Grčka

Iskustva sa putovanja, razne informacije
Odgovori
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012

Re: Grčka

Post od grujicd »

Koliko odvajanje i penjanje na Bansko dodaje na taj put? Zvuči zanimljivo da se prenoći na planini.
Inače Tasos je pun BG i RO tabli, pored SRB, a ono što me je iznenadilo je da ima i puno Turaka.
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Nemam pojma, prvi put idemo tamo. Ni na Tasosu nismo bili.
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:41
Garaža: BMW 540i xDrive

Post od Laki021 »

grujicd napisao:Koji je to hotel?

Inače danas u povratku zatvorili put prema Evzoniju, od industrijske zone pa do jedno 10-15km pre granice. U oba smera. I onda klaj klaj okolnim putevima, izgubili jedno 45min i gomilu živaca, dobrim delom i što su se ispred vukli kamioni a gužva velika. Posle dok smo prolazili vidimo da je bio požar neposredno pored puta, izgleda da su zbog toga zatvorili.

Posle smo se malo tešili jagnjetinom u Mrzencima, sad postoji novi put pa je mnogo bliže autoputu nego pre.

Slika
Skiatos Palace na kako mu ime kaze Skiatosu :)
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:41
Garaža: BMW 540i xDrive

Post od Laki021 »

Floyd napisao:Pisao sam već, mnogi ljudi s kojima sam pričao imaju loša iskustva sa GR hotelima ove godine. Verovatno je uzrok kriza zadnjih par godina pa štede na redovnom održavanju.

Sent from my SM-G955F using Tapatalk
Ebem li ga, ne znam kakve oni imaju veze sa tim, prepuni su hoteli.
Generalno su hoteli u Gr kriticni, ocekivali smo manje nego sto se ocekuje od takvog hotela ali ovo je previse... Generalno su svi ljudi pop..li a mi imali i bubasvabe pride :)
Korisnikov avatar
rade74
Reactions:
Pridružio se: 31 Mar 2013, 17:29

Post od rade74 »

Skijatos je takav.

Sent from mTalk
Korisnikov avatar
noodles
Reactions:
Pridružio se: 21 Jun 2016, 19:54
Garaža: KIA Sportage 1.6 GDi

Post od noodles »

Ogi napisao:8 godina kako idem u Grcku uzastopno I nikada nisam ispeo da se vratim putem koji nije ind. zona, odnosno ring roadom kuda se I dolazi. Gledao sam SAT gde se opisuje pivratak I postoji samo put kroz ind. zonu I put kada se to prodje pa se krene prema Atini pa se kasnije iskljuci za Evzoni. Da li je to zapravo taj "pravi" put ?
Mene je iGO u početku "vraćao" ne ind. zonom već tim putem po RR-u, pa se uključiš na Egnatia Odos i tek onda se isključiš ka Evzoniju, praktično isto kao i kad dolaziš (nadvožnjak pravo, desno Katerini). I par puta sam se tako vraćao, autoput, bez neke gužve, ali malo duže. Tek poslednjih par puta se vraćam ind. zonom, jer me stvarno mrzelo da kružim, iako i semafori znaju da smore.
Sa budalama se ne isplati svađati. Prvo te spuste na svoj nivo, a onda te dotuku na iskustvo!
Korisnikov avatar
Martin
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 17:38
Garaža: 2021 Dacia Logan Comfort Eco-G

Post od Martin »

U avgustu idem za Stavros. Sve sam bliži tome da idem preko Dojrana, pored Kilkisa i onda na Egnatia Odos prema Kavali. Kraće za 14 km i duže za 15 minuta, ako upoređujemo sa Evzonijem. A čujem da su sve učestalije gužve na Evzoniju ali i od Evzonija prema Solunu.
Slika
Korisnikov avatar
rade74
Reactions:
Pridružio se: 31 Mar 2013, 17:29

Post od rade74 »

Ja bih isao na Dojran, samo ako bih spavao.

Sent from mTalk
Ogi
Banned
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017

Post od Ogi »

Put preko Dojrana je dobar I brz do ukljucenja na AP a onda je jos brzi. :) Guzve na putu nema ni malo, kada god sam isao. Ja bih tuda isao, zapravo tuda I idem osim kada idem do rodjaka u Skoplje.
Korisnikov avatar
Martin
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 17:38
Garaža: 2021 Dacia Logan Comfort Eco-G

Post od Martin »

Da li granični prelaz radi 00-24 ili ne?

Sad sam gledao stanje puta na street view i deluje vrlo dobro.
Ogi
Banned
Reactions:

Post od Ogi »

Da, non stop. Magistrala od AP do Dojrana je super.
Ogi
Banned
Reactions:

Post od Ogi »

noodles napisao:
Ogi napisao:8 godina kako idem u Grcku uzastopno I nikada nisam ispeo da se vratim putem koji nije ind. zona, odnosno ring roadom kuda se I dolazi. Gledao sam SAT gde se opisuje pivratak I postoji samo put kroz ind. zonu I put kada se to prodje pa se krene prema Atini pa se kasnije iskljuci za Evzoni. Da li je to zapravo taj "pravi" put ?
Mene je iGO u početku "vraćao" ne ind. zonom već tim putem po RR-u, pa se uključiš na Egnatia Odos i tek onda se isključiš ka Evzoniju, praktično isto kao i kad dolaziš (nadvožnjak pravo, desno Katerini). I par puta sam se tako vraćao, autoput, bez neke gužve, ali malo duže. Tek poslednjih par puta se vraćam ind. zonom, jer me stvarno mrzelo da kružim, iako i semafori znaju da smore.
Pa I ja sam to ocekivao, da se spustim sa nadvoznjaka jer ako se ne varam preko njega ides bilo da ides prema Tasosu ili Halkidikiju.

Evo sta pokazuje Igo, najnovije mape pa mi vi recite da li je to to:

Slika
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:

Post od Heinz »

Nije. Nađi neku međutačku na samom autoputu Egnatia Odos kod mesta Chalastra.
https://goo.gl/maps/zpaLtGsddDK2

Evo ga to isključenje (ukupno drugo po redu na Ring Roadu - prvo ide kroz ind. zonu) za Evzoni i Skopie
https://goo.gl/maps/7Gnb2F6cCho
Ogi
Banned
Reactions:

Post od Ogi »

Ne razumem koji mu je qratz onda da nikada nece da vodi tim putem ako je NAJBRZI a jeste. Sta je onda ovo, preko industrijske ?

To je onda ovo:

Slika
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:

Post od Heinz »

Nisam siguran da li je brže, samo smo jednom išli kroz ind. zonu.
Dosta je duže, i onda navigacija bira kraći put. Google kaže +17 km i ipak +7 minuta.

Na ovoj slici imaš neku kerefeku kod Ag. Atanasios, ali to je to isključenje sa Egnatia Odos.
Odgovori