Civic sedan upgrade

Razne informacije u vezi kupovine automobila
Zaključana tema
Korisnikov avatar
Ji 4Tze
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain

Re: Civic sedan upgrade

Post od Ji 4Tze »

Evo za vas velike

http://www.polovniautomobili.com/putnic ... tdci-160ks

http://www.polovniautomobili.com/putnic ... 0-platinum

HRV jeste manji ali ništa manji od Qashqai-a, možda čak ni CX5 unutra nije veći...
Pisao sam ranije, samo CR-V daje 5 isofix kotvi pozadi. X-Trail ima slično mesta nazad ali sedišta baš mogu lepo da klizaju napred-nazad.

Za sad mi je top izbor LR Discovery Sport ali mnogo skupo (pogotovo za držati na ulici).
Novu Hondu ne bih kupio, to mi je baš bacanje para :)
Boringly average, but also perfect for school run mums
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

Meni je neverovatno da i drugi nemaju tri isofix priključka pozadi. A imaju tri pojasa, znači predviđeno za tri osobe.
Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012

Post od grujicd »

Prosečno dečije sedište je šire od prosečnog čoveka, u tome je problem. U moj CR-V nisam uspeo da ubacim 3 sedišta, ili 2 sedišta i buster.
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Kontakt:

Post od trojanac »

To mi je jasno, ali opet. Vozio sam novi Sandero. Nažalost nemam sliku sa sedištima, ali staje jedan Cybex isofix, Maxi Cosi Tobi koji se veže pojasom i u sredini još mesta poprilično, supruga je sela i naslonila se čak. U mom Civicu manje mesta ostaje u sredini. Trik je u tome da su isofix priključci pomereni više u stranu, tako da Cybex dođe taman do vrata. Neverovatno da treba D segment SUV da bi smestio tri sedišta pozadi.
Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
Kabe
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 05:47
Garaža: Japanska vozila

Post od Kabe »

Ji 4Tze napisao:Evo za vas velike

http://www.polovniautomobili.com/putnic ... tdci-160ks

http://www.polovniautomobili.com/putnic ... 0-platinum

HRV jeste manji ali ništa manji od Qashqai-a, možda čak ni CX5 unutra nije veći...
Pisao sam ranije, samo CR-V daje 5 isofix kotvi pozadi. X-Trail ima slično mesta nazad ali sedišta baš mogu lepo da klizaju napred-nazad.

Za sad mi je top izbor LR Discovery Sport ali mnogo skupo (pogotovo za držati na ulici).
Novu Hondu ne bih kupio, to mi je baš bacanje para :)
Pored zivog D-Maxa da vozim Rangera i pored zivog Legenda da vozim Themu??

Neozbiljan si :D

Sto se tice nove Honde, bacanje para ti je i za nju, a i za svaki novi auto, tako da to ne preporucujem...

Discovery je modni auto :)
ОПРЕМ ДОБРО! Posetite blog - Kabe.Space
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58

Post od starac vujadin »

trojanac napisao:Neverovatno da treba D segment SUV da bi smestio tri sedišta pozadi.
Rekao bih da to skoro pa namerno rade. Verovatno će to najveći uzrok uspeha Kodiaka. Imam već nekoliko primera porodica sa 2-3 dece gde bi hteli da kupe suv, ali kapiraju da im je mali u klasi CRV itd, mada im on po lifestyle-u najviše odgovara...muče se, mozgaju, pakuju u glavi....Morali bi da idu na kategoriju Discovery-ja da bi to ispunilo njihove zahteve u kvadraturi i kubaturi. Onda se dolazi do toga da karavan ili mpv niže klase ispunjava zahteve po pitanju gabarita, ali im se takva kola baš i ne voze...

Ovo je dosta dobro vozilo, fino se vozi za tu klasu, ima dosta prostora, a nije prevelik...mnogima nije u radaru jer je u međuklasi.

https://www.polovniautomobili.com/putni ... -7-sedista
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Pitanje je i do kada će deca sedeti u sedištima. Ovaj naš već nekoliko puta je pitao da li će sedeti u sedištu i kad napuni 6 godina.
Okruženje mu je takvo da klinci među sobom pričaju o tome kako su "sedišta za bebe" ili "debele su mu noge pa ne može da stane u sedište". Roditelji dozvoljavaju svašta, i tako...
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
Kontakt:

Post od Delija »

kUdtiHaEX napisao:
Delija napisao:
kUdtiHaEX napisao:
Kabe napisao:Teska prica. Ja ne nadjoh na sajmu SUV da u njemu ima mesta. A nije da se nisam trudio...

Ja bih tu isao u smeru nekog power karavana i OPREM.
Jedino vozilo u kojem sam ja normalno sedeo je Kia Sportage. Sve ostalo je tragedija po horizontali i vertikali.
Pa Sportage je isto mali. Manji je od CR-V-a, a ako se dobro secam ni visina krova nije bas sjajna - cak i napred.
To nije bas tacno. Da bih usao u CR-V potrebno je da ostavim pola glave napolju i da skratim noge za bar 20 cm. Sto nije slucaj sa Sportage-om, testirao sam sva "velika" SUV vozila i ono sto poksuava da se proda kao SUV, a u sustini je samo klasican hatch na visoj platformi. Ista prica vazi i za RAV4, C-HR, Qashqai, Tucson.... Jedino u sta mogu komotno da sednem, ako izuzmem Sportage, je Mitshubishi Outlander i naravno pikapovi.

Naravno, imaj u vidu da mene iskljucivo zanima sto vise prostora za vozaca jer pozadi nikoga ne vozim i imam 207 cm u visini :) i samim tim postoji bitna razlika izmedju trazenja vozila koje ima vise prostora za mene kao vozaca, i vozila koje ima vise prostora za moju porodicu.
Mi smo onda sedeli (a ja i vozio) "neki drugi" CR-V i "neki drugi" Sportage, posto drugo objasnjenje nemam :pardon:
Sportage mi ne odgovara, a daleko sam nizi od tebe (193/194 cm)...

Prethodni Sportage pogotovo - samo sto glavom ne udaram u plafon na vozackom mestu (ako ne spustim sediste).

A CR-V je posle gledanja i probanja svega u klasi pre par nedelja narucio moj drugar koji je visok 201 cm, tezak 140 kg, a sirok je (bukvalno!) kao trokrilni sifonjer. Ima troje dece koja ga polako prate visinom...

Inace je inicijalno hteo da pazari Toyota Land Cruiser, pa je shvatio da je i taj auto veliki samo spolja.
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Korisnikov avatar
shandu90
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo

Post od shandu90 »

Drugar se uopste nije zalio na prethodni sportage, tvoje je visine ali zato 140kg ima. Kako vi sedite u kolima, nije mi jasno.

Sent from my LG-H440n using Tapatalk
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
Kontakt:

Post od Delija »

U normalnom autu maksimalno zavaljeno, ali u Sportage-u nemam ni najmanju zelju da se zavalim, tako da sedim kao u kamionu :)
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Korisnikov avatar
petarboj
Reactions:
Pridružio se: 19 Mar 2013, 16:47

Post od petarboj »

tri sedista u pikasu bez problema :) kada sam ga prodavao, dosao covek i prvo to probao, posle gledao auto :D

Slika
upload image
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Kako se zakopčavaju pojasevi u ovom setapu?
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Kontakt:

Post od trojanac »

Ovo beše Grand?
Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
petarboj
Reactions:
Pridružio se: 19 Mar 2013, 16:47

Post od petarboj »

srednji pojas ide preko krova. sve moze da se zakopca, nije bas sjajna slika, pa se ne vidi donji deo lepo :)
da, ovo je grand, ali isto je i u obicnom.
Korisnikov avatar
Ji 4Tze
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain

Post od Ji 4Tze »

http://www.polovniautomobili.com/putnic ... style-navi

Čitavih 6h u oglasima i prodat :) jbg mora ozbiljnije da se prate oglasi.
Boringly average, but also perfect for school run mums
Zaključana tema