- koja je cena sociva i koja je fora ono tvrda/meka?
- da li u cenu ulazi i tecnost ili ne?
- da li sa njima sme malo da se dremne?

- preporuka za radnju
- na koliko se menjaju?
...
Vrlo diskutabilno da li su bolja. I tvrda i meka imaju i prednosti i mane.Grujic napisao:Meka su najbolja ako mozes da ih nosis, to vec vidi sa oftalmologom koje su ti opcije.
Isto ko sto ni oni ne rade laserske korekcije vida.paja napisao:Vrlo diskutabilno da li su bolja. I tvrda i meka imaju i prednosti i mane.Grujic napisao:Meka su najbolja ako mozes da ih nosis, to vec vidi sa oftalmologom koje su ti opcije.
Generalno sočiva su lošija od naočara iz više razloga. Osnovni je daleko veća mogućnost infekcija nego bez njih bez obzira na vođenje računa o higijeni. Oftalmolozi starog kova su protiv sočiva ako se ne radi o velikoj dioptriji koja je jedina medicinska indikacija za ista.
Da li znate nekog oftalmologa da nosi sočiva? Ja ne znam, a poznajem ih milion.
Sad su mi neke stvari jasnije.Ogi napisao: imam glavu kao vanzemaljac
Ne,u kutiji su 3 sociva jedne dioptrije i to ti pokriva jedno oko 3 meseca. U drugoj kutijici imas druga sociva za drugo oko. A 2 kutije,odnosno 3 para su 40. Sto se tice ulice ne znam tacno,uglavnom 3-4 od beogradske kad ides uz bulevar. Imas na cosku gde se te i bulevara neku pekaru,i bukvalno 2metra iznad je ulaz u zgraduOgi napisao:Ja nemam veliku dioptriju, mislim da je -1,75 ali ne mogu vise da podnesem naocare:
@Stefanan Mislis, u kutijici budu 3 PARA sociva ? Je li ta radnja u Brace Nedica? To mi je u blizini, mogao bih da odem.
To je onaj sindrom frizerke koja uvek ide raščupana, a brica neobrijan...paja napisao:Da li znate nekog oftalmologa da nosi sočiva? Ja ne znam, a poznajem ih milion.
I ima izrastak od 5cm.Modesty napisao:To je onaj sindrom frizerke koja uvek ide raščupanapaja napisao:Da li znate nekog oftalmologa da nosi sočiva? Ja ne znam, a poznajem ih milion.
Ovo je dobar savet. Kupio ili ne sočiva uvek moraš imati jedne dobre naočare. I ja imam problem da nađem ram koji mi stoji pa na kraju uspem. Jes dosadno tražiti i probati 100 ramova, ali uvek nađem.Martin napisao: moja preporuka je da kupiš naočare ali plastične - plastični ram, stakla....em su lagana, ne lepi se prljavština toliko na njih, jednostavno, komforna su za nošenje.