Edy napisao: Disk se trosi to je jasno ali on nema neke obloge ili slicno pa kad se to istrosi da struze?
Za disk ne znam da li su uveli, kod plocica postoji upravo to da kada se potrose na minimum pocinje druga mesavina koja struze i zvucno upozorava da su plocice za zamenu. To je kod auta koji nemaju lampicu za pokazivanje potrosenosti plocica nesto sto se koristi. Jednostavno, efikasno, ne kvari se.
Ne znaci da ce istog trena da se raspadnu plocice ali obicno to je tvrd i hrapav sloj pa ubrzava trosenje/ostecenje diskova.
Ako vec postoji sumnja u kocnice a majstor nije izmerio stanje, mozda da posetis nekog drugog majstora ili prosto sam skines tocak i zaviris. To ti je svega par minuta posla.
Ili ako ne zelis sam poseti vulkanizera da ti on skine tocak, jos brze pa sam zaviri i pogledaj stanje.
Vizuelno se lako uocava potroseni disk kao i potrosene plocice na skoro svim modernim autima pa je valjda tako i kod ovog modela reseno.
U ovo vreme, kocnice i gume su osnova voznje, ako to ne valja nije auto spreman za put.
Disk potrosen ogromnih 1-2mm je odavno za smece, sa takvim diskom vozis sa glavom u torbi. Potroseno preko svake mere. Izvini, ako nemas novca da odrzavas kocnice u ispravnom stanju bolje je da parkiras auto. Ovako i sebe i druge dovodis u veliki rizik.
Kako si opisao stanje diskova, tebi su kocnice bile odavno za kompletan remont.