu slazem sa tobom. Urbanistici su planovi odradjeni jako lose sa mnogo propusta, a jedan od njih je upravo saobracajna infrasturktura i parkinzi koji jednostavno nemaju kapaciteta za toliku posetu.