Zanimljivi oglasi

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
Mr.Rotor
Reactions:
Pridružio se: 18 Sep 2014, 21:42
Garaža: ПОЛУПРЕМИЈУМ

Re: Zanimljivi oglasi

Post od Mr.Rotor »

Mi volimo traktore...

Slika
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
Kontakt:

Post od Delija »

Dzimrije... :)
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58

Post od starac vujadin »

kragujevac napisao:Na nemackom Jaguar forumu (Jaguar-Forum.de) ima ljudi koji su presli sa 4.2L (298KS) na 5.0 (375KS) i velika vecina njih nije bas preterano zadovoljna. Mada, to je zanovetanje na orbitalno visokom nivou, tako da te kritike svako polunormalan moze da uzme sa velikom dozom rezerve. Ja licno sam probno vozio jednog 5.0 i nemam apsolutno nista da mu zamerim, ali specijalno taj primerak nije imao grejanje (koznih) sedista i imao je "srednju" multimediju. Bio je reimport iz italije, sto mu svakako nije pozitivna strana. Jedino sto me je "razocaralo", ako se to tako moze reci, je zvuk motora, koji je nekako slicniji mom R6 nego nekom V8 atmosferskom motoru.
Meni licno tema V8 i nije toliko ekstremno vazna, posto se u Minhenu vozi sve zivo, tako da se sa tim autom i ne upada posebno u oci. Ne zelim turbo, ne zelim kompresor, jednostavno hocu obican motor. Ne jurim nikuda, svuda vozim po ogranicenju. Necu ni dizele. Po mom , drugim ljudima apsolutno neobavezujucem i nebitnom misljenju, dizel je gorivo za poljoprivredne masine, a ja vozim Auto. Jedan od razloga sto trazimo V8 uprkos cinjenici da "ne mora bas" je to sto zadnjih desetak godina vozimo R6, pa ono, ajdsad, da vidimo kako to sve izgleda sa osam cilindara.
Ja sam verovatno jedini fanatik na svetu kome je multimedija vazniji kriterijum od potrosnje, performansi i tako toga.
Ono što sam čitao kod Engleza je da 4.2 ima malo reskiji zvuk i da se malo življe obrće, ali sve ostalo je na strani 5.0. Rezak zvuk i nija baš neka ultra bitna kategorija za vozilo kakav je XF, a da nije neka R verzija.
Jaguar je izbacio model XF, a tada nije izbacio novu generaciju motora kako benzin, tako i dizel, pa je to u hodu radio, a posle izbacio i manje motore i sve promene su bile nabolje. Sad su 2.2 dizel koji nije bio mator motor zamenili sa 2.0 dizelom...malo čudno, ali ovaj motor od 2 litra se pokazuje bolje nego 2.2 pre svega u mirnoći rada.
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

I kod Mercedesa 2.0 novi dizel mirnije radi, mada mislim da je to vise do godista razvoja motora, nego do kubikaze.
I ja bih jurio 5.0, ali opet, ako ne moze da ze nadje za ok cifru sa tom opremom, dzaba sto je bolji.

Sent from my SM-G935F
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
kragujevac
Reactions:
Pridružio se: 16 Jul 2016, 08:46
Garaža: Jaguar XF 4.2 V8 (NA)

Post od kragujevac »

Ovaj 5.0 koji smo probali je bio 2010 godiste sa 34000km i kostao je 23000€. Ali voziti Auto sa koznim sedistima bez grejanja po Bavarskoj nije zanimacija koju treba cesto upraznjavati. A nadogradnja je finansijski nemoguca misija, posto su sve komande preko Touchscreen-a, tako da nisam ulazio u dublju tematiku. To sto je Reimport iz Italije je samo betoniralo odluku.
Za bolesnike postoji bolnica, za ludake ludnica. Samo za budale nema ništa, zato ih se toliko i nakotilo.
Ljuba Moljac
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Post od Day Walker »

Nemoguće da ima kožna sedišta a da nema grejače?!
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Korisnikov avatar
passenger
Reactions:
Pridružio se: 07 Maj 2016, 10:20
Garaža: KIA Cee'd sw 1.6 crdi Opel Corsa C GSI

Post od passenger »

Ma što nemoguće, ima pacijenata. Drug naručivao 82000 eura W212, čekao par meseci. Uzeo webasto umesto grejača sedišta, a nije ga 2x palio.
Poslednja izmena od passenger u 28 Dec 2016, 17:38, izmenjeno 1 put ukupno.
''...and into the forest I go to lose my mind and find my soul''
Korisnikov avatar
kragujevac
Reactions:

Post od kragujevac »

Vrlo moguce, ako su auti po defaultu radjeni za Italiju/Spaniju/Portugaliju.
Video sam ih bar 10 do sada.
Kad vidis da neko poruci Auto od 75-80 hiljada €, poruci extra Soft Grain kozu za apsolutno bolesnu sumu novca, a da na auto ne stavi prednje senzore za parkiranje od par stotina evra, onda mozes samo da se cudis kakve sve gluposti ljudi mogu da naprave. :glavomuzid:
Za bolesnike postoji bolnica, za ludake ludnica. Samo za budale nema ništa, zato ih se toliko i nakotilo.
Ljuba Moljac
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Post od Day Walker »

Pa pazi, kod većine proizvođača kožna sedišta vuku grejače kao opremu.
Zato mi je nelogično da bilo koji noviji auto ima kožu bez grejača :-|
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Korisnikov avatar
kragujevac
Reactions:

Post od kragujevac »

I meni je to sacuvaj boze nelogicno, da ne kazem glupo. Ali postoji, u to sam se licno vise puta uverio.
Ljuba Moljac
Korisnikov avatar
passenger
Reactions:

Post od passenger »

Čak i Fiat 500L uz kožu ima grejače (sem za USA tržište, čini mi se).
kragujevac napisao:Na nemackom Jaguar forumu (Jaguar-Forum.de) ima ljudi koji su presli sa 4.2L (298KS) na 5.0 (375KS) i velika vecina njih nije bas preterano zadovoljna. Mada, to je zanovetanje na orbitalno visokom nivou, tako da te kritike svako polunormalan moze da uzme sa velikom dozom rezerve. Ja licno sam probno vozio jednog 5.0 i nemam apsolutno nista da mu zamerim, ali specijalno taj primerak nije imao grejanje (koznih) sedista i imao je "srednju" multimediju. Bio je reimport iz italije, sto mu svakako nije pozitivna strana. Jedino sto me je "razocaralo", ako se to tako moze reci, je zvuk motora, koji je nekako slicniji mom R6 nego nekom V8 atmosferskom motoru.
Meni licno tema V8 i nije toliko ekstremno vazna, posto se u Minhenu vozi sve zivo, tako da se sa tim autom i ne upada posebno u oci. Ne zelim turbo, ne zelim kompresor, jednostavno hocu obican motor. Ne jurim nikuda, svuda vozim po ogranicenju. Necu ni dizele. Po mom , drugim ljudima apsolutno neobavezujucem i nebitnom misljenju, dizel je gorivo za poljoprivredne masine, a ja vozim Auto. Jedan od razloga sto trazimo V8 uprkos cinjenici da "ne mora bas" je to sto zadnjih desetak godina vozimo R6, pa ono, ajdsad, da vidimo kako to sve izgleda sa osam cilindara.
Ja sam verovatno jedini fanatik na svetu kome je multimedija vazniji kriterijum od potrosnje, performansi i tako toga.
Šta kaže pouzdanost na forumima? Ja sam malo prelistao, dosta zadovoljnih ima medju vlasnicima 3.0d. Jedan je sa Audija prešao na XF, jer ga je Audi a5 smarao kvarovima, stalno je visio po servisima. Kod Jag je radio par sitnica, ništa skupo.

Dobro, ljudi odaberu dizele iz više razloga, kao što su potrošnja, postprodaja i održavanje u odnosu na V8 (mada dve turbine, pumpe ludila sve to može da košta beskonačno para i da ''jeftin'' dizel ispadne na kraju skup.

Kako je sa delovima? Koliko su diskovi, pločice i šta se još redovno menja? Je l bi održavao u Jaguaru ili naručivao delove i kod svog majstora?
Kakva je potrošnja kod njega? Verujem 15 u gradu, 8-9 magistrala i 10-11 autoput?
Korisnikov avatar
kragujevac
Reactions:

Post od kragujevac »

AutoBild je testirao XF 3.0d sa 275KS na 100.000km, i nisu imali ama bas nikakvih problema. XF 4.2 nije na tako duge staze zvanicno testiran, ali vlasnici koji imaju volje da pisu o tome, hvale ga ono bas-bas.

Delovi apsolutno nisu tema za razmisljanje, u Nemackoj svaki veci grad ima prodavce i servise za Jaguara i Land Rovera (JLR). Cenovno su na nivou "nemacke trojke". A odrzavao bih ga u http://british-royal-cars.de/. To mi je bukvalno u komsiluku a nije oficijelni jaguarov servis. Za planirano odrzavanje delovi mogu da se poruce i iz Engleske. Povoljniji su, a isporuke je u vrh glave za sedam dana. Potrosnja kocnica je nesto malo veca nego kod ABM, ali ajdsad, da ne cepidlacimo.

Potrosnju si dobro procenio (samo malo precenio). :thumbup: .
Ljuba Moljac
Korisnikov avatar
passenger
Reactions:

Post od passenger »

Ništa, uzimaj taj V8 pa da utanačimo odmore u isto vreme i da se testira to ka Botunju i nazad :thumbup:
Korisnikov avatar
Gaginh0
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:16
Garaža: Nemam garažu :(

Post od Gaginh0 »

http://www.polovniautomobili.com/putnic ... eon-20-tdi

Bas lep primerak, jedino me buni cena, a i kilometraza, Obrenovac... :think:

Markoni?
BOJ SE OVNA, BOJ SE GOVNA, A KAD ĆU ŽIVETI?

Slika
Korisnikov avatar
Markoni
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:47

Post od Markoni »

Pa nema sta da te buni, deluje da je skoro uvezen. Nesto neprirodno sija, kao da je skoro ofarban.
Ne znam auto.

Tapatalk Post
Odgovori