Evo sledećeg kandidata za povratak u Sirbistan.
- Lord Vader!
- Yes Master!
- Rise!

Sent from mTalk
Ne znam sta pisu, al nisu komentari merodovni, filtrira se to dobroFloyd napisao:Ne mogu da verujem da porediš plate u javnom i privatnom sektoru u Srbiji... bez obzira na zanimanje. Novac koji dobiješ od privatnika je sigurno višestruko zarađen, što ne važi za javni sektor generalno.vamik napisao:Pitanje za Deliju: sto sam ja losiji nego ti da nikad necu moci zaraditi za BMW? Ne mislim licno na tebe.
A godina skolovanja i ucenja sigurno imam vise.
Što se tiče konkretno zdravstva u Srbiji, slažem se da je na očajnom nivou ali nema teoretske šanse da se popravi tek tako, bez ozbiljnog povećanja cena usluga... a to je nemoguće u današnjoj Srbiji.
B92: "Razmatra se vraćanje obaveznog služenja vojske" http://www.b92.net/info/vesti/index.php ... id=1215865
Čitam komentare i ne verujem koja smo mi kita od naroda
Jok, samo mislim i iskustvo mi pokazuje da veliki broj (verovatno i vecinu) savrseno zabole. Dosli su na posao da im prodje radno vreme i to je to - ako odrade nesto, odradili su. Kao u staro dobro Titovo vreme ili kao neka Mica salterusa u SUP-u. I non-stop trabunjaju o svom dugom skolovanju, tituli, bla-bla, truc i nipodostavaju sve druge prodesije... Voleo bi da neko od njih odradi samo par dana mog posla, pa onda da pricamo o tome kako nema odgovornosti i nema stresa...Grujic napisao:Delija je jasno šta misli (doktori su stoka), za ljubitelja relativno, al za tebe nije bilo.
methane.master napisao:Kucamo na vrata starih zaboravljenih asova...
Evo sledećeg kandidata za povratak u Sirbistan.
- Lord Vader!
- Yes Master!
- Rise!
![]()
Da, upravo tako. Trazili su da bude po njihovom i da nesto sto bi mogao da uradim u redovnom radnom vremenu obavim bas u 3 nocu u njihovim prostorijama. U takvim slucajevima imam ekstra tarifu van redovne cene.perfiko napisao:E sad jbg, novac ti nije bitan, posao radiš zato što je zanimljiv i može mnogo da se nauči, al si ih za svaki slučaj odrao.
Takve smene u urgentnom su praksa svuda u svetu, nemoj mudrovati na prazno. Sestra mi je lekar u Los Anđelesu, čuvena Sedars Sinai bolnica, kao stažista je godinu dana imala radne nedelje od MINIMUM 100 radnih sati. Nakon toga je, kad je primljena za stalno, radila manje ali opet ima smene od 24h ili čak i više.Ji 4Tze napisao:Imam komšinicu radi u urgentnom, ono je prosto jezivo, da neko ko se bavi urgentnim lečenjem ljudi radi 24h u smeni. Kao na ratištu, PTS u najavi.
Ovo pomenuto svi pričaju, al niko ne shvata da to ne mora da bude greška u tom smislu kako je predstavljaju (bahatost, nezainteresovanost, bolekurčija, teška nestručnost..), samo što kada se radi o tome najviše boli pa je prirodno tražiti krivicu.Ji 4Tze napisao:Evo u mom bliskom okruženju od npr 10 odraslih tri smrti zbog nebrige i loše dijagnoze i jedne lakome (i preuranjene) dijagnoze za tešku bolest (koja implicira trajni invaliditet). Verujem da to svako ima, sem možda zdravstvenih radnika jer se znaju ili razumeju međusobno. Možda je kod njih na nivou statistike, kod običnih građana je redovna pojava.
Poenta je, da ti ovo ne znašJi 4Tze napisao:Poenta je da zaposleni u zdravstvu nisu svesni odgovornosti koju imaju,
Evo najiskrenije nisam ukapirao do kraja, al svejedno ne vidim vezu između toga što napisa i što pijani/drogirani/kakvigod idioti nakon tuče ili saobraćajke mogu da te psuju i prave haos u ordinaciji - bez posledica.Ji 4Tze napisao: Kako su se akcije umnožavale godinama, zbog lošeg ekonomskog stanja i nerazumevanja odgovornosti koje imaju, tako su i reakcije pacijenata dobijale na broju i zato imamo to što danas imamo, nasilje u ordinacijama.
Ja prvi kažem da su lekari potcenjeni ali je potpuno nerealno prebacivati nekom za visinu plate u privatnom sektoru... pa još u Srbiji gde prava radnika skoro ne postoje pa je na svakom pojedincu da se sam izbori za svoj status.perfiko napisao:@Floyd
Za 90 % zanimanja jeste tako, ali zdravstvo je malo specifično. Mislim da Delija ne radi po smenama, mena dežurstva vikendom i praznicima, teško da će dobiti poziv u pola noći da dođe na posao jer se prevrnuo autobus i ima 50 povređenih, pa dežurni ne može sam. Odgovornost je svakako veća na hirurgu, nego na programeru ili mehaničaru...
Čak u većini privatnih klinika nema ni pola od ovoga što sam nabrojao.
Teško je zdravstvo porediti sa drugim zanimanjima, mada nemam ništa protiv da se ukine obavezno zdravstveno, pa neka ljudi plaćaju kome i koliko žele. Treba ostaviti taj izbor, tu se slažem sa Delijom. Opet, treba biti i svestan rizika svog odabira, a to mu svakako niti jedno privatno osiguranje neće predočiti.
Ne radim po smenama, ali dezuram i vikendima i nocu i praznicima (24/7 kada je moja "smena"). U proseku imam nekih 40-50 sati mesecno, od cega 2/3 nocnih, provedenih u aktivnom support-u klijentima ili kolegama na terenu - znaci u "intervenciji", a ne cekajuci poziv ili ispijajuci kafu. Naravno, ne radim to za DZ iliti radim to da bih imao vecu platu na racun toga, a takodje sam na taj nacin "u toku" i sa delovima softvera na cijem dizajnu i razvoju nisam radio - redovan "dnevni" posao mi je nesto sasvim drugo.perfiko napisao:Mislim da Delija ne radi po smenama, mena dežurstva vikendom i praznicima, teško da će dobiti poziv u pola noći da dođe na posao jer se prevrnuo autobus i ima 50 povređenih, pa dežurni ne može sam...