https://www.youtube.com/watch?v=11SsXYUUHSs
Znači ja sam samo pogrešio temu... Pa što ne rekoste tako? Što ne prebaciste ovde?maxer napisao: ...
Maxer, hvala, pogledaću sutra-prekosutra, veoma se zanimam za tu temu. Najveći je fazon što uopšte nisam sumnjao u sletanje na Mesec, ali sada ima sve više čudnih podataka... Koliko shvatam, glavni brod (Apolo 11 u prvoj misiji) je orbiter i on nije sporan. Moguće je u njemu obići krug oko Meseca i vratiti se nazad na Zemlju. Problem je "lunarni modul" koji je mali, naizgled vrlo krhke konstrukcije i sa previše slabim motorima. Gravitaciona sila je na mesecu samo oko 6 puta manja nego na Zemlji, ipak je potrebno dosta goriva da se modul odlepi od površine i doleti do orbitera. A na snimcima nigde nema kontinualnog plamena, samo jedan kratki impuls i posle modul nastavlja da se penje kao da gravitacija ne postoji.maxer napisao:Ja stigao u gledanju tek do pola ... pa čovek već negde još na početku tvrdi da je neverovatno da se mere koje je on fizički izmerio (metrom) u muzeju, ne poklapaju sa tehničkim prikazima NASA, a i takođe da je sva originalna dokumentacija (tehnički projekti) "nestala" (izgubljena ili uništena).
Rotore, da si pogrešio temu ja bi prebacio i sve ok. Napisao sam ti već da toga nema više na forumu i kraj priče. Ako misliš da mogu 24 sata da dežuram i ispratim sve teme istog trenutka kad osvane novi post, nažalost ne mogu. Nisam ja supermen, a ne znam da li je neko od kolega primetio. I ovaj post će biti uklonjen, a svima još jednom molba da se ne dotiču političkih tema. Hvala.Mr.Rotor napisao:Znači ja sam samo pogrešio temu... Pa što ne rekoste tako? Što ne prebaciste ovde?
P.S. Sramota je šta se brže-bolje sklanja sa foruma pod pričom da se radi o politici.
Da, lender izgleda kao maketa male mase, koja je obešena o konac u nekom studiju.maxer napisao:Pade mi sad na pamet i to čudno odsečno rotiranje Lendera u trenutku odvajanja od Apola, kada se okreće u levo oko uzdužne ose pa stane, a zatim ne gore oko vertikalne ose pa stane