Biciklizam

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
BAJKER
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:34
Garaža: Suzuki SX4 1.5 MTB Cannondale bike

Re: Biciklizam

Post od BAJKER »

Taj BMW bajk dok se ne vozi na TUR-u ili DJIRU i ne prodje kroz noge vrhunskih biciklista , moze samo da stoji u nekom izlogu radnje :kezo:
CANNONDALE od 12,100$ bajk proglasen za najbolji na svetu gde je testirano preko 2000 drumasa :D
http://www.cannondale.com/2012/bikes/ro ... o-ultimate
Slika
Korisnikov avatar
methane.master
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
Garaža: Clio III ph2 1,2 16V

Post od methane.master »

12 soma, a nema ni pedale.. :kezo:

:djavo:
Širim haos!
Korisnikov avatar
sebekkg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:18

Post od sebekkg »

a ni stitnik za lanac, da ne zakaci pantalone :kezo:
Slika
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

Dobija se u kompletu stipaljka za nogavicu :)
Korisnikov avatar
Sloba
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
Kontakt:

Post od Sloba »

Sve je to obično tehno-onanisanje savremenog čoveka. Od kada se bicikl, umesto prevoznog sredstva, počeo tretirati kao sredstvo za "rekreaciju" i nekakav "lifestyle", od tada je sve krenulo nizbrdo. Najveće biciklističke nacije voze najlošije biciklove. Ali ih voze. Prosečan stanovnik metropole, pored Ajfona, tab-lap-top-net buka i patika od 200€ mora imati i jedan ultra giga mega savremen i lagan bajs, kako bi mogao dva puta mesečno da se provoza po keju zaobilazeći babe i decu na rolerima. Karikiram, ali jasno vam je šta govorim. Da se vozi bajs i uživa u njemu dovoljan je i onaj od 50€, najbukvalnije bilo kakav. U Vojvodini bajs se vozi od malih nogu pa do pozne starosti. Svaka kuća ima minimum onoliko biciklova koliko ima članova. Biciklom se ide nu školu, na posao, u kafanu, na njivu. Ovo što se dešava, pre svega u urbanim sredinama, je bez ikakve veze sa biciklizmom.
Korisnikov avatar
mljacko
Reactions:
Pridružio se: 24 Jan 2012, 08:09
Garaža: Fiat Punto s 55, K2 rolericu i Scout biciklicu
Kontakt:

Post od mljacko »

mljacko napisao:Kad cemo u voznjicu?

Nego... Kad cemo u voznjicu?
Volim ovu temu.
Uvek me inspirise.
Odoh da otvorim i temu *Smrsajmo zajedno*, mozda kile same nestanu :kafa:
http://www.facebook.com/rokovnici" onclick="window.open(this.href);return false;
Korisnikov avatar
Kuzmanovic
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31

Post od Kuzmanovic »

Mljacko, muziku u usi, dupe na sediste i pravac kej. Samo nemoj da skrenes u piniokio. :rofl:

Sent from my Galaxy Y using Tapatalk 2
Korisnikov avatar
snork
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:50

Post od snork »

BAJKER napisao: CANNONDALE od 12,100$ bajk proglasen za najbolji na svetu gde je testirano preko 2000 drumasa :D
http://www.cannondale.com/2012/bikes/ro ... o-ultimate
Aaaa, pa i on ima točkove sa žicama? :kuku: Gde nestadoše oni petokraki karbonski točkovi koji su bili tako popularni pre 10-15 godina? Meni je to uvek bila želja da posedujem, ali ne zbog performansi, nego da se rešim centriranja. :) Posle sam video da postoje takvi i od metala, ali i dalje ne znam gde bi mogli da se kupe.
Sloba napisao:Sve je to obično tehno-onanisanje savremenog čoveka. Od kada se bicikl, umesto prevoznog sredstva, počeo tretirati kao sredstvo za "rekreaciju" i nekakav "lifestyle", od tada je sve krenulo nizbrdo. Najveće biciklističke nacije voze najlošije
Lepo rečeno! Čuveni Sheldon Brown ima odličan članak o starim (vreme neposredno pre, za vreme i posle II sv. rata) britanskim biciklima koji su bili napravljeni da se _voze_ i da _traju_ : http://sheldonbrown.com/english-3.html

Menjač sa tri brzine u zadnjoj glavi, lanac potpuno okružen štitnikom koji je služio i kao "karter" za ulje - nema prljanja, a podmazivanje je savršeno. I po blatu i britanskoj kiši takav bicikl je mogao da se vozi praktično bez održavanja.
Ђенерал Јанковић
Korisnikov avatar
RINGE
Reactions:
Pridružio se: 06 Jun 2012, 08:52
Garaža: Suzuki SX4 GS

Post od RINGE »

snork napisao: Gde nestadoše oni petokraki karbonski točkovi koji su bili tako popularni pre 10-15 godina? Meni je to uvek bila želja da posedujem, ali ne zbog performansi, nego da se rešim centriranja. :) Posle sam video da postoje takvi i od metala, ali i dalje ne znam gde bi mogli da se kupe.
Prilicno mogu da budu opasni prilikom padova. Udje ti noga ili ruka i na*ebao si.
Korisnikov avatar
BAJKER
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:34
Garaža: Suzuki SX4 1.5 MTB Cannondale bike

Post od BAJKER »

Osim toga zicani tocaj je jaci nego bilo koji sa paocima, pogleda samo koji kros motor ima paoke, nijedan, svi imaju zice :D
Ima i vise razloga zasto se vise koriste zicani tockovi. kada se tocak malo iskrivi, stelovanjem zica isti se ispravi, tocak sa paocima se ne ispravlja. Tocak sa zicama dozvoljava veca opterecenja u krivinama pogotovo, tocak moze da bude cak i za nijansu laksi od ovog sa paocima. Tocak sa zicama je udobniji jer zice rade koliko toliko, paoci su cvrsti kao da sedis na tarabi :mrgreen:
Slika
Korisnikov avatar
RINGE
Reactions:
Pridružio se: 06 Jun 2012, 08:52
Garaža: Suzuki SX4 GS

Post od RINGE »

A, da, i to sve drugo sto si naveo :mrgreen:
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:
Pridružio se: 09 Jan 2012, 18:49

Post od NexT »

Ali paoci lepse izgledaju :mrgreen: :kezo:

Pre neki dan sa drugarom isao do Planet bike-a, Canondale bajs, hardtail sa prednjim amortom, ali na jednoj viljusci, sa bolesno dobrom opremom... Samo 439.000 RSD :uf:

A, sto se tice kvaliteta i voznje iz uzivanja... Uvek sam voleo da kad kupujem - kupim da traje. I vrlo sam zadovoljan Avalanche-om, sem jedne stvari... Unistavamo sve pokretne stvari na biciklima xD

Ovo je peta godina (ja mislim) i svake sezone i ortak (polar mirage) i ja sa ovim mojim unistimo nesto... Najcesce je to zadnja osovina, pa tocak dobije lufta... On je drugi put za manje od godinu dana sjebao srednji prenos, tj onu kasetu izmedju pedala.... Mogu samo da zamislim sta bi bilo da su neki jeftiniji...
Korisnikov avatar
snork
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:50

Post od snork »

Misliš, nema dva amortizera na krakovima viljuške, nego jedan na centralnoj cevi? To je Canondale-ov fazon, mislim (po slikama koje ste slali) da i Bajker ima takav. Može da se lokuje u vožnji, jednim potezom, to je jako dobra stvar.
Ђенерал Јанковић
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

Kako to uspete da sjebete? Koliko vi kg imate? :D
zuzazu
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:13

Post od zuzazu »

@Sloba, svaka ti ka Njegoseva :plusone:

Slazem se zilion posto sa @Bajkerom, zica je Majka Mara

Negde sam procitao, a sklon sam da verujem, da svaki bicikl moze da se skrlja ako ne znas pravilnu eksploataciju istog ;) Tezina nije bitna.
Odgovori