A trku gubim sigurno, pošto sam pripadnik sekte "130 km/h-desna traka-autoput".
https://g.co/kgs/MwS81oTheWickerMan napisao:Pišem ti na pp kad budem pri kompu. Pa u principu oko grada, znamenitosti, kulturna dešavanja, šta videti i tako to
sent from Huawei P8 Lite using Tapatalk
Naprimer u SLO je 2000 brutto 1250 netto, ali kod nas još plačaju prevoz i prehranu, ne znam kako je sa tim u DE.TheWickerMan napisao:Nešto mi pričaju da će da me bace u Minhen, jedino zbog stana ne bi voleo da idem tamo. Inače ne bi imao problema
Ne znam da li ima veze sa strukom (neoženjen ), u mom slučaju je od 2030 Evra bruto, neto ostaje 1440 Evra(oženjeni kojima je bračni drug u DE imaju 1640 Evra). Na 2200 Evra imaće 1550/1750 Evra ( 1750 kad je bračni drug tamo ) . Ovo su porezi za elektro struku, ne znam da li se nešto menja kad je druga struka u pitanju.Puzo81 napisao: Od 2300bruto neto posle tih zajebancija ispadne otprilike?
BMW Welt posetiti samo ako je u planu i poseta BMW muzeju, koji je preko puta, spojeni su nadzemnim tunelom. BMW muzej stvarno svako treba da poseti ko voli automobile, nevezano za marku, stvarno je fenomenalan.Floyd napisao:TheWickerMan napisao: https://g.co/kgs/MwS81o
priča se pokrenula u pravcu zaposlenja u prodavnici u CH. Kada dodje mušterija i pita te nešto za kasom ili kod slaganje robe gde se šta nalazi ili neko drugo pitanje u vezi robe, taj će te 95% pitati na dijalektu. Još ako je sišao iz nekog sela zbrda, njega niko ne razume.kragujevac napisao:kad čujem u nekim drugim emisijama dva švajcarca kako pričaju to je onda neka sasvim druga kategorija, nahvatam par reči pa mogu da ukapiram o čemu razgovaraju
I Dachau obavezno, nije dalekokragujevac napisao:BMW Welt posetiti samo ako je u planu i poseta BMW muzeju, koji je preko puta, spojeni su nadzemnim tunelom. BMW muzej stvarno svako treba da poseti ko voli automobile, nevezano za marku, stvarno je fenomenalan.Floyd napisao:TheWickerMan napisao: https://g.co/kgs/MwS81o
Deutsches Museum takodje, muzej aviona u Oberschleissheim-u (nekada je bio u okviru DM-a ali je bio toliko obiman da su morali da ga odvoje. Muzej "Covek i priroda" u Nymphenburgu, a kad je covek vec u tom delu grada, onda je i dvorac Nymphenburg odmah tu pored. Ili je muzej pored dvorca, kako kome drago. Stara i nova pinakoteka u Schwabingu su takodje jako preporucljivi ako se neko interesuje za tako nesto. Olimpijski park, preko puta BMW Welta, divota za šetnju i blejanje.
Koncerti su maltene svaki dan negde, od malih dvorana od par stotina mesta, do World Tourova ovih ili onih, koji su obicno ili na stadionu ili u hali u Olimpija parku.
Koliko je vrtić tamo?ljuba napisao:Moja zena je imala u NL bruto 1900 a neto 1500 eur-a - kao jedan od repera za neto/bruto manje plate u NL - plus prevoz i ostalo ekstra koje ne podleze porezima. Plus ako radi 6 meseci ima pravo da bude 3 meseca na berzi rada sa 70% plate. Ako se ima posao bar 2 godine i firma raskine ugovor onda moze da se dobije jos godisnja bruto plata od firme koja treba da se iskoristi da se zavrsi neka dodatna skola ili kurs da bi se bolje pripremio za trenutno trazene poslove... ako to ne uspes onda ides na berzu rada sa 75% zadnje plate 3 meseca plus za svaku godinu rada jos 1 mesec. Ne gnjave mnogo mada zvanicno mora da se bar 1 nedeljno konkurise za neku odgovarajucu poziciju.