Beograd

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
Darko
Reactions:
Pridružio se: 12 Sep 2012, 16:05
Garaža: Fiat Stilo 1.9 Mjet

Re: Beograd

Post od Darko »

Kabal napisao:Minhen 10-tak km od centra kvadrat oko 6 hiljada...
Slicno pitanje kao i za bg, kako kupe stan u minhenu 6-8000e za kvadrat, sa platama oko 2 soma eura mesecno (moj prijatelj web i graficki dizajner sa iskustvom je u minhenu imao 1800e) :zbunjen:
Korisnikov avatar
samo polako
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:15

Post od samo polako »

Već sam pomislio da niko nije primetio ovaj komentar. :)
Mada ni ne očekujem da će neki to komentarisati.

Imam rođake i prijatelje u Nemačkoj i kukaju da su cene kvadrata skočile. I to na celoj teritoriji ne samo Berlin.
Kažu od kako je počela Sirijska kriza sve je poskupelo.
Isto kažu da su bogati Arapi pokupovali sve na dobrim lokacijama i možda je to odgovor na pitanje odakle pare.
Mene zanima da mi vi mene kazete gde ima jevtina kavurma, čvarci... Mene to brine jutros...
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58

Post od starac vujadin »

Nemci uglavnom ne kupuju nekrentine, nego ih iznajmljuju. Samo Švajcarci još manje kupuju nekretnine od Nemaca u Evropi.
Korisnikov avatar
aviator
Banned
Reactions:
Pridružio se: 24 Nov 2014, 10:41
Garaža: Peugeot 308 1.6 HDI

Post od aviator »

Pamte B-17 i Lankastere.
Korisnikov avatar
samo polako
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:15

Post od samo polako »

I slušaju onu genocidnu Bajaginu pesmu Berlin.
Mene zanima da mi vi mene kazete gde ima jevtina kavurma, čvarci... Mene to brine jutros...
Korisnikov avatar
sebekkg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:18

Post od sebekkg »

Moze li neka preporuka gde je ok parkirati auto, blizu OS "Jovan Sterija Popovic"? Da se moze ostati par sati.
Slika
Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester

Post od Uroš S. »

Gde god nađeš u Japanskoj, Nehruovoj, ili unutar blokova 62 i 63 (njih deli Nehruova). Koliko znam nigde nema zone u blizini. Osim ako baš skoro nije bilo nekih promena. Možeš i na parkinge od Disa i Tehnomanije pa malo peške.

RN3 Pro via TT
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

Darko napisao:
Slicno pitanje kao i za bg, kako kupe stan u minhenu 6-8000e za kvadrat, sa platama oko 2 soma eura mesecno (moj prijatelj web i graficki dizajner sa iskustvom je u minhenu imao 1800e) :zbunjen:
Sa takvom platom ne može da kupi takav stan. Kupuje jeftinije u starim zgradama. Ali kao što je rekao Starac, u Nemačkoj uglavnom iznajmljuju čitav život. Oni sa malim primanjima (valjda do 1000 evra) imaju pravo na državne socijalne stanove gde kirija nije skupa.

Nekretnine kupuje srednja klasa a oni imaju primanja minimum duplo veća od navedenih.
Poslednja izmena od Floyd u 27 Feb 2017, 16:01, izmenjeno 1 put ukupno.
Korisnikov avatar
snork
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:50

Post od snork »

aviator napisao:Pamte B-17 i Lankastere.
To! :D Htedoh da napišem u drugoj temi gde je neko poslao sliku Drezdena, kako nisu lepo izravnali, :mrgreen: ali sam se uzdržao. Ipak je to prijateljski ex-DDR, a ima i dosta slovenskog stanovništva (Lužički Srbi).

A skotovi Amerikanci su ga sravnili sa zemljom samo zato što su znali da će taj deo Nemačke doći pod sovjetsku vlast, pa da totalno unište industriju i naprave što veću štetu.
Ђенерал Јанковић
Korisnikov avatar
Nikolaa
Reactions:
Pridružio se: 09 Feb 2014, 10:58
Garaža: Reasonably Priced Car

Post od Nikolaa »

sebekkg napisao:Moze li neka preporuka gde je ok parkirati auto, blizu OS "Jovan Sterija Popovic"? Da se moze ostati par sati.
mozes ispred da nadjes bukvalno, ako imas srece, imas i novogradnju bas preko puta skole gde je veci parking(tamo obicno ima mesta, makar bilo svaki put kad sam tamo parkirao), sve je slobodno za parkiranje... u bloku otprilike gde vidis prazan prostor mozes da parkiras :D
Kabal
Reactions:
Pridružio se: 05 Avg 2015, 10:01
Garaža: Volvo XC60 D5 AWD

Post od Kabal »

Floyd napisao:
Darko napisao:
Sa takvom platom ne može da kupi takav stan. Kupuje jeftinije u starim zgradama. Ali kao što je rekao Starac, u Nemačkoj uglavnom iznajmljuju čitav život. Oni sa malim primanjima (valjda do 1000 evra) imaju pravo na državne socijalne stanove gde kirija nije skupa.

Nekretnine kupuje srednja klasa a oni imaju primanja minimum duplo veća od navedenih.
Drugar ga uzeo pre 10-tak godina cini mi se, tad je bio oko 3500€, sad je u tom kraju 6000€, strasne cene...

Tapatalk
Korisnikov avatar
ljuba
Reactions:
Pridružio se: 19 Sep 2013, 19:52
Garaža: X-trail

Post od ljuba »

A na granici sa Holandijom ima kuca od 8.000 do 15.000 eur-a sa placom da biras. Mora da se sredjuju, ali imaju sve prikljucke. Ja sam razmisljao da uzmem jednu da se prijavim tamo da registrujem jeftinije auto. A i porezu su im mali - u poredjenju sa Holandskim. Mnogi Holandski penzioneri, prva stvar sto urade je pravac Nemacka :) Ili pak u Passau - jako lep kraj leti i zimi - mogucnost skijanja u blizini. Stan u novijem soliteru super sredjen 55m2 za 50.000 eur.
Korisnikov avatar
VVWOB
Reactions:
Pridružio se: 24 Avg 2013, 12:56
Garaža: A35 AMG

Post od VVWOB »

Floyd napisao:Više sam mislio na apsurd srpskog tržišta. U zemlji koja nema nikakvu ekonomiju, gde je prosečna plata najniža u Evropi a nezaposlenost najveća, bukvalno se razgrabe stanovi koji koštaju kao u evropskim metropolama. A da se ne lažemo, Beograd je rupa u odnosu na većinu evropskih gradova.

Da ne pričamo o kvalitetu mnogih "luksuznih" novogradnji. Svakakvih priča sam se naslušao. To je luksuz samo na prvi pogled.
Apsurda u pojedinacnim slucajevima naravno da ima, ali nikako ne bih rekao da se celo trziste prodaje nekretnina moze tako okarakterisati.
Ponuda nekretnina na visem nivo je slaba i jednostavno odnos ponude-potraznje je definisao neke stvari, a pritom mislim da u globalu i te kako nije doslo do ozbiljno visokih/nerelanih cena.

U evropskim metropolama, stanovi ekvivalentni ovome o cemu je ovde rec, kostaju i po 10x vise.

Ekonomska situacija SRB u globalu jeste veoma losa, ali kao i svuda, postoji grupacija ljudi i delatnosti koji ostvaruju velike ili vece prihode i tu ne vidim neki problem. Pri tome u prici o ovakim nekretninama i njihovim cenama, radi se o Beogradu i specificno uskom uzorku.
Korisnikov avatar
methane.master
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
Garaža: Clio III ph2 1,2 16V

Post od methane.master »

Minvajl in BG :thumbdown:

Objekti na košutnjaku dobili nove vlasnike

Sent from mTalk
Širim haos!
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

"Blic" piše da je Đoković nedavno potpisao ugovor sa Republičkom direkcijom za imovinu o kupovini vile u Ulici Beogradskog bataljona i tako je postao vlasnik objekta u kojem je bio zakupac prethodne četiri godine. Po kojoj ceni je prodata vila nije poznato, a minimalna cena u oglasu je bila 311.129 evra. Nekretnine su kupili i Jelena Teodorović, Mladen Vuković, Milan Vlatković, Zorica Kovač i Ivana Petrović, ali nije poznato da li su oni...
I to je to, svuda izbrisana vest.
Kakva je to vila od 311k eura, kada toliko kosta malo bolji stan od 150m2?
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Odgovori