Biciklizam

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
DukeNS
Pobednik Garaža - Head 2 Head lige
Reactions:
Pridružio se: 26 Nov 2012, 17:07

Re: Biciklizam

Post od DukeNS »

Prelepo izgleda bajs!
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Post od pedja »

Što bi naš Ljuba rekao - semi-transportfiets :D

Slika

Holandski transportni bicikl. Postoje i novije verzije (liče, ali su tehnološki ipak u novom dobu), kao i replike ovih starih.
Korisnikov avatar
RobiNS
Reactions:
Pridružio se: 30 Dec 2012, 09:03
Garaža: Vitara 2019 Premium 1.0, Yamaha X Max 125

Post od RobiNS »

Hvala DukeNS

Bravo Peđa, ovo je najsličnije :)
Ko ume da se raduje – ima čemu da se raduje!
A ko ume da pati - često pati i bez razloga! D. Radović
Korisnikov avatar
snork
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:50

Post od snork »

methane.master napisao:Da, kočnica ko na Poniju. Ne sećam se kad sam zadnji put video kontru pogotovu na bajsu sa brzinama
Ali ovo su brzine u zadnjoj glavi. Tu je kontra skoro standardna stvar, tj. možeš da kupiš glavu sa doboš kočnicom - kontrom, doboš kočnicom koju ćeš aktivirati sajlom i ručicom, ili bez kočnice u glavi.

Npr. moja majka ima Shimano Nexus sa 3-brzinskom glavom, a otac Shimano Nexus sa 7-brzinskom, oba imaju kontru.

RobiNS, svaka čast za bajs! :doubleup: Jesi li remont glave radio kao što se vidi na slici - ležajevi osovine i kočnica? Menjač nisi otvarao (to je dosta kompleksnije, ima gomila zupčanika)?
Ђенерал Јанковић
Korisnikov avatar
Sloba
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
Kontakt:

Re: Одг: Biciklizam

Post od Sloba »

Suprugin Gudereit sa Nexus 8 glavom ima kontru, ali i standardnu zadnju V kocnicu. Tako je fabricki reseno.
Korisnikov avatar
RobiNS
Reactions:

Post od RobiNS »

snork napisao:Jesi li remont glave radio kao što se vidi na slici - ležajevi osovine i kočnica? Menjač nisi otvarao (to je dosta kompleksnije, ima gomila zupčanika)?
Snork, zadnja glava je servisirana u servisu (Cikloteci) u NS, ja se ne petljam (fotku je napravio majstor),
praktično je samo podmazana - bila je ispravna ali se povremeno čuo neprijatan zvuk (škripanje) pri kočenju, i malo kliktanje u trećoj,

ne znam šta je tačno rasklopljeno ali sad radi kao sat :D , ne čuje se gotovo ništa ni kada vozim ni kada kočim.
Sloba napisao:Suprugin Gudereit sa Nexus 8 glavom ima kontru, ali i standardnu zadnju V kocnicu. Tako je fabricki reseno.
Slobo, smatram da bi dobro došla i meni jedna takva kočnica, jedino što mi se dopada trenutno je da nema puno sajli...samo jedna za brzine :)
Korisnikov avatar
BAJKER
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:34
Garaža: Suzuki SX4 1.5 MTB Cannondale bike

Post od BAJKER »

Robi. tvoj bajk nema na ramu vec uradjenja mesta gde mogu V break kocnice da se ugrade, kako na zadnjoj tako i na prednjoj viljusci. Takodje gledajuci slike mada ne mogu sa 100% sigurnoscu da tvrdim felne mozda nisu obradjene da bi paknovi kocili na njih. Bajk je tipican ravnicarski.
Slika
Korisnikov avatar
RobiNS
Reactions:

Post od RobiNS »

Možda probušiti rupu kroz prednji blatobran pa staviti onu šipku što direktno pritiska gumu od gore :kezo: to je prava kočnica :D .
Majstor reče da nije problem za kočnice - ne znam kako
- konsultovaću se ako odlučim da stavim pa ću napisati ovde koja je varijanta...
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:
Pridružio se: 11 Jan 2012, 22:37

Post od Bax »

Mnogo lep bicikl, svaka cast.

Evo jedan extra film, drama, ko voli planine i biciklizam...

Kontraverzni IL Pirata - Pantani:

https://www.youtube.com/watch?v=4yYDV-F6deA
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
Korisnikov avatar
speedy stikis
Reactions:
Pridružio se: 01 Jul 2016, 12:27

Post od speedy stikis »

Marco Pantani :uplakan:
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012

Post od grujicd »

Čuo sam da previsok sic može da dovede do povreda jer nije dobro da se noga skroz istegne. Letos sam ga digao, ne baš do te mere ali ipak više nego što sam ikad ranije vozio. I počeo je da mi se javlja bol u desnom kolenu, ali nemam pojma da li može da bude povezano. Juče sam na pola vožnje spustio sic na staru meru i čini min se da je bilo bolje, ali me je već bolelo i samo sam se dovukao kući. Da li je neko imao slične probleme?
Korisnikov avatar
shandu90
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo

Post od shandu90 »

Ne treba do kraja da se digne, mora koleno blago savijeno da bude kad vrtis pedale da ne bi ligamente raz..bao. Ne valja ni kad je spusteno previse. Probaj da vrtis malo u mestu, da vidis da li ti visina odgovara. Mene boli jedino posle zesce voznje u visokoj brzini.

Sent from my LG-H440n using Tapatalk
Korisnikov avatar
snork
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:50

Post od snork »

grujicd napisao:Čuo sam da previsok sic može da dovede do povreda jer nije dobro da se noga skroz istegne. Letos sam ga digao, ne baš do te mere ali ipak više nego što sam ikad ranije vozio. I počeo je da mi se javlja bol u desnom kolenu, ali nemam pojma da li može da bude povezano. Juče sam na pola vožnje spustio sic na staru meru i čini min se da je bilo bolje, ali me je već bolelo i samo sam se dovukao kući. Da li je neko imao slične probleme?
Imao sam. :) Ispruženija noga u donjem položaju omogućava da se razvije veća snaga. Zbog toga sam svojevremeno malo po malo podizao sedište, pa mi se desilo isto što i tebi. Kao što kaže Shandu, noga nikada ne sme biti baš skroz ispružena.

Kada se visina sedišta podešava na granicama max. visine, onda je jako bitna i pozicija napred-nazad, kao i ugao i dužina lule volana, dužina kurbli pedala (mnogo je kritičnije podizati sedište sa 175 mm nego sa 170 mm kurblama), kao i položaj noge na pedalama (za one koji imaju SPD, pa mogu da podešavaju pločice). Bukvalno jedan milmetar može da znači razliku između ekstra vožnje i mučenja. Posebno obrati pažnju da se podizanjem sedišta ono udaljava i po horizontali, što često treba kompenzovati pomeranjem prema napred.

Kada je sedište malo niže, onda su sva ova podešavanja mnogo manje kritična. Tako da savetujem da ga ipak ne podižeš previše.
Ђенерал Јанковић
Korisnikov avatar
BAJKER
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:34
Garaža: Suzuki SX4 1.5 MTB Cannondale bike

Post od BAJKER »

Vozim ovih dana bajk redovno, danas isao do Batajnice do drugara, niz vetar konstantno 40, na mahove ga navucem i 45+ km a da se ne umorim, vetar pomaze ali zato u povratku 17-18 na sat a kad dodje do 20 ja happy. :kezo:
Slika
zuzazu
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:13

Post od zuzazu »

Moglo bi to i bolje.

Da vozis karbonca, prosto bi leteo :D
Odgovori