Vise puta je ovde pominjan restoran Savoca u NS, posetio sam ga pre par dana pa da iznesem svoje strucno misljenje
Prvo i najbitnije Pizza. Pica je vrlo bogatno opremljena, dosta opreme u vidu sunke, kule i sl (u zavisnosti sta narucite naravno). Ovo navuce neiskusne da pizzi daju visoku ocenu. Problem je testo, ono nije na visini zadatka, jasno se osete primese pekarskog testa, nema smek kakvo pizza testo treba da im. Vec vizuelno se moze proceniti da testo nije ono sto treba da bude, iskusni mogu i po teksturi i boji, manje iskusni mogu po tome sto obod nije onako lepo narastao vec je skoro ravan i u nivou sa ostatkom pice.
Naime to ovako nekako izgleda:

A treba ovako nekako:
Sve u svemu pica je na nivou Lanterne, ali ne iznad, vrlo slican tip pice.
Zatim, kao restoran koji se predstavlja kao najbolji italijanski restoran u regionu, neozbiljno je da se hvale kako su im sve testenine Barilla. Ili neka prave home made ili neka nabave neke kvalitetnije, Barilla je druge/treca klasa testenine.
Ambijent je stvar licnog ukusa, ali nikako ne ide sa stilom italijankse picerije. Vise lici na neki fancy kich ruski restoran nego toplu i tradicionalnu italijansku piceriju. Ljubicasta boja, oni lusteri, meni to malo ne lezi, kicerica.
Sve u svemu nije toliko lose, ali moze to mnogo mnogo bolje, ne moze se nikako dodeliti titula najbolje pice i restoranan u NS, od mene 7.