TV - Audio - Video - bela tehnika

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
klisko
Reactions:
Pridružio se: 01 Okt 2016, 00:09
Garaža: Octavi A7FL 1.6TDI 2019, Octavia A5FL 1.9TDI 2010

Re: TV - Audio - Video - bela tehnika

Post od klisko »

Poenta je upravo u količini podataka, to košta provajdera, pa se taj trošak prebacuje i na korisnika. Izašle su na kratko cene optičkog interneta na Telekom sajtu. Upload 20 i 30 megabita u sekundi su bili 2300 odnosno 3500 dinara (malo preko ili malo ispod). Download nisam ni pamtio, dovoljan je :). Bio je i paket sa 100/100 i vodila se diskusija da li je greška, da li je trebalo da bude 1000/100. Cena je bila oko 7-8 hiljada, zaboravio sam. Cene su ubrzo skinute.
cene simetričnih linkova za firme su značajno veće, rekao bih i više od 10 puta preko ovih koje sam naveo.
ljubitelj
Reactions:
Pridružio se: 10 Sep 2012, 21:16

Post od ljubitelj »

Da, kolicina podataka je sustina.
Ja znam za cene sa jos jednom nulom, tipicno 500-600 eura +20% PDV za sinetricni obican 50/50 na optici. Bez garantovanog servisa 24h, bez SLA ugovora o odzivu itd. Koliko znam u Srbiji nijedan provajder nema mogucnost da ponudi garantovan protok niti podrsku 24/7.
Uglavnom se svodi na 07-18h garancije servisa.

Uz sve te nedostatke cene mogu da idu jos gore, 100.000 mesecno ocas posla izadje sa tim brzinama do 100 Mb UL.

O brzinama 1.000 Mb ili sada 10.000Mb (ne kod nas naravno) i ceni za to ne smem ni da razmisljam kakva bi bila ponuda i mogucnosti provajdera. Bilo kog kod nas.
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

Naravno da ima sve to i to odavno. Ako te interesuje ta usluga javi pa cu drage volje da isposredujem :)
ljubitelj
Reactions:
Pridružio se: 10 Sep 2012, 21:16

Post od ljubitelj »

Koje sve to, podrsku 24h nema ni Telekom ni SBB a za ostale manje potprovajdere stvarno ne znam da li bi bili u stanju.
Trebalo, vise ne ali ipak hvala unapred na ponudi.
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

Npr. zakupljeni vod koji ne delis ni sa kim kolko god kapaciteta, rek u data centru, sla i 24h podrsku.
Korisnikov avatar
snork
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:50

Post od snork »

Ljubitelju, za cene si u pravu, mogu čak da budu i veće od toga što si naveo. Zavisi i ko je klijent, gde se fizički nalazi, i kakav je ugovor uspeo da ispregovara. Obrazloženje zašto je za biznis klijente 10 i više puta veća cena nego za rezidencijalne je upravo to što imaju garantovani protok i podršku 24/7. Noću nije isti nivo podrške kao tokom radnog vremena (za veće intervencije ili za izlazak na teren, mora se probuditi gomila ljudi, a to se ne radi, osim za naveće probleme u mreži samog provajdera), ali poenta je da ima ko da se javi na tefon 24/7, da reši manji problem, proceni ozbiljnost i probudi koga treba iz firme ako je potrebna veća intervencija.

Tako je bilo tamo gde sam radio, a nije Telekom Srbija, niti SBB. Neću napisati naziv firme, jer iz više razloga ne zaslužuju da ih reklamiram. Recimo da su za rezidencijalne korisnike totalni krš i mnogo manji od SBB, ali za biznis su dobri _ako_ je pristupna tehologija optički kabl i ako se klijent ne nalazi na nekoj problematičnoj lokaciji. Standardni ugovor za biznis klijente je dostupnost 99 %, bez dodatnog SLA. Ima klijenata sa gigabitskim brzinama, čak i sa 10 Gb/s. Što napisa ftj, mogu staviti svoje servere u data centar provajdera i onda eliminišu problem pristupne tehnologije. :) Ali većini je potrebna mreža do sopstvenih lokacija (često više desetina lokacija širom zemlje i drugih zemalja), osim ako je reč o nekoj firmi kojoj je primarni posao "content delivery" preko interneta, pa može staviti opremu kod provajdera.

P. S. Za SBB ne znam, ali Telekom Srbija, Telenor, pa čak i propali Targo Telekom _imaju_ stalnu podršku, bar kada je reč o velikim klijentima koji su i sami internet provajderi. U ovom poslednjem slučaju moraš zvati nekoga u Sloveniji, ali začuđujuće brzo reševaju probleme, čak i kada je reč o kablovima pored auto-puta koje je neko presekao tokom građevinskih radova (a oštećenje infrastukture je najteža vrsta problema). :D
Ђенерал Јанковић
Korisnikov avatar
sebekkg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:18

Post od sebekkg »

Mitsubishi heavy industries Srk35zmp/src35zmp ili Daikin FTXB35C/RXB35
Razlika je oko 100e više za mitsubishi.

Sent from my SM-N9005 using Tapatalk
Slika
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Pogledaj i Fujitsu 12 LMC.
Postoji li razlog zašto gledaš slabije klime, manje snage daju?
Korisnikov avatar
sebekkg
Reactions:

Post od sebekkg »

Koji je model i koliko je para? Ovo se nudi sad u kg.

Sent from my SM-N9005 using Tapatalk
Slika
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:

Post od Heinz »

Uvoznik http://www.fujitsuklime.com/stanovi-i-kuce

Karakteristike http://www.eurovent-certification.com/

Daikin https://goo.gl/qRBmTv na grejanju 2.48 kW
MHI jedino ovaj ima sertifikat https://goo.gl/pmQTV2 na grejanju 2.65 kW
Fujitsu https://goo.gl/o2yxf3 na grejanju 3.1 kW
ikac2000
Reactions:
Pridružio se: 08 Jul 2012, 22:50

Post od ikac2000 »

Fujicu preporuka.
Korisnikov avatar
sebekkg
Reactions:

Post od sebekkg »

Heinz skinuo sam u pdf-u karakteristike sa sajta (hvala za sajt :sesir: :pivo: ) samo je problem sto ne razumem sve parametre pa ako nije problem da mi ih pojasnis i sta je krucijalno gledati pa da znam koja klima je bolja, a koja losija. :pivo:

Hvala unapred.

Evo uploadovao sam pdf-ove za sve tri klime.
Prikačeni fajlovi
src35zmp.pdf
MITSUBISHI
(15.82 KiB) Preuzet 41 put
FTXB35C.pdf
DAIKIN
(15.75 KiB) Preuzet 37 puta
AOYG12LMCA.pdf
FUJITSU
(15.83 KiB) Preuzet 35 puta
Slika
Korisnikov avatar
sasa lbg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:11
Garaža: citroen C5 ,passat B3,citroen C3,vw caddy
Kontakt:

TV - Audio - Video - bela tehnika

Post od sasa lbg »

Šta bi forum populacija kupila od ova dva modela?
https://www.tehnomanija.rs/televizori/p ... 31-12.html

https://www.tehnomanija.rs/televizori/l ... h5100.html

Juce odoh da kupim TV i odustanem reko da razmislim malo mada sam bliži Philips samo zbog dodatne garancije u vidu 4 god.
Inače krenuo sam sa namerom da kupim 49 incha i odustao nekako mi se učinio naporan za gledanje sa nekih 2,7 -3,0 m.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Poslednja izmena od sasa lbg u 20 Maj 2017, 09:51, izmenjeno 1 put ukupno.
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:

Post od Heinz »

Sebekkg, za šta koristiš klimu i kakav je prostor, izolacija, površina i sl.
Korisnikov avatar
sebekkg
Reactions:

Post od sebekkg »

Za sobu+predsoblje (16+7m^2). Soba je na osuncanoj strani, imam spoljnu izolaciju, kao i pvc prozore. Posto je soba osuncana i iznad je potkrovlje bez izolacije na podu leti bude dosta toplo zbog potrkovlja.
Slika
Slika
Odgovori