Mobilne telekomunikacije

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
shandu90
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo

Re: Mobilne telekomunikacije

Post od shandu90 »

Huawei sam uzeo davno jos cim su dosli u Srbiju, imao sam jos par modela posle. Od svih kineza su mi najdrazi, samo da malo pojacaju servisnu podrsku u Srbiji. Nije problem platiti i malo vise koliko je problem da se jurim sa majmunima po servisima ili da stave katanac za kratko vreme a 'garancija' vazi. Zato i razumem ljude koji nose Samsung :D

Sent from my LG-H440n using Tapatalk
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Ja ne znam sta se ovde desava, kao da sto manje koristim telefon, baterija krace traje...

Evo od sinoc sasvim dibar rezultat baterije, sa sve 2 sata youtuba na 4g mrezi u kolima u pokretu, dakle sa sve menjanjem prijemnika.

SlikaSlikaSlika

Sent from my SM-G935F
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
marketman
Reactions:
Pridružio se: 01 Okt 2015, 11:52
Garaža: Toyota Rustolla 1.6 astmo

Post od marketman »

Probaj ovo ako ti se cedi baterija dok ne koristis telefon
Settings > backup & reset > backup my data - OFF
Edit: I tapni na grafik, pa vidi da li telefon ide u deep sleep
Xepoj87
Reactions:

Post od Xepoj87 »

Ne desava se nista kada tapnem na grafik. A bekap necu da iskljucim, mada on svakako ne trosi bateriju znacajno, posto mi je oduvek ukljucen. Isto mi je i gps ukljucen uvek, ali od pre nedelju dana baterija mnogo krace traje.
Pojavio mi se neki "cell standby" kao potrosac, a ranije ga nije bilo. Pre neki dan mi je svukao 25% baterije.

Slika

Sent from my SM-G935F
Poslednja izmena od Xepoj87 u 06 Jan 2017, 15:48, izmenjeno 1 put ukupno.
Korisnikov avatar
Mladen7
Reactions:
Pridružio se: 10 Jul 2014, 17:11
Garaža: Alfa Romeo 159 1.9 JTDm 16v Sportwagon

Post od Mladen7 »

Jel si ono beše pominjao da je do poslednje ispravke sistema sve bilo bolje-onda je verovatn do toga , nzm šta bi drugo :nemampojma: . Možda ako možeš povratak na staro podešavanje ili da čekaš novu ˝zakrpu˝ sistema, verujem da će brzo provaliti problem obično su ažurni u Samsungu.
shandu90 napisao:Huawei sam uzeo davno jos cim su dosli u Srbiju, imao sam jos par modela posle. Od svih kineza su mi najdrazi, samo da malo pojacaju servisnu podrsku u Srbiji. Nije problem platiti i malo vise koliko je problem da se jurim sa majmunima po servisima ili da stave katanac za kratko vreme a 'garancija' vazi. Zato i razumem ljude koji nose Samsung :D

Razumem ja svačiji izbor iz više raznih razloga , a za Samsung što kažeš ima ubedljivo najviše iskustva u servisiranju, a i dosta objektivnog kvaliteta nema šta tu.
Ovi (Huaw) će valjda pojačati serv. mrežu a i ide to sa otvaranjem one ovlašćene prodavnice, za korisnički servis znam da radi odavno koristio sam, korektni su.
Mada da budem objektivan neki model pre više god koji sam imao bio je njah bzv, ovo u poslednjih nekoliko god je znatno bolje. Jedni od retkih imaju malo oslabljen top model po ceni srednje klase i još nekoliko vrlo zanimljivih modela...
Korisnikov avatar
marketman
Reactions:
Pridružio se: 01 Okt 2015, 11:52
Garaža: Toyota Rustolla 1.6 astmo

Post od marketman »

@xepoj jel ti ukljucen location history reporting?
A sto se tice onog data backupa, to je bilo uzrok heavy draina. Gomili ljudi sam tako resio sve probleme sa baterijom
Korisnikov avatar
shandu90
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo

Post od shandu90 »

Mladen7 napisao:Jel si ono beše pominjao da je do poslednje ispravke sistema sve bilo bolje-onda je verovatn do toga , nzm šta bi drugo :nemampojma: . Možda ako možeš povratak na staro podešavanje ili da čekaš novu ˝zakrpu˝ sistema, verujem da će brzo provaliti problem obično su ažurni u Samsungu.
shandu90 napisao:Huawei sam uzeo davno jos cim su dosli u Srbiju, imao sam jos par modela posle. Od svih kineza su mi najdrazi, samo da malo pojacaju servisnu podrsku u Srbiji. Nije problem platiti i malo vise koliko je problem da se jurim sa majmunima po servisima ili da stave katanac za kratko vreme a 'garancija' vazi. Zato i razumem ljude koji nose Samsung :D

Razumem ja svačiji izbor iz više raznih razloga , a za Samsung što kažeš ima ubedljivo najviše iskustva u servisiranju, a i dosta objektivnog kvaliteta nema šta tu.
Ovi (Huaw) će valjda pojačati serv. mrežu a i ide to sa otvaranjem one ovlašćene prodavnice, za korisnički servis znam da radi odavno koristio sam, korektni su.
Mada da budem objektivan neki model pre više god koji sam imao bio je njah bzv, ovo u poslednjih nekoliko god je znatno bolje. Jedni od retkih imaju malo oslabljen top model po ceni srednje klase i još nekoliko vrlo zanimljivih modela...
Fin je p9 lite, drndao sam ga malo u bigu jer me je drugarov p8 lite zaintrigir'o malko. Za sprdnju tipa igrice i ostalo ima da kupim konzolu, moram se odvici od buljenja u ekran.

Korisnikov avatar
blaugrana
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 17:08

Post od blaugrana »

Bolje nista ne dirati, kad telefon dobro radi.
Tako sam i ja skinuo update, pa posle procitao da takodje baterija curi.
Srecom nisam ga instalirao, ali mi zauzima preko potrebno mesto (skoro 1gb).

Xeroj, nemoj samo da ga zavrnes u zid ;)

Sent from my SM-J500FN using Tapatalk
Xepoj87
Reactions:

Post od Xepoj87 »

Haha, necu, odvikao sam se od toga :kezo:
Jbg, cekam sada novi update ma 7icu, videh na benchmarku sada da svima srce bateriju od decembarskog updatea...

Sent from my SM-G935F
nenad.fil
Reactions:
Pridružio se: 21 Maj 2012, 19:16

Post od nenad.fil »

Ja imam 7.0 beta 1 dok ne stigne zvaničan update i baterija je fantastična

Sent from my SM-G935F using Tapatalk
Korisnikov avatar
dusman
Reactions:
Pridružio se: 16 Avg 2013, 15:06

Post od dusman »

Meni tek na 7-mici poceo da srce vise bateriju.
Na 6-ici bilo bar za 20% bolja baterija.
I to je 7 stabile, na beti bilo jos i gore.

Sent from my ONEPLUS A3003 using Tapatalk
Postujte saobracajne propise!!!
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Xepoj87 napisao:Uradili u decembru neki update na s7e od oko 250mb, baterija mi je 30% slabija, popizdeo sam. Sada cekam da masovno izbace android sedmicu za koji dan, pa cu da uradim reset i sve da razjebem sa ovog sranja koje su napravili.

Sent from my SM-G935F
Očekivano. Namerno to rade.

Na N3 svaki veći update je skinuo po 2 sata baterije. Počeli smo od 9-10 kad je stigao, pa sad do plafon 4. Nije do baterije, kupljena je nova originalna pre par meseci.

Tapatalk
Korisnikov avatar
DukeNS
Pobednik Garaža - Head 2 Head lige
Reactions:
Pridružio se: 26 Nov 2012, 17:07

Post od DukeNS »

Zbog cega bi to radili?
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

I kolega koji ima iPhone 6 se žali da mu telefon pravi probleme otkako je izašla sedmica, baterija mu drži malo više od dva sata, popizdeo.

TT
Xepoj87
Reactions:

Post od Xepoj87 »

Dosao sam do zakljucka da se baterija vise trosi samo kada se telefon slabo koristi, pa se dobije mali soc, a baterija se potrosi.
Kada telefon radi, nista vise ne trosi bateriju.

SlikaSlika

Sent from my SM-G935F
Odgovori