Floyd napisao:Više sam mislio na apsurd srpskog tržišta. U zemlji koja nema nikakvu ekonomiju, gde je prosečna plata najniža u Evropi a nezaposlenost najveća, bukvalno se razgrabe stanovi koji koštaju kao u evropskim metropolama. A da se ne lažemo, Beograd je rupa u odnosu na većinu evropskih gradova.
Da ne pričamo o kvalitetu mnogih "luksuznih" novogradnji. Svakakvih priča sam se naslušao. To je luksuz samo na prvi pogled.
Apsurda u pojedinacnim slucajevima naravno da ima, ali nikako ne bih rekao da se celo trziste prodaje nekretnina moze tako okarakterisati.
Ponuda nekretnina na visem nivo je slaba i jednostavno odnos ponude-potraznje je definisao neke stvari, a pritom mislim da u globalu i te kako nije doslo do ozbiljno visokih/nerelanih cena.
U evropskim metropolama, stanovi ekvivalentni ovome o cemu je ovde rec, kostaju i po 10x vise.
Ekonomska situacija SRB u globalu jeste veoma losa, ali kao i svuda, postoji grupacija ljudi i delatnosti koji ostvaruju velike ili vece prihode i tu ne vidim neki problem. Pri tome u prici o ovakim nekretninama i njihovim cenama, radi se o Beogradu i specificno uskom uzorku.