kUdtiHaEX napisao:Delija napisao:kUdtiHaEX napisao:Kabe napisao:Teska prica. Ja ne nadjoh na sajmu SUV da u njemu ima mesta. A nije da se nisam trudio...
Ja bih tu isao u smeru nekog power karavana i OPREM.
Jedino vozilo u kojem sam ja normalno sedeo je Kia Sportage. Sve ostalo je tragedija po horizontali i vertikali.
Pa Sportage je isto mali. Manji je od CR-V-a, a ako se dobro secam ni visina krova nije bas sjajna - cak i napred.
To nije bas tacno. Da bih usao u CR-V potrebno je da ostavim pola glave napolju i da skratim noge za bar 20 cm. Sto nije slucaj sa Sportage-om, testirao sam sva "velika" SUV vozila i ono sto poksuava da se proda kao SUV, a u sustini je samo klasican hatch na visoj platformi. Ista prica vazi i za RAV4, C-HR, Qashqai, Tucson.... Jedino u sta mogu komotno da sednem, ako izuzmem Sportage, je Mitshubishi Outlander i naravno pikapovi.
Naravno, imaj u vidu da mene iskljucivo zanima sto vise prostora za vozaca jer pozadi nikoga ne vozim i imam 207 cm u visini

i samim tim postoji bitna razlika izmedju trazenja vozila koje ima vise prostora za mene kao vozaca, i vozila koje ima vise prostora za moju porodicu.
Mi smo onda sedeli (a ja i vozio) "neki drugi" CR-V i "neki drugi" Sportage, posto drugo objasnjenje nemam
Sportage mi ne odgovara, a daleko sam nizi od tebe (193/194 cm)...
Prethodni Sportage pogotovo - samo sto glavom ne udaram u plafon na vozackom mestu (ako ne spustim sediste).
A CR-V je posle gledanja i probanja svega u klasi pre par nedelja narucio moj drugar koji je visok 201 cm, tezak 140 kg, a sirok je (bukvalno!) kao trokrilni sifonjer. Ima troje dece koja ga polako prate visinom...
Inace je inicijalno hteo da pazari Toyota Land Cruiser, pa je shvatio da je i taj auto veliki samo spolja.
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...