2015 Volvo S90/V90

Noviteti i razne vesti iz auto-industrije
Odgovori
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Re: 2015 Volvo S90/V90

Post od Xepoj87 »

Koji si kompleksas Lazo, postidis li se nekada svojih izjava? :)

Sent from my D6603 using Tapatalk
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
ljubitelj
Reactions:
Pridružio se: 10 Sep 2012, 21:16

Post od ljubitelj »

shandu90 napisao:Gledam novi xc90 cesto, po meni skroz dobar auto. Samo cenu da koriguju kako treba i nista drugo.

Sent from my LG-H440n using Tapatalk
Cene ce korigovati trziste samo po sebi. Dok prodaja i cekanje u redu kupaca postoji cena ce ici nagore ako budu puni magacini i saloni kod dilera cene ce ici nadole.

Prosta osnova ekonomije univerzalno vazeca. Potraznja nove S/V/XC90 serije premasuje ponudu pa logicno cena jeste odredjena adekvatno. A i novi je model, kada ce ako ne na pocetku zivotnog veka biti najveca preporucena prodajna cena...

Cene se formiraju prema lokalnom trzistu i nisu iste u svim zemljama kao sto ni oprema za isti naziv modela nije ista u svim zemljama.

Ne treba zaboraviti da svaki model Volvoa ima standardno u toj ceni kompletan paket bezbednosnih elektronskih sistema dok neki drugi nemaju kao npr nova BMW 5 serija gde je bezbednosni paket (asistencije) opciona doplata.
Korisnikov avatar
HKS
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2013, 17:31

Post od HKS »

Laki021 napisao:Pa imas internet, mozes proveriti 540i pa shvatiti sta je BMW.
Nisam mogao sinoc da trazim, ipak, podaci kazu 4.8s 540xdrive, E400 4m 5.2s.

Sent from my m2 using Tapatalk
Korisnikov avatar
perfiko
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 07:53
Garaža: Fiat Croma

Post od perfiko »

Laki021 napisao:Pa imas internet, mozes proveriti 540i pa shvatiti sta je BMW.
Ako se ne varam, to je auto na kome posle prolaska kroz baru radiš generalnu na motoru. :D
Biti zaljubljen, to je isto kao kad se usereš u gaće...Svi vide, ali samo ti imaš onaj poseban osećaj topline.
Iskustvo je predivna stvar. Omogućava vam da prepoznate grešku kada je ponovite.
Mogu ja to tebi objasniti, ali ti to ne možeš shvatiti!
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:41
Garaža: BMW 540i xDrive

Post od Laki021 »

Hahhaha, odavno bolju foru nisam procitao...
Korisnikov avatar
perfiko
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 07:53
Garaža: Fiat Croma

Post od perfiko »

Ma svakom autu možemo naći manu.
Ja mislim da se automobili ne kupuju raciom, barem niti jedan auto preko 30.000 evra ne kupuje jer je racionalna kupovina. Da se automobili kupuju računicom, "premiumi" bi davno zatvorili fabrike, da ne pričam o Ferrariu i sl. Dati 100.000 evra za karakteristike koje nećeš ni koristiti, ili ćeš koristiti 1% od ukupne upotrebe vozila, zvuči li to kao:" ma ja sam stavio sve na papir pre nego što sam odlučio..." ?
Biti zaljubljen, to je isto kao kad se usereš u gaće...Svi vide, ali samo ti imaš onaj poseban osećaj topline.
Iskustvo je predivna stvar. Omogućava vam da prepoznate grešku kada je ponovite.
Mogu ja to tebi objasniti, ali ti to ne možeš shvatiti!
Korisnikov avatar
shandu90
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo

Post od shandu90 »

ljubitelj napisao:
shandu90 napisao:Gledam novi xc90 cesto, po meni skroz dobar auto. Samo cenu da koriguju kako treba i nista drugo.

Cene ce korigovati trziste samo po sebi. Dok prodaja i cekanje u redu kupaca postoji cena ce ici nagore ako budu puni magacini i saloni kod dilera cene ce ici nadole.

Prosta osnova ekonomije univerzalno vazeca. Potraznja nove S/V/XC90 serije premasuje ponudu pa logicno cena jeste odredjena adekvatno. A i novi je model, kada ce ako ne na pocetku zivotnog veka biti najveca preporucena prodajna cena...

Cene se formiraju prema lokalnom trzistu i nisu iste u svim zemljama kao sto ni oprema za isti naziv modela nije ista u svim zemljama.

Ne treba zaboraviti da svaki model Volvoa ima standardno u toj ceni kompletan paket bezbednosnih elektronskih sistema dok neki drugi nemaju kao npr nova BMW 5 serija gde je bezbednosni paket (asistencije) opciona doplata.
Opet se dolazi do manje zastupljenosti na ulici. Malo me nervira to njihovo neckanje, kao da pokusavaju da ubede druge zasto da ih kupe praveci uporedne testove. Ili drzi do sebe i to ce ljudi (valjda) prepoznati ili budi kao i ostali. Onda bi koreanci trebali da klepe visu cenu jer u startu nude vise opreme od evropljana. Danas su razlike u materijalima mnogo manje nego ranije, ne igra vise ulogu ko je odakle jer su sirovine svima dostupne i svako svasta moze da napravi. Njima mozda prodaja ide odlicno ali konkurenciju isto tako sramota koliko im dobro ide.

ljubitelj
Reactions:
Pridružio se: 10 Sep 2012, 21:16

Post od ljubitelj »

Nista ne razumem sta si hteo da kazes. Koreanci i imaju vise cene, i podizu stalno cene kako im raste kvalitet konstrukcije i kvalitet izrade.
Volvo top modeli nisu nikada bili jeftini, a cenu mogu da traze (i dobiju) na osnovu kvaliteta konstrukcije i izrade kao sto je bilo sa velikim karavanima u ranijem periodu (kada su ih pravili).
Sada sa V90 koji ako bude visoko kotiran na trzistu kao stari V90 mogu i dobice jaku cenu samo i jedino ako se pokaze da su raskrstili sa Fordovom filozofijom i da su se vratili korenima.

Ako ne, trziste ce brzo kazniti i cena ce naravno morati nanize. Kina, Rusija i SAD su glavni pokazatelji validnosti odmerene cene, tu se proda 80% pa naravno da neces videti cesto na ulici po Evropi a kamoli kod nas.

Kako izgleda prema svemu do sada poznatom ova platforma na kojoj su modeli serije 90 pocevsi od XC90 kao prvog u nizu modela je izvanredno napravljena i odlicno je prihvacena.

Ne odstupa Volvo bitno cenom od neposredne konkurencije za uporediv sadrzaj paketa. A opet sto se bezbednosti tice, a to takodje kosta pri izradi, nema dileme da je vrhunski odradjeno u svemu.
Korisnikov avatar
passenger
Reactions:
Pridružio se: 07 Maj 2016, 10:20
Garaža: KIA Cee'd sw 1.6 crdi Opel Corsa C GSI

Post od passenger »

:kuku:

https://youtu.be/a2EVnETdDxI?t=1m49s
''...and into the forest I go to lose my mind and find my soul''
Korisnikov avatar
Velja
Banned
Reactions:
Pridružio se: 06 Avg 2013, 18:43

Post od Velja »

Ma ovo je bolesno :kuku:
Mogu tačno da zamislim kakav će haos biti po gradu kada sponzoruše počnu da krstare u ovakvim kolima. U jednoj ruci mobilni, a drugom brlja povremeno po volanu kad spusti pogled sa ogledala. Biće krvi do kolena...
Korisnikov avatar
Ji 4Tze
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain

Post od Ji 4Tze »

Pa i sad ih ima, ne samo ženske. U jednoj ruci fon u drugoj pljuga, ne znam čime vozi :mrgreen:
Boringly average, but also perfect for school run mums
Korisnikov avatar
passenger
Reactions:
Pridružio se: 07 Maj 2016, 10:20
Garaža: KIA Cee'd sw 1.6 crdi Opel Corsa C GSI

Post od passenger »

Slika

Slika

Slika
''...and into the forest I go to lose my mind and find my soul''
Korisnikov avatar
nmaric1993
Reactions:
Pridružio se: 15 Maj 2015, 15:13
Garaža: Volvo v40 1.9 TD

Post od nmaric1993 »

Nije razocarao
https://www.youtube.com/watch?v=yi3afe2s3gA
Korisnikov avatar
HKS
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2013, 17:31

Post od HKS »

Pasivna bezbednost je bolja na E klasi, dok je kod Volva bolja aktivna.

Sent from my m2 using Tapatalk
Korisnikov avatar
milosg
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2014, 01:20
Garaža: XC90 D5

Post od milosg »

Pitanje je da li je u realnim sudarima tako. Mnogi napucaju bezbednost za Euro NCAP, a mislim da Volvo već godinama radi mnogo više od toga.
Odgovori