Zašto je Srbija tu gde jeste?!

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester

Re: Zašto je Srbija tu gde jeste?!

Post od Uroš S. »

Darko napisao:Znam za to za fiziku. Za diplomate si u pravu skroz.
Sa druge strane mora se priznati da ima vise iskustva, obisao je svaku zemlju kad su se sprecavala priznanja kosova, plus imao je visoku funkciju u ujedinjenim nacijama i zamalo postao generalni sekretar. Ti fakti deluju iskustvenije od zastitnika gradjana. Jos ako je istina ono za platu od 340k dinara, tu bas pada u mom sagledavanju.

Nece ni jedan od njih dvojice dobiti moj glas u prvom krugu, nego samo uporedjujem.
Uh, Ustav u ruke pa na čitanje. Ne vredi da ti objašnjavam.

Zaštitnik građana je nezavisna kontrolna institucija državne uprave.

Bira ga NSRS mislim sa 2/3 ukupnih glasova.

Plata i pozicija uopšte mu je određena Zakonom o zaštitniku građana. Po tom zakonu je zaštitnik izjednačen sa predsednikom Ustavnog suda. Dakle plata mu je vezana za platu predsednika Ustavnog suda.

Drugi put je izabran avgusta 2012. Dakle SNS većina mu je dala drugi mandat. Nije im bio sporan tada.

Zanimljivo kako podržavas Belog (što je sasvim ok, ne mislim ništa loše ni o njemu ni o njegovim potencijalnim glasačima) a padaš na najjeftiniju i najodvratniju gebelsovsko - SNS retoriku. Mislim na to u vezi sa platom.

Nije 340.000 kako je rečeno.

Pritom, kao najvišu mogući kontrolni nezavisni funkcioner u državi plata mora da mu je velika jer se pretpostavlja da će biti izložen raznim ponudama. Pa i to valja preduprediti. Ne smeta ti Jorgovankina i Bajatovićeva plata, afera Kofer, Banana, afera Savamala, Marija Mali i sudstvo, Karic oslobodjen i sl. Ali plata ZG je problem.

Ne znaš ni šta mu je dužnost. Tipično za ljude sa stavom da niko ne valja i da nema za koga da se glasa.

RN3 Pro via TT
Korisnikov avatar
Kornjaca Rade
Reactions:
Pridružio se: 15 Feb 2014, 08:57
Garaža: Lancia Delta 1.8 Di T-Jet

Post od Kornjaca Rade »

Uroš S. napisao: Jeremić jeste Harvard ali fizika. To je za poziciju za koju se kandiduje isto kao Toma.
Sa Kembridza je fizika :)
Beginning in 2001, he studied under Jeffrey Sachs at Harvard University's Kennedy School of Government as a Fellow of the Kokkalis Foundation's Program on Southeastern and East-Central Europe, graduating in 2003 with a master's degree in public administration and international development.
Poslednja izmena od Kornjaca Rade u 14 Mar 2017, 10:08, izmenjeno 1 put ukupno.
Korisnikov avatar
samo polako
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:15

Post od samo polako »

Sašu Jankovića su namestili samo tako.
Tražili priliku da ga smene i sad imaju povod.
Mene zanima da mi vi mene kazete gde ima jevtina kavurma, čvarci... Mene to brine jutros...
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Ako Darko veruje da ostali primaju 100-120k kao što je prijavljeno, onda OK...

Namiču se po 3-4 dodatne plate sa drugih strana, projekata i sl. koje se nigde ne pojavljuju.
Niko normalan neće da bude direktor nekog sistema sa npr. 5k zaposlenih za platu od 1k €.
Korisnikov avatar
Darko
Reactions:
Pridružio se: 12 Sep 2012, 16:05
Garaža: Fiat Stilo 1.9 Mjet

Post od Darko »

Pritom, kao najvišu mogući kontrolni nezavisni funkcioner u državi plata mora da mu je velika jer se pretpostavlja da će biti izložen raznim ponudama. Pa i to valja preduprediti. Ne smeta ti Jorgovankina i Bajatovićeva plata, afera Kofer, Banana, afera Savamala, Marija Mali i sudstvo, Karic oslobodjen i sl. Ali plata ZG je problem.
Naravno da mi smeta jos i vise. Ali naravno da mi smeta i ta plata ako je ta cifra.

Mogu da se opkladim da zastitnik gradjana na islandu (ako postoji takva funkcija u toj zemlji) nema 30.000e mesecno platu. ;)

Isao sam kod ombudsmana vojvodine za jedan poslovni problem gde je prevareno dosta preduzetnika u ns preko nekih izmisljenih taksi, naravno receno da nema sta ona da pomogne u tom slucaju. Cak je i ustavni sud odbio da razmatra o tome zbog politickih pritisaka. Ma ne bih im dao ni 1 dinara platu. Govorim generalno.
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58

Post od starac vujadin »

Nije smenjen Janković, nego mu ističe mandat za 6 meseci...a ostavku je dao tačno tada da ima pravo još 6 meseci da prima punu platu što mu sleduje :)
Korisnikov avatar
dusman
Reactions:
Pridružio se: 16 Avg 2013, 15:06

Post od dusman »

samo polako napisao:Ne tako davno postavio sam na forum Ćirjakovićev tekst zašto nema revolucije gde je čovek precizno opisao stanje današnjih generacija i uticaj interneta na događaje u društvu.
Virtuela stvarnost je virtuelna.

Najbolji primer za to je slučaj Olje Bećković. Kada su je sklonili sa b92 javilo se 100.000 njenih virtuelnih prijatelja koji su je podržali, čak nagovorili na protest ispred b92.
I šta se desilo. Pojavilo se , sa sve policijskom patrolom koja je obezbeđivala skup, 80 ljudi.
Olja je na to kasnije reagovala.

Imajte to u vidu.
Danas gotovo gori internet od podrške Belom, pominje se čak i drugi krug.
Meni je to smešno i više se uzdam u izveštaj RIK-a koji je brutalan za opozicione kandidate.
Svi oni zajedno opet neće skupiti koliko onaj.

Uzmite u obzir koliko mali broj građana Srbije uopšte koristi internet i koliko je onda podrška nekome zaista realna.
Još bolje pogledajte koliko ovaj forum ima članova i koliko mali broj učestvuje u ovoj temi a tek koliko mali broj se izjašnjava za koga jeste ili nije.
Bravo @samo polako u pravu si pravo u centar, imam slicno razmisljanje.
Suvise mali % je ovo.

U principu vecina vas se bavi zeljama (koliko bi voleli da neko ima) sta bi oni voleli, ja svoje zelje NISAM pisao vec suve brojeve i to ne sa interneta vec sa izbora ono sto je relevantno, ono sto se broji i sto je jedino bitno.
Moje zelje su nesto drugo, ono su zvanicni podaci RIKa nikako moje zelje(drugacije bi bilo svakako) prosle god su svako na svoju stranu vukli, danas imaju zajednickog kandidata AV + svi ostali koji su za istog, ne zaboravite Madjare pa Zukorliceve muslimane iz NP-a...
Nema ova moja prica veze sa dnevnikom vec sa realnoscu tj brojkama koje su bile do pre manje od godinu dana.
Sracunajte pa dodajte jos koji % vise i to vam je to za AV.
DS je imao 6% kako sada mislite sa SJ da u ovom trenutku ima 20+%, jeste li ozbiljni ljudi ili pisete stvarno zelje, mozda bih i ja to voleo da je tako, ali nije.
Znam da se vas 99,9% ne slaze sa mojom konstatacijom ali ona je jedina zasnovana na tacnim podacima koje smo svi mi na ovaj ili onaj nacin kreirali prosle god svojim izlaskom ili ne izlaskom i svojim zaokruzivanjem kandidata.

Послато са SM-N935F уз помоћ Тапатока
Postujte saobracajne propise!!!
Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:

Post od Uroš S. »

Darko napisao:
Naravno da mi smeta jos i vise. Ali naravno da mi smeta i ta plata ako je ta cifra.

Mogu da se opkladim da zastitnik gradjana na islandu (ako postoji takva funkcija u toj zemlji) nema 30.000e mesecno platu. ;)

Isao sam kod ombudsmana vojvodine za jedan poslovni problem gde je prevareno dosta preduzetnika u ns preko nekih izmisljenih taksi, naravno receno da nema sta ona da pomogne u tom slucaju. Cak je i ustavni sud odbio da razmatra o tome zbog politickih pritisaka. Ma ne bih im dao ni 1 dinara platu. Govorim generalno.
Ne znam kakva su ovlašćenja pokrajinskog ombudsmana. Da li ista kao ZG samo teritorijalno ograničena ili i stvarno ograničena. Ali u svakom slučaju, ako nije stvar državne odnosno pokrajinske uprave, išao si na pogrešno mesto. Mnogi ljudi, što je i razumljivo, ne razumeju ZG, nadležnost, funkcije, i svrhu. Pa ovde(ne na foeumu) 7/10 ljudi ne ume da izgovori ombudsman...

RN3 Pro via TT
Poslednja izmena od Uroš S. u 14 Mar 2017, 10:23, izmenjeno 1 put ukupno.
Scuderia
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 20:20

Post od Scuderia »

Darko napisao:

340k je 2800e.
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
Kontakt:

Post od Delija »

Dare to odmah preracunava u odnosu na prosecnu platu u drzavi :)
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:

Post od Uroš S. »

Našli se botovi i složili čas posla. Dejan Vučić Stanković i recimo Anđelković.

RN3 Pro via TT
Scuderia
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 20:20

Post od Scuderia »

@Delija, aha to :thumbup:
Korisnikov avatar
Darko
Reactions:
Pridružio se: 12 Sep 2012, 16:05
Garaža: Fiat Stilo 1.9 Mjet

Post od Darko »

Uroš S. napisao:Našli se botovi i složili čas posla. Dejan Vučić Stanković i recimo Anđelković.

RN3 Pro via TT
Nadam se da ne mislis na mene :kezo: Bila bi bas uvreda sa tvoje strane da me uporedis kao nekog ko ima veze sa nacistima sns-om ili podrzava nesto od njihovih izjava (meni su licno dugorocno sjebali zivot i privatno i poslovno na vise nacina).
Poslednja izmena od Darko u 14 Mar 2017, 10:35, izmenjeno 4 puta ukupno.
Korisnikov avatar
igor_harris
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2017, 13:47
Garaža: 2004 Mazda 3 (1.6CD)

Post od igor_harris »

Uroš S. napisao: Uh, Ustav u ruke pa na čitanje. Ne vredi da ti objašnjavam.

Zaštitnik građana je nezavisna kontrolna institucija državne uprave.

Bira ga NSRS mislim sa 2/3 ukupnih glasova.

Plata i pozicija uopšte mu je određena Zakonom o zaštitniku građana. Po tom zakonu je zaštitnik izjednačen sa predsednikom Ustavnog suda. Dakle plata mu je vezana za platu predsednika Ustavnog suda.

Drugi put je izabran avgusta 2012. Dakle SNS većina mu je dala drugi mandat. Nije im bio sporan tada.

Zanimljivo kako podržavas Belog (što je sasvim ok, ne mislim ništa loše ni o njemu ni o njegovim potencijalnim glasačima) a padaš na najjeftiniju i najodvratniju gebelsovsko - SNS retoriku. Mislim na to u vezi sa platom.

Nije 340.000 kako je rečeno.

Ne znaš ni šta mu je dužnost. Tipično za ljude sa stavom da niko ne valja i da nema za koga da se glasa.

RN3 Pro via TT
+1
Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:

Post od Uroš S. »

Darko napisao:
Uroš S. napisao:Našli se botovi i složili čas posla. Dejan Vučić Stanković i recimo Anđelković.

RN3 Pro via TT
Nadam se da ne mislis na mene :kezo: Bila bi bas uvreda sa tvoje strane da me uporedis kao nekog ko ima veze sa nacistima sns-om.
Naravno da ne. I ono što sam ranije napisao kao odgovor tebi ne znači ništa loše lično ka tebi. Samo zapažanje pošto sam nedavno razgovarao sa više ljudi koji nisu ni za koga a glasace za Belog. Odlikuje ih neobavestenost i neupucenost. Ne mislim ni da svi trebaju da budu obavešteni i upućeni u politički proces, zakone i slično.

RN3 Pro via TT
Odgovori