Ljubav prema automobilizmu

Opšte diskusije o markama i modelima automobila
Odgovori
Korisnikov avatar
superboss
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:09

Re: Ljubav prema automobilizmu

Post od superboss »

Ili naplatis osiguranje po bilo kom drugom osnovu: saobraćajka ili sl.

Papiri posle čisti ko suza...ako se operu u veš mašini :kezo:
What i do for the livin'? I live for the livin'.
Korisnikov avatar
Ji 4Tze
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain

Post od Ji 4Tze »

Ma nije to krađa, to je rupa u zakonu i eto neko se setio da je iskoristi. Ko umije...
Boringly average, but also perfect for school run mums
Korisnikov avatar
superboss
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:09

Post od superboss »

Nije krađa ali je prevara. Koliko znam, sa takvim automobilima nije bilo pametno pokušati prelazak preko granice.
What i do for the livin'? I live for the livin'.
goblin
Banned
Reactions:
Pridružio se: 18 Nov 2014, 23:23

Post od goblin »

Nije kradja vec prevara osiguranja, ili kradja love od istih.
Legalno kupe auto za 100K u inostranstvu i kasko ga osiguraju, prijave kradju i samo ga na crno prebace u Srbiju. Od osiguranja naplate 100K koje su ulozili a u Srbiji ga prodaju za 15K. Imaju trosak oko 5K za taj kasko, razne talove da se auto prebaci, izrada fals dokumentacije ili prekucavanje brojeva pa uz fals dokumentaciju (obicno su se radili duplikati, npr. stigne S klas crne boje odredjeno godiste, pa u sistemu pronadju identican auto i prekucaju mu njegove brojeve sasije) ide normalno na registraciju.... i tako ekipi ostaje po 10K od svakog auta, a dovozilo se mnoooogoooo kola.

Tih godina je bilo bas mnogo luksuznih "divljaka" na ulicama, prakticno nisam poznavao nikoga ko vozi legalan luksuzni auto.
Za danasnji red velicina, za 10-15.000e si mogao da vozis apsolutno sta god ti padne na pamet (npr sadasnju S klasu ili novu sedmicu...), a vozila su dolazila praktivno nova sa 3-4.000km i pre par meseci proizvedena.

Interesantno je da se i dan danas po Srbiji vozi znacajan broj divljaka skinutih sa osiguranja, karakteristicno da velika vecina imaju CH table.
Mora da ekipe imaju jako lepu saradnju sa drzavom kada je to prakticno javna tajna i ko radi i gde je garaza sa autima, kako se porucuju, kako zavrsavaju papire....
Korisnikov avatar
methane.master
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
Garaža: Clio III ph2 1,2 16V

Post od methane.master »

Velja napisao:Tako se moralo, teška su to bila vremena...
:kezo:
Širim haos!
Korisnikov avatar
elMaestro
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:07
Garaža: C2

Post od elMaestro »

goblin napisao: Interesantno je da se i dan danas po Srbiji vozi znacajan broj divljaka skinutih sa osiguranja, karakteristicno da velika vecina imaju CH table.
Ja cuh da su Ceske table u pitanju.
Имам једно потпитање...
Korisnikov avatar
Ji 4Tze
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain

Post od Ji 4Tze »

Dobro, ja sam se sprdao da nije krađa :) naravno da je krađa samo se krade od osiguranja a oni su osigurani i kad jednom pukne lanac, zna se ko plaća :)
Boringly average, but also perfect for school run mums
goblin
Banned
Reactions:

Post od goblin »

elMaestro napisao:
goblin napisao: Interesantno je da se i dan danas po Srbiji vozi znacajan broj divljaka skinutih sa osiguranja, karakteristicno da velika vecina imaju CH table.
Ja cuh da su Ceske table u pitanju.
Ima i ceskih ali 90% su svajcarske.
Dobijes od njih falsifikovanu vizu u pasosu, falsifikovanu saobracajnu u kojoj je upisano prezime kupca i izmisljeno ime, i punomoc (ako zaustavi policija, auto je od strica iz CH). Interesantno da se cak ni tablice ne menjaju, ostaje na tablama sa kojima je dosao iz CH i po kojima je prijavljena kradja.
Valjda se ide na tu foru da nasi obicni saobracajci nemaju direktnu mogucnost provere legalnosti po tablicama, a ako vec krenu da proveravaju tedaljnije onda ce auto svakako pasti imao te ili fals tablice.
Mada jos nisam cuo da je neko pao a licno znam barem 5-6 vozila samo u NS i jos toliko po BG da se voze na ovu foru. Sve auta od +100.000e.

Ali vodi se racuna i kome ih plasiraju. To su sve kupci koji realno mogu da voze takva kola, i ceo zivot menjaju dobre automobile, imaju legalno velike prihode... i kao takvi nikome ne bodu oci niti su sumnjivi.

Meni je ipak malo cudno da sve to prolazi u danasnje vreme ali eto prolazi i to vec duzi period...
ljubitelj
Reactions:
Pridružio se: 10 Sep 2012, 21:16

Post od ljubitelj »

elMaestro napisao:Jel moze pojasnjenje razlike za neupucene? Ozbiljno pitam, ja bio ubedjen da je "skinut sa osiguranja" po difoltu ukraden auto.

I jeste ukraden auto, stvari treba zvati pravim imenom.
Kriminalci i inace imaju razne eufemizme za krivicna dela i ilegalne aktivnosti.
Ralee
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2015, 22:09

Post od Ralee »

Tako je, npr kada sumnjaju oni kazu sumljam.
chaslav
Reactions:
Pridružio se: 15 Mar 2016, 00:54
Garaža: BMW 530 d E60

Post od chaslav »

Pa nije ukraden vec je vlasnik napravio prevaru. Kradja je drugacije krivicno delo. Kada bi ga provalili ne bi odgovarao za kradju, ne moze da ukrade sam od sebe ?!
Korisnikov avatar
elMaestro
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:07
Garaža: C2

Post od elMaestro »

Ralee napisao:Tako je, npr kada sumnjaju oni kazu sumljam.
:rofl: :rofl: :rofl:
Имам једно потпитање...
ikac2000
Reactions:
Pridružio se: 08 Jul 2012, 22:50

Post od ikac2000 »

Kada nekog zaustave saobracajci u Poljskoj, parkiraju te ispred njih i proveravaju i tebe i auto, cesto traje i po 10 minuta.

Svaki patrolni auto ima terminal.

Plus pisu u sistem koga su, kada i zasto zaustavili.

Sent from my SM-G903F using Tapatalk
Korisnikov avatar
Vladapetr
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT

Post od Vladapetr »

Ralee napisao:Tako je, npr kada sumnjaju oni kazu sumljam.
Idi u pm, zagrcnuh se :kezo: :rofl:
There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
goblin
Banned
Reactions:

Post od goblin »

ljubitelj napisao:
elMaestro napisao:Jel moze pojasnjenje razlike za neupucene? Ozbiljno pitam, ja bio ubedjen da je "skinut sa osiguranja" po difoltu ukraden auto.
I jeste ukraden auto, stvari treba zvati pravim imenom.
Mozes nazvati kako hoces ali po meni ipak postoji odredjena razlika ako je auto zaista kraden i ako je samo prijavljena kradja a niko nije "zakukao" za tim autom osim osiguravajuce kuce.

Kada je auto "skinut sa osiguranja" to bi pre nazvao prevarom osiguravajuce kuce, nego kradjom.
Dok se kod kradje prolazi kroz proces popravke stete na ukradenom vozilu, montiranje novih originalnih brava (sto je znao da bude problem), obicno ide i prekucavanje brojeva... a ipak je neko fizicko lice tim postupkom direktno osteceno i dozivljava neprijatnosti.

Medjutim, kada takva vozila dodju na trziste, onda nema mnogo veze na koji nacin su stigla, samo se zna da nisu legalna i da nemaju roming.
Jedino sto se izbegavalo ali se retko i radilo, da se trguje unutar zemlje sa automobilima koji su ukradeni u zemlji.
Odgovori