Sent from the 7th edge of the 3rd World.
Dobre kafane i druga mesta gde je dobra hrana!?
Re: Dobre kafane i druga mesta gde je dobra hrana!?
Faking Bil je kriv za sve 
Sent from the 7th edge of the 3rd World.
Sent from the 7th edge of the 3rd World.
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
- pedja
- član 001
- Postovi: 15603
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
- Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi
- Lokacija: Beograd
Re: Dobre kafane i druga mesta gde je dobra hrana!?
Bio sam kod Abrahama.
Najbolji deo - rezanci sa sirom, da ih jedeš kao glavno jelo.
Perkelt dobar, u kombinaciji sa rezancima još bolji. Ipak, jedna stvar sreću kvari.
U nedelju sam jeo perklet na Paliću, u Maloj gostioni i junetina je bila bolje kuvana, tj malo bolja po meni. To nisam baš očekivao, ali eto. Prilog su bili rezanci sa sirom, odnosno pavlakom i nisu ni prineti onim iz Abrahama. Doduše, besplatni su, a u Abrahamu se prilog doplaćuje (od 150 sa siorom, do 250 sa sirom i slaninom). To nije bitno na kraju, jer bih opet dao 900 dinara za Abraham izvedbu, nego 600 ili 650, koliko je u Gostioni. Bez rezanaca, nisam siguran.
Opet, može biti do mene ili njihovog dana. Ponedlejkom ne rade, pa su valjda u zagrevanju utorkom
Na stranu to što razlika između objekata evidentna, po stanju stanja stolova, sitnog inventara i sl. Gostioni prosek vadi fenomenalan konobar - zna posao i iako u totalnom haosu, svima posveti vreme, a najbitnije je što prepoznaje želje ljudi ili ih bar ubedi u nešto, tako da optimizuje svoj posao maksimalno
Bio sam i na Guljas cardi. Skembici dobri - iznad proseka, piletina prepecena. No, mini zoo vrt i druzeljubivi magarac popravljaju prosek
Najbolji deo - rezanci sa sirom, da ih jedeš kao glavno jelo.
Perkelt dobar, u kombinaciji sa rezancima još bolji. Ipak, jedna stvar sreću kvari.
U nedelju sam jeo perklet na Paliću, u Maloj gostioni i junetina je bila bolje kuvana, tj malo bolja po meni. To nisam baš očekivao, ali eto. Prilog su bili rezanci sa sirom, odnosno pavlakom i nisu ni prineti onim iz Abrahama. Doduše, besplatni su, a u Abrahamu se prilog doplaćuje (od 150 sa siorom, do 250 sa sirom i slaninom). To nije bitno na kraju, jer bih opet dao 900 dinara za Abraham izvedbu, nego 600 ili 650, koliko je u Gostioni. Bez rezanaca, nisam siguran.
Opet, može biti do mene ili njihovog dana. Ponedlejkom ne rade, pa su valjda u zagrevanju utorkom
Na stranu to što razlika između objekata evidentna, po stanju stanja stolova, sitnog inventara i sl. Gostioni prosek vadi fenomenalan konobar - zna posao i iako u totalnom haosu, svima posveti vreme, a najbitnije je što prepoznaje želje ljudi ili ih bar ubedi u nešto, tako da optimizuje svoj posao maksimalno
Bio sam i na Guljas cardi. Skembici dobri - iznad proseka, piletina prepecena. No, mini zoo vrt i druzeljubivi magarac popravljaju prosek
Re: Dobre kafane i druga mesta gde je dobra hrana!?
Gde može da se pojede dobar kačamak?
Sent from my LG-H815 using Tapatalk
Sent from my LG-H815 using Tapatalk
- Ji 4Tze
- Postovi: 8236
- Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
- Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain
- Lokacija: Beograd
Re: Dobre kafane i druga mesta gde je dobra hrana!?
Boringly average, but also perfect for school run mums
- pedja
- član 001
- Postovi: 15603
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
- Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi
- Lokacija: Beograd
Re: Dobre kafane i druga mesta gde je dobra hrana!?
Netačno.
Prvo treba definisati šta je kome kačamak. Palenta, kačamak, CG kačamak, sve su to različite stvari.
Drugo, pojeo sam mnooogo kačamaka od belog kukuruznog brašna i daleko od toga da su isti, pa ni slični. Treba i tu neko umeće. Posle dolaze prilozi.
Meni je i dalje najbolji onaj na doručku u hotelu Putnik, na Kopu. Ostade upamćen godinama. Ne znam da li je još uvek ista kuvarica.
Crnogorske varijante, koje uključuju mast i krompir zahtevaju dosta vremena, truda, pa i umeća. Tu nisam mnogo eksperimentisao. Jeo sam jednom i to ništa nije valjalo.
Prvo treba definisati šta je kome kačamak. Palenta, kačamak, CG kačamak, sve su to različite stvari.
Drugo, pojeo sam mnooogo kačamaka od belog kukuruznog brašna i daleko od toga da su isti, pa ni slični. Treba i tu neko umeće. Posle dolaze prilozi.
Meni je i dalje najbolji onaj na doručku u hotelu Putnik, na Kopu. Ostade upamćen godinama. Ne znam da li je još uvek ista kuvarica.
Crnogorske varijante, koje uključuju mast i krompir zahtevaju dosta vremena, truda, pa i umeća. Tu nisam mnogo eksperimentisao. Jeo sam jednom i to ništa nije valjalo.
Re: Dobre kafane i druga mesta gde je dobra hrana!?
Konkretno videh na netu na Kolašinu da su svi oduševljeni, to je verovatno crnogorska varijanta.

Sent from my LG-H815 using Tapatalk

Sent from my LG-H815 using Tapatalk
Re: Dobre kafane i druga mesta gde je dobra hrana!?
Pisao sam ja o tom kačamaku. Odličan je. Puna porcija je bila 16 ili 18€, ima negde na forumu. Pola porcije dovoljno za dvoje.
I dobar mi je bio beli kačamak u Sirogojnu
A i u Moni nije bio loš.
I dobar mi je bio beli kačamak u Sirogojnu
- DukeNS
- Pobednik Garaža - Head 2 Head lige
- Postovi: 7940
- Pridružio se: 26 Nov 2012, 17:07
- Lokacija: Ravnica
Re: Dobre kafane i druga mesta gde je dobra hrana!?
Sta je sastav kacamka uopste i sta ovaj ima tako posebno?
- pedja
- član 001
- Postovi: 15603
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
- Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi
- Lokacija: Beograd
Re: Dobre kafane i druga mesta gde je dobra hrana!?
Sastav je krompir, brašno (pšenično), sir, kajmak. Po receptima, tj pričama starijih, stavljala se mast, ali je to prejako za klasično ugostiteljstvo.
Poenta je da se krompir i brašno poštenu utuku, pa nije ni lako praviti ovaj kačamak i vreme spremanja nije kratko.
Ja sam probao masniju varijantu i baš mi nije prijala.
Cicvara je varijanta sa palentom.
TapaT
Poenta je da se krompir i brašno poštenu utuku, pa nije ni lako praviti ovaj kačamak i vreme spremanja nije kratko.
Ja sam probao masniju varijantu i baš mi nije prijala.
Cicvara je varijanta sa palentom.
TapaT
- shandu90
- Postovi: 13547
- Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
- Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo
- Lokacija: Novi Sad
Re: Dobre kafane i druga mesta gde je dobra hrana!?
Mi pravimo sa kukuruznim brasnom, dodamo sira ili kajmaka (mada ja uglavnom natrpam jos). Probao sam i taj crnogorski, prijatelj šjevernjak ga sprema odlicno. Palenta je odvratna, bas mi nema neki ukus.
Re: Dobre kafane i druga mesta gde je dobra hrana!?
Kazu dobar kacamak je ako mozes da se ogledas u njemu kao u ogledalu 
Tapatalk

Tapatalk
- Routasydan
- Postovi: 660
- Pridružio se: 09 Mar 2013, 11:28
- Garaža: Audi A4 B7
- Lokacija: Vojvodina
Re: Dobre kafane i druga mesta gde je dobra hrana!?
Jel neko od vas bio u "Šumskom raju" na Fruškoj Gori? za koji dan treba da idem tamo pa reko ako je neko bio da prenese kakva je klopa i ambijent. Inače to je kod Male Remete
"Čovek koji gleda porniće ne može da bude loš čovek! To je duša od čoveka! Taj gleda i uživa u tuđoj sreći" (Ivo Andric)
Re: Dobre kafane i druga mesta gde je dobra hrana!?
Bio sam ja više puta.
Meni nije nista posebno.
Meni nije nista posebno.
Re: Dobre kafane i druga mesta gde je dobra hrana!?
I mi smo bili jednom. Organizacija nula, klopa prosek. Gužva natprosečna.
Re: Dobre kafane i druga mesta gde je dobra hrana!?
Ja sam bio radnim danima i tad je ok-prosecna srpska poluetno kafana. Ali sam bio i vikendom kad su svadbe i krštenja -e tada bude opšti kolaps 