To je mešanje baba i žaba. Kakve veze ima koji auto vozim sa državom u kojoj živim? Pa ovde na forumu bar pola članova ima skuplji i bolji auto od mene, a vidim sve se ubiše u nastojanjima da ispoštuju državu u kojoj žive. U svemu što sam postigao Nemačka kao država nije imala nikakvog udela, sve sam uradio sam. Čak nisam ni došao ovamo "nepozvan", nego su oni došli u Srbiju i nudili nam posao. E sad, kako se kome zalomi u životu, nekog "hoće" a nekog "neće". Sudbina, šta li?
Ima mnogo "neintegrisanih" i u D i u SRB koji voze mnoooogo skuplje aute od mene, ako ti je gomila gvoždjurije već neko merilo integrisanosti u sistem. Meni nije.
Moje shvatanje integrisanosti počinje sa činjenicom da neko živi 27 godina negde i ima 27 godina radnog staža, nikada nije bio državi na teretu, pri tom perfektno govori jezik sredine u kojoj živi ( i to ima napismeno, ako ti to nešto znači), pa do činjenice da osniva porodicu u toj istoj zemlji i njegova deca "ubijaju" u nemačkoj gimnaziji ( i to imaju napismeno, sa potpisom nemaca, ako ti to nešto znači),a završava time da ti isti klinci imaju nemačko državljanstvo a ja se spremam da predam papire za isto.
Nisam primetio da si odgovorio na pitanje koliko imaš godina ( ne moraš, mogu da pretpostavim).
A indijski auto kupljen u Bavarskoj od očigledno neintegrisanog Bavarca iz Landshuta.

.Sram ga bilo.