Zanimljivi oglasi

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
TheWickerMan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 12:46
Garaža: AR Stelvio Estrema, AR Giluietta TCT

Re: Zanimljivi oglasi

Post od TheWickerMan »

HKS napisao:Ovo diskovi ne mogu biti fabricki?!
Tuga je videti E90/1/2 bez navigacije.

Sent from my m2 using Tapatalk
Meni se sviđa i ovako, bez navigacije.

Gesendet von meinem ALE-L21 mit Tapatalk
Ralee
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2015, 22:09

Post od Ralee »

HKS napisao:Sto bi Hrvati rekli - stroj.
Kako su se pokazali Jaguari tog perioda, jel pratio to neko?

Koliko vidim ovaj je NA v8 a ima i sa supercharger-om. Oni su ranije bili problematicni sad ne znam kako je. Ja volim Jaguar pa mi je ovaj auto interesantan, ali ne vidim da bi to neko uzeo pre nemaca koji su ipak u prednosti.
Korisnikov avatar
kragujevac
Reactions:
Pridružio se: 16 Jul 2016, 08:46
Garaža: Jaguar XF 4.2 V8 (NA)

Post od kragujevac »

Naravno da ABM trojci niko ne može da ugrozi primat na tržištu. Oni će apsolutno uvek imati prednost, pre svega u Evropi. Ovakvi auti (Jaguar, Lexus, Infiniti, ranije Saab i sl.) su automobiji čija su ciljna grupa upravo ljudi koji NEĆE da voze ništa od ABM,a imaju dovoljno para pa ne moraju da se bave francuzima.
Za bolesnike postoji bolnica, za ludake ludnica. Samo za budale nema ništa, zato ih se toliko i nakotilo.
Ljuba Moljac
Ralee
Reactions:

Post od Ralee »

Malo je takvih ljudi, mada imaju oni solidnu klijentelu u Engleskoj i u US.
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58

Post od starac vujadin »

Bilo ih je dosta, nego su neki proizvođači zastali ili su se povukli, ali sada se vraćaju, imaju dobre proizvode i raste prodaja. Ostaće "švabe" dominantne, ali će im se otkinuti deo kolača. Dosadili su "nemci" mnogima, dobro je da se proširi ponuda.
Ralee
Reactions:

Post od Ralee »

Bilo ih je starce ali pre 30 godina.
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58

Post od starac vujadin »

Rekoh to i sam, ali rekoh i da raste prodaja, upravo Jaguaru, npr. To su egzaktni podaci. Dobro je to, malo i da se "nemci" trgnu, dosta su se uspavali u svakom smislu.
Korisnikov avatar
shandu90
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo

Post od shandu90 »

Realno, novi XE je jako lep. A i nemci jos zive od stare slave. Odavno su se Aziji okrenuli i tamo se razbijaju od prodaje. Zato su svake godine lideri u regionu.

Sent from my LG-H440n using Tapatalk
Korisnikov avatar
Mr.Rotor
Reactions:
Pridružio se: 18 Sep 2014, 21:42
Garaža: ПОЛУПРЕМИЈУМ

Post od Mr.Rotor »

A u Evropi se ne razbijaju od prodaje??? Ja ne znam koga su to Nemci smorili. Po ovome što nudi premium trojka ima izbora za još tri života...
Korisnikov avatar
HKS
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2013, 17:31

Post od HKS »

Ako drive selector zablokira u P, nema voznje, tj nema neka fora da ga ubacis u D?

Ralee
Reactions:

Post od Ralee »

I treba da raste, izbacili su dosta modela, popravili su neke stvari npr. facelift-om xj, imaju dobre benzince, privlacnije neko nemci, za dizele ne znam, a i standardno dolaze sa vise opreme koja se kod konkurencije papreno doplacuje.
Korisnikov avatar
kragujevac
Reactions:
Pridružio se: 16 Jul 2016, 08:46
Garaža: Jaguar XF 4.2 V8 (NA)

Post od kragujevac »

HKS napisao:Ako drive selector zablokira u P, nema voznje, tj nema neka fora da ga ubacis u D?
Postoje dve vrste blokiranja Drive Selectora. Ne toliko problematično je kad vrisne motor koji ga izbacuje u položaj za rukovanje, pa ostane "potonut" u tablu. Onda je bez većih problema moguće prebacivanje u bilo koji stepen prenosa, jer on i tako potonut radi. Druga, mnogo guravija varijanta je kad zablokira sam prekidač. DS je izašao iz table a ne može da se mrdne. Tada nema fore za nasilno pokretanje. Jedino šta može da se pokuša ne brzinu je "master reset" celog auta preko menija na displeju ili drastičnijom metodom otkačinjanja akumulatora. Ukoliko ni tada neće, mora da se promeni taj višestruki prekidač, a to je otprilike višesatni posao. Ponekad čak ima i šanse da se defektni prekidač popravi, jer se samo kontakti izližu. Svakako je veeeeliko zezanje. Sve ovo naravno ne treba raditi pre nego što se auto softverom "pročita", jer je teoretski moguće da je i menjač vrisnuo, mada, koliko ja to pratim a pratim već duže vreme na Jaguar forumima u D i UK, sa menjačima nije do sada bilo nikakvih problema (ZF menjači).
Za bolesnike postoji bolnica, za ludake ludnica. Samo za budale nema ništa, zato ih se toliko i nakotilo.
Ljuba Moljac
Korisnikov avatar
HKS
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2013, 17:31

Post od HKS »

Aj dobro, nije strasno, ipak je i u drugim autima potpuno elektronski menjac.

Korisnikov avatar
shandu90
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo

Post od shandu90 »

Mr.Rotor napisao:A u Evropi se ne razbijaju od prodaje??? Ja ne znam koga su to Nemci smorili. Po ovome što nudi premium trojka ima izbora za još tri života...
Idu oni i u Evropi kao alva, znas i sam sta rade u Kini i kakve su sve modele izbacili u poslednjih nekoliko godina. Ne razumem sta fali Jaguaru, dok su bili okrenuti Amerima i nudili monstruozne benzince bili su redji od slozne srpske familije. Sada, kad nude konkurentne dizele i benzince manje zapremine ispadaju oni najgori Kinezi. Nema vise kod Nemaca onog WOW efekta, svaki novi model je fino peglanje sitnica koje bodu oci.

Sent from my LG-H440n using Tapatalk
Korisnikov avatar
Uninuni
Reactions:
Pridružio se: 21 Jan 2013, 19:30
Garaža: Fiat Bravo 1.9 2007, Mazda Cx 5 2,2 2017

Post od Uninuni »

Ja cu vjerovatno da idem da pogledam jednog Picassa :)

https://www.polovniautomobili.com/putni ... xenon-navi

Pokusao sam doci do nekih detalja o novijem modelu Picassa ali slabo se nesto nasi raspisu po netu :(
Odgovori